Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11220,96%-0,15
  • DOLAR

    42,60% 0,04
  • EURO

    49,63% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5756,08% -0,19
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,12
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mihalgazi ve Sarıcakaya'da Zeytin Fidanı Dağıttı ve Hizmet Yerleşkesi Açtı

YEREL YÖNETİMLER

Bekir Aksun'dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

YEREL YÖNETİMLER

Mamasın Barajı'ndaki Doluluk Oranı Yüzde 15'e Geriledi

YEREL YÖNETİMLER

EGO, Macunköy Bakım Atölyeleri'ne Güneş Enerjisi Santrali Kurdu

ASAYİŞ

ASAYİŞ Haberleri
Tarih: 20.02.2020 00:03 Güncelleme: 20.02.2020 00:03
Osman Kavala tutuklandı

Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada hakkında verilen beraat ve tahliye kararının ardından başka bir soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alınan Osman Kavala, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gezi Parkı olaylarına ilişkin 1’i tutuklu 16 sanığın İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılandığı davada 2,5 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 9 sanık beraat etmiş ve Kavala tahliye edilmişti. Beraat kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Osman Kavala hakkında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin başka bir soruşturma bulunduğu gerekçesiyle ‘Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüs’ suçundan gözaltı kararı vermişti.
Savcılığın gözaltı kararının ardından İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan gözaltına alınan Kavala, dün gece saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi Yerleşkesine götürülmüştü.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kavala, polis ekiplerince Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Adliyeye getirilen Kavala, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasal düzenini cebir, şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Sevk yazısında şüpheli Hanrey Barkey ile irtibatlı olduğu kaydedildi
Savcılığın sevk yazısında, “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasal düzenini değiştirmeyi amaçlayan darbe girişiminde bulunduğu, hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasal düzenini değiştirmeye teşebbüs’ suçundan soruşturma yürütülüp yakalama kararı ile aranmakta olan şüpheli Hanrey Barkey’in FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ABD ülkesindeki onursal başkanlığını FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yaptığı, Rumi Forum Vakfı’nın organizasyon komitesinde görev yaptığı, örgüt liderinin çalışmalarını tanıtmak için lobi faaliyeti yürüttüğü, darbe girişimi sabahında yurtdışından İstanbul’a geldiği ve doğrudan Büyükada’da Splendit Otele yerleştiği, 18 Temmuz’da ülkeden ayrıldığı, şüpheli Osman Kavala’nın Hanrey Barkey ile 18 Temmuz’da Karaköy’de bir restoranda buluştukları, bunun yanında yapılan iletişim analizlerinden de anlaşılacağı üzere; darbe girişimi öncesi ve sonrasında yoğun irtibatlarının bulunduğu, yine iletişim analizine göre şüpheli Osman Kavala’nın diğer şüpheli Hanrey Barkey ile darbe girişimi öncesi 27 Haziran 2016 tarihinde önce Şişli’de şüpheli Osman Kavala’ya ait Menka anonim şirketi adlı işyerinde devamında da 30 Haziran 2016’da Diyarbakır’da bir araya gelerek PKK terör örgütü irtibatlı kişilerle buluştuklarının tespit edildiği” kaydedildi.

"Darbe teşebbüsünün karar sürecine katıldığına dair bulgulara ulaşıldı"
15 Temmuz darbe teşebbüsü süresinde şüpheli Hanrey Barkey ile şüpheli Osman Kavala’nın suç tarihlerindeki irtibatlarının belirtildiği sevk yazısında, “Şüpheli Hanrey Barkey’in FETÖ/PDY ile olan irtibatları dikkate alındığında şüpheli Osman Kavala’nın 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün karar sürecine katıldığına dair bulgulara ulaşıldığı; 26 Haziran 2016’da başlatılan bu soruşturma kapsamında başka suçtan tahliyesine müteakip kaçma şüphesi göz önünde bulundurularak 18 Şubat’ta gözaltı kararı verildiği, hakkında Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebir, şiddet kullanarak çalışamaz hale getirmek suçu yönünden kovuşturma bulunan Osman Kavala’ya ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasal düzenini cebir, şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs suçunun niteliği, mevcut delil durumu, şüphelinin kaçma ihtimalinin bulunması, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz olduğu dikkate alınarak, şüpheli Osman Kavala’nın atılı ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasal düzenini cebir, şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs’ suçu yönünden tutuklanmasına karar verilmesi talep olunur” denildi.

Tutuklanarak cezaevine gönderildi
Çıkarıldığı nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren Osman Kavala, “Daha önceki ifademde belirtmiş olduğum gibi 15 Temmuz darbe girişimine destek olmakla ilgili tüm iddialar asılsızdır” ifadelerini kullandı.
Kavala’nın ifadesinin alınmasının ardından hakimlik tutuklanmasına hükmetti. Hakimlik tutuklama kararında, Kavala hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 11 Ekim 2019’da resen tahliye kararı verildiğini hatırlatarak kamuoyunda Gezi Parkı davası olarak bilinen dosyadan verilen tahliye kararı nedeniyle adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını ve bu nedenle tutuklanmasına hükmedildiği kaydedildi. Kararın ardından Kavala, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan Kavala’nın hakimliğe sevk edilmesinin ardından CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ile Ahmet Şık ve Kavala’nın eşi Ayşe Buğra hakimliğe geldi.

Anahtar Kelimeler: Osman Kavala tutuklandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti