Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11185,47%1,62
  • DOLAR

    42,55% 0,06
  • EURO

    49,56% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5744,81% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,17
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Muş'ta Zabıta Ekipleri Bakkal ve Marketleri Denetledi

YEREL YÖNETİMLER

Muş Belediyesi'nde Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

YEREL YÖNETİMLER

Kars Belediyesi'nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

YEREL YÖNETİMLER

Kars'ta Oturarak Voleybol Takımı Kuruldu

Tarih: 23.09.2020 10:10 Güncelleme: 23.09.2020 10:10
(Özel) Hastaneler dolu iddialarına başhekimden tepki

Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin bağlı bulunduğu SBÜ Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, "Hastaneler korona virüs hastalarıyla dolu" iddialarıyla ilgili konuştu. Adaş, “Şöyle terimler kullanılıyor; aslında on misli beş misli ama saklanıyor. Böyle bir şeyin mümkünatı yok. Dolan bir hastanemiz yok. Şu an için Bakırköy’deki kampüsümüz normal hastalar için hizmet veriyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla dünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemisiyle mücadele kapsamında açılan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, vak’a sayılarının arttığı bu günlerde de salgına karşı önemli bir mücadele veriyor. Atatürk Havalimanı yerleşkesine inşa edilen ve 31 Mayıs’ta açılan hastanede bu güne kadar çok sayıda hastaya hizmet verildi. 432’si yoğun bakım olmak üzere bin 8 yatak kapasiteli hastanede uluslararası hastaların tedavisi de yapılırken Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin bağlı bulunduğu SBÜ Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş da sorumlu olduğu hastanelerle ilgili bilgi verdi. Adaş, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde oluşan test kuyruğu ve hastanelerin korona virüs hastalarıyla dolduğu iddialarına yanıt verdi.
“Basit kurallara uymayınca karşımıza enfeksiyon tablosu çıkıyor”
Korona virüs vak’alarında yaşanan artışla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin bağlı bulunduğu SBÜ Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, “Verileri Sağlık Bakanlığı tüm toplumla paylaşıyor. Bu verileri incelediğimizde zaten Türkiye genelinde bir artış olduğunu fark edebiliyoruz. Bazı kuralları unutuyoruz bu kuralları unutmamamız lazım. Bu kadar basit kurallara uymayınca karşımıza enfeksiyon tablosu çıkıyor. Bazen bu tablo hiç tasvip etmediğimiz seviyelere gelebiliyor. Açıldığından beri yaklaşık 50 bin kadar polikliniklere hasta geldi. Ama hasta derken bunların bir kısmı pasaport, bir kısmı covid enfeksiyonu geçirdikten sonra gelen hastalar gerek Sadi Konuk gerek buradan olsun. Bazen medyada böyle bir görüntü olduğu zaman herkes dehşete düşüyor. Bu kadar çok korona mı var, değil. Şuan burada o kadar çok paniğe yol açacak herhangi bir şey yok. Özellikle İstanbul bu konuda son derece kontrol altında” dedi.

“Mutlaka gelenlerin yanında en az bir ya da iki kişi oluyor”
Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde oluşan test sıralarıyla ilgili konuşan Adaş, “Medyada Sadi Konuk’ta test yapıldığı haberi çıktı. Herkes tabi hücum etti. Biz belirli yerlerde hastaları toplamak ve bunları toplarken de açık havada toplamayı planladık. O konuda çok eleştiri aldık ama takdir edersiniz ki kapalı alanda bir hastalığın yayılmasıyla açık alanda yayılması arasında çok farklı oluyor. Mutlaka gelenlerin yanında en az bir ya da iki kişi oluyor. Birbirleriyle sohbet başlıyor, biraz sonra o izolasyon bozulmuş oluyor” diye konuştu.

“Mesafelerinizi koruyun, maskenizi çıkarmayın”
Prof. Dr Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ndeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Adaş, “ Pasaport polikliniğini içeriye taşıdık. PSR kabinleri yoktu, negatif basınçlı kabinler yaptık. Hem diğer polikliniklerde hem de burada çünkü PSR alınırken hasta çıktığı zaman bir bulaşı olmasın diye. İçerideki hava tamamen alınıyor. Kırmızı ve yeşil ışıklar var. Yeşil oluncaya kadar kimse giremiyor çünkü havanın temizlenmesi lazım. Hem yoğun bakımda hem serviste yatan hastalar için negatif basınçlı odalar çok önemli. Temel kurallara lütfen uyunuz. Mesafelerinizi koruyun, elinizi yüzünüzü yıkayın, maskenizi çıkarmayın. Sağlıklı beslenme ve düzgün uyuma, kötü alışkanlıklardan vazgeçme önemli” şeklinde konuştu.

“Yatan hastanın kayıtlarını bir sürü insan görüyor ”
Hastanelerde daha fazla hasta olduğuna yönelik iddialar üzerine konuşan Adaş, “Dolan bir hastanemiz yok şu an için. Bazen medyada ‘hastanelerde yer yok’ ifadeleri oluyor. İstanbul için rahat konuşabilirim. Çünkü biz başhekimler toplantısı yapıyoruz ya da sayın Sağlık Bakanı geliyor toplantı yapılıyor. Yani şu anda her hastanenin mevcut kapasitesi dolmuş değil, zaten bizim Bakırköy’deki kampüsümüz şu an normal hastalar için hizmet veriyor. Eğer çok acil, istenmeyen durumlar çıkarsa biz orayı da kullanırız. Ama şu an öyle bir şey yapmıyoruz. Şöyle terimler kullanılıyor; aslında on misli beş misli ama saklanıyor. Arkadaşlar bunu saklayamazsınız böyle bir şey olmaz, yatan hastanın kayıtlarını bir sürü insan görüyor zaten. Nereye kadar yapabilirsin. 10 yıl, 20 yıl sonra da bu veriler duracak. Böyle bir şeyin mümkünatı yok. Bizi çok rencide eden bir haber bu. Hiç ummadığımız ülkelerden bile hasta geldi. İngiltere, Almanya Haiti’den bile var. Vatandaşlar lütfen soğukkanlı olsunlar, devletin etkili mercilerinin verdiği beyanları dikkate alsınlar. Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’de aşı çalışmaları var, inşallah başarılı sonuçlar alınır” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti