Meridyen Eğitim Kurumları
12.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:50
  • GÜNEŞ 07:14
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:33
  • BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,09% 0,04
  • EURO

    51,10% 0,23
  • GRAM ALTIN

    7337,52% 0,03
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Adana'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Bir Hafta Sürecek

YEREL YÖNETİMLER

Aksaray Belediye Başkanı Dinçer, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılında Mesaj Yayımladı

YEREL YÖNETİMLER

Kayseri'de Kartal Kavşağı Projesi Öncesi 305 Ağaç Naklediliyor

YEREL YÖNETİMLER

Şahinbey Millet Cami'nde Çocuklara Yönelik Ramazan Etkinliği Düzenlendi

KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri
Tarih: 28.08.2024 16:27 Güncelleme: 28.08.2024 16:27
Osmangazi’de 18’inci kez Balkan rüzgarları esti
Osmangazi Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Balkan Festivali, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Festivale katılan binlerce Bursalı, birbirinden güzel dans gösterilerinin yanı sıra Rumeli Semih’in söylediği şarkılar ile unutulmaz bir gece yaşadı.
Osmangazi Belediyesi ve Namık Kemal Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (NAKEM) iş birliğinde bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Balkan Festivali, Bursa’da Balkan rüzgarları estirdi. Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Karadağ’dan festivale katılan 7 dans gurubunun yanı sıra Rumeli Halk Dansları ve NAKEM Halk Dansları toplulukları da, muhteşem bir gösteriye imza attı. Festivalin sonunda sahne alan Balkan müziğinin sevilen ismi Rumeli Semih ise seslendirdiği şarkılarla binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Düzenlenen etkinliğe Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, RUMELİFED Genel Başkanı Şaban Gülşen, NAKEM Başkanı Celal Yalçın, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan, Osmangazi Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karayılan ve binlerce Bursalı katıldı.

Aydın: “Balkanlar’daki bütün etkinlikleri devam ettirme kararı aldık”
Bursa’nın bir Balkan şehri olarak bilindiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ’muhacirler kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır’ der. Bursa’mız, Balkanlar’ın her bölgesinden ve dünyanın birçok yerinden hemşehrimizi ağırlayan bir Balkan kenti olarak biliniyor. Osmangazi Belediyesi olarak bu festivale ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu festivali 18 yıldır düzenleyen NAKEM ve RUMELİFED’in yanı sıra festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu festivali iyi ki başlatmışlar. Göreve geldiğimizde, özellikle Balkanlar’daki bütün etkinlikleri devam ettirme kararı aldık. Göreve başladığımızın dördüncü haftasında Bosna Hersek’te düzenlenen etkinliğe katıldık. Kosova’da yapılan 1. Murad Hüdavendigar’ı anma törenlerini devam ettirdik. Bu hafta Kozlukebir Belediyesi tarafından düzenlenen yağlı güreş etkinliği var. Bu etkinliği de destekliyor ve katkıda bulunuyoruz. Balkanlar’daki soydaşlarımızın hayatlarını devam ettirebilmesi için bizlerin desteği çok önemli. Bunu bizzat görüp yaşadık. Osmangazi Belediyesi olarak sonuna kadar onların yanlarında olacağız ve sonuna kadar desteğimiz devam edecek” dedi.

“Bu hafta, zafer haftası”
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünü ve 1071 yılında Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasını sağlayan Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümünü kutlayarak konuşmasına devam eden Başkan Aydın, “Bu hafta, zafer hastası. 102 yıl önce bütün dünyada kazanılmış en büyük zaferlerden biri olan Büyük Taarruzu başlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığı için geriye dönmeyi hiç düşünmeden canlarını ortaya koydu. Dünyanın en büyük zaferlerinden birini gerçekleştirerek, bizim bugün burada özgür bir şekilde bu etkinlikleri yapmamızı, ezanların okunmasını ve bayrağımızın dalgalanmasını sağladılar. Hepsinin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 953 yıl önce, 1071 yılında bu toprakları bize yurt edinen Malazgirt Zaferi’nin de yıl dönümü. Sultan Alparslan’ı ve tüm kahramanlarımızı da saygı, hürmet ve minnetle anıyorum. Onlar iyi ki Anadolu’nun kapıları açarak, Türklere bu güzel toprakları yurt yaptılar” dedi.

Yalçın: “Festivali, her yıl daha iyisini yaparak devam ettireceğiz”
NAKEM Derneği Başkanı Celal Yalçın da yaptığı konuşmada, “Her geçen gün üstüne koyarak daha iyisini yaptığımız, Balkanlar’dan dost ve akraba topluluklarını bir araya getirdiğimiz festivalimizin 18’incisini Balkan şehri olan Bursa’da gerçekleştiriyoruz. Festivalin düzenlenmesi noktasında desteklerini esirgemeyen Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a teşekkür ediyoruz. Balkanlar’dan ve Bursa’daki derneklerimizden 400 dansçının yer aldığı festivalimizin sonunda çok özel bir ses olan Rumeli Semih sahne aldı. Festivalimizi her yıl daha iyisini yapmaya çalışarak devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
RUMELİFED Başkanı Şaban Gülşen ise, “Festivalin düzenlenmesinde Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’ın büyük destekleri var. Burada dost ve kardeş kalpler var. Biz Balkanlar’ı unutmadık. Hiçbir zaman da unutmayacağız” diye konuştu.

Başkan Aydın’a teşekkür ziyareti
Uluslararası Balkan Festivali’nin ardından Namık Kemal Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Celal Yalçın, RUMELİFED Genel Başkanı Şaban Gülşen ve festivale katılmak için Balkanlar’dan Bursa’ya gelen toplulukların temsilcileri, Osmangazi Belediye Başkanı Erken Aydın’ı ziyaret etti. Osmangazi Belediyesi’nin desteklerinin hem Bursa’daki Balkan göçmenleri hem de Balkanlar’da yaşayan soydaşlar için çok önemli olduğunu dile getiren konuklar, vermiş olduğu tüm destekler için Başkan Aydın’a teşekkürlerini sundu.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti