Meridyen Eğitim Kurumları
17.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:41
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:19
  • YATSI 20:38
  • BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,18% 0,04
  • EURO

    51,01% 0,30
  • GRAM ALTIN

    7108,13% -0,01
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,43
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Kuşadası'nda Başkan Günel görevden uzaklaştırıldı

GÜNDEM

İzmit’te binlerce kişilik iftar

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazetecilik hakikatin peşinde toplumun pusulasıdır

GÜNDEM

Gökbey'e uçuşa elverişlilik sertifikası

Tarih: 23.02.2023 13:19 Güncelleme: 23.02.2023 13:19
Murzioğlu: “Bölgenin yaralarını sarmalıyız
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iş dünyasına seslenerek, “Bölgenin yaralarını sarmalıyız. Gün, birlik olma günü. İş adamlarımızın, deprem bölgesinde başlatılan konut seferberliğine bir tuğla dahi olsun koymasını rica ediyoruz” dedi.
Samsun TSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli ardı ardına meydana gelen ve 11 ili etkileyen asrın deprem felaketinde hayatlarını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve dua edilmesiyle başladı. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptığı meclis konuşmasında, “Gün birlik olma günü” diyerek, iş dünyası olarak TOBB önderliğinde deprem bölgesinde uygulanacak konut seferberliğine destek olunması çağrısında bulundu.
Samsun TSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısı, Başkan Haluk Akyüz’ün daveti üzerine tüm ülkeyi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve dua edilmesiyle başladı. Meclis Başkanı Haluk Akyüz, deprem felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara da acil şifalar dileyerek meclisi açtı. Deprem felaketi dolayısıyla Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Akyüz, “Bu acı haberin hemen akabinde hepimiz insani yardıma odaklandık. Bölgenin taleplerine yetişmeye çalıştık. Bölgeye yüzlerce tır, temel ihtiyaç malzemesi, çadır, enerji kaynağı ulaştırdık. İş makinelerimizi, araçlarımızı yolladık. Gönüllülerimiz sahada destek olmaya çalıştı. Şehrimizde binlerce kişiye ev kurmaya çalıştık. Allah hepinizden razı olsun. Ancak, takdir edersiniz ki; felaketin büyüklüğü açılan yaraların sarılmasının zaman alacağını gösteriyor. Dolayısıyla ilk günkü dayanışma duygusuyla bu bölgeye, tüm ülkemize destek olmaya devam etmek durumundayız. Bu uzun vadeli bir süreç. Ama karamsarlığa düşmek, vazgeçmek yok. Yaralarımızı birlikte saracak, gücümüzü birbirimizden alacağız. Hepinizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

“Bir tuğla da siz koyun”
Ardından kürsüye gelen Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi. Murzioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar hakkında da meclisi bilgilendirdi. “6 Şubat 2023 hepimizin zihnine, tarihimize asrın felaketi olarak kazındı” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Murzioğlu, “Maalesef yüzlerce kilometre öteden bizlerin dahi büyük sarsıntıyla hissettiğimiz iki büyük yıkıcı depremin ardından büyük bir enkazla karşı karşıya kaldık. Tüm insani duygularla elimizden o anda ne geliyorsa bölgeye ulaştırmak adına hemen harekete geçtiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Bu felakette bizi biz yapan en kıymetli duyguya sığındık, dayanışma adına elimizden ne geliyorsa ortaya koyduk. Günlerce bir can daha çıkacak diye nefesimizi tuttuk, şehrimizde pek çok otel sınırsız olarak kapılarını açtı, evler tefriş edildi. Bölgede çok büyük bir kalıcı konut ihtiyacı olduğunu biliyoruz. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında oda ve borsaların katılımlarıyla, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile birlikte yapılan istişare toplantısında iş dünyasından bölgeye kalıcı konut yardımı yapılması hususunda karar aldık. İş dünyası olarak TOBB önderliğinde konut seferberliği başlattık. Bölgenin bir seferlik değil, uzun vadede desteğe ihtiyacı var. Şu an içinde bulunduğumuz yardımlaşma, dayanışma halinden bir an bile vazgeçmeden bölgenin yaralarını sarmalıyız. Gün, birlik olma günü diyor ve sizlerden başlatılan bu seferberliğe bir tuğla dahi olsun koymanızı rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"Yaralar hep birlikte sarılacak"
TOKİ ile hızlıca görüşmelere başlandığını kaydeden Murzioğlu, “TOKİ şartnamelerine uygun olarak, TOBB tarafından ihaleler hızlıca gerçekleştirilecek ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda şehirlerimiz yeniden hızlıca inşa edilecek. Sizlerin de bu seferberliğe yürekten katkı vereceğinize inanıyor, şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum. Kaybımız çok büyük, acılarımız çok derin ve taze. Biz gücünü birbirinden alan bir milletiz. Yaraları birlikte saracağız. Bu felakette kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınları, hepimizin yakını artık. Ne desek, ne söylesek eksik kalacak. Ama karamsarlık yok. Biz güçlü bir milletiz. Dayanışma ve seferberlik ruhu ile yaraları hep birlikte saracağız. Umudu büyüteceğiz. Gün birlik olma günü. Yapacak daha çok işimiz var. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Milletimize bir daha böyle büyük felaketler göstermesin. Bu arada, geçtiğimiz günlerde TOBB tarafından deprem bölgesindeki üyelerimize yönelik ekonomik tedbirlerle konusunda görüşlerinizi istemiştik. Bu bölgemiz Türkiye ihracatında yüzde 10 paya sahip bir alan. Dolayısıyla ekonomik yönden de birtakım düzenlemelere ihtiyaç var. Tüm önerileriniz rapor halinde TOBB’a ulaştırıldı. Katkılarınız için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Meclis, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti