Meridyen Eğitim Kurumları
08.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:57
  • GÜNEŞ 07:21
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:28
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Türkiye Alzheimer Derneği'nden Başkan Büyükkılıç'a ziyaret

GÜNDEM

Tarih yeniden hayat buldu... İzmit’in kalbi yeniden atıyor

GÜNDEM

Kırmızı kapının anahtarları Bornovalı kadınların elinde

GÜNDEM

Kayseri Bilişim Akademisi ön kayıtları başladı

Tarih: 14.02.2023 13:01 Güncelleme: 14.02.2023 13:01
Muğla eğitim camiası depremin yaralarını sarmak için seferber oldu
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda tüm ilçelerde mesleki eğitimden halk eğitim merkezlerine, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinden okul öncesi kurumlarına, özel öğretim kurumlarına kadar Muğla eğitim camiası öğrencisinden öğretmenine, kursiyerinden personeline, afetzedelerin acil ihtiyaçlarının giderilmesi ve depremin yaralarının sarılması için seferber oldu.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremin yaraları, tüm Türkiye’de cansiperane sarılmaya çalışılıyor. Afetzedelere destek olmak için Muğla Valiliği koordinasyonunda, AFAD, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve çeşitli kurum ve kuruluşlar çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Öğretmen, öğrenci ve veliler, afetzedelerin acil ihtiyaçlarını gidermek için el ele tek yürek oldular. Gıdadan giyim eşyasına, battaniyeden hijyen ürünlerine kadar acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım paketleri, el birliğiyle hazırlandı. 13 ilçede İlçe Milli Eğitim Müdürleri tarafından belirlenen okullarda toplanan yardım paketleri, elden ele taşınarak afetzedelere ulaştırılmak üzere tırlara yüklenerek deprem bölgesine uğurlandı. İl Müdürü Emre Çay “Bizler yek vücut bir milletiz. Birimizin canı yansa diğerinin yüreği sızlar. Biri dertlense diğeri derman olmak için çabalar. Böyle böyle yaralarımızı saracağız. Çünkü biz kadim ve necip bir milletiz. Destek olan öğretmen, veli ve öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenciler, afetzede kardeşlerine moral olması adına oyuncaklar göndererek destek veriyor. Meslek Liseleri depremin yaralarını sarmak için üretiyor. Meslek liseleri, bu zorlu süreçte de var gücüyle çalışarak tüm üretim kapasitesini kullanmaya devam ediyor. Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki fırın atölyesinde, besin değeri yüksek ve uzun süre tazeliğini koruyan 20 bin adet “Beslenme Dostu Çöreği” hazırlanarak afetzedelere gönderildi. Fırın atölyesinde, günlük olarak üretilen 10 bin çörek, afetzedelere ulaştırılmaya devam ediyor.

Soba üretimi yapılıyor
Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kimya atölyesinde sıvı sabun, dezenfektan ve hijyen malzemeleri üretilerek yardım tırları ile afet bölgesine gönderildi. Ayrıca afetzedeler için pelit sobası yapılıyor. Deprem bölgesine gönderilecek konteynerlerin bakım ve onarımları da meslek lisesi öğretmenlerinin destek verdiği çalışmalarla gerçekleştiriliyor.

Mobil mutfaklar kuruluyor
Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesinden gönüllü 8 personelimiz, 4 araç ve 18 ton erzak ile intikal ettiği Adıyaman Stadyumu’nda aş evi kurarak depremzedelere ve arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katılan ekiplere 3 öğün yemek çıkarıyor. Yiyecek ve içecek hizmetleri bölümü olan turizm meslek liselerinden gönüllü aşçılar da AFAD ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla kurulan mobil mutfaklarda, deprem bölgesinde vatandaşlara sıcak yemek çıkarıyor.

Afetzedeler için tezgah başındalar
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ile il genelindeki Köy Yaşam Merkezleri ve Halk Eğitimi Merkezlerinde çalışan usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından afetzedeler için battaniye, kışlık atkı, bere, eldiven, çorap, patik, polar giysiler ile çocuklar için oyuncaklar üretiliyor. Üretilen ürünler, Muğla Valiliği koordinasyonunda hazırlanan yardım tırıyla deprem bölgesine gönderildi. Usta öğreticiler tarafından çadırlarda kalan depremzedeler için ilk etapta 1500 uyku tulumu dikilmeye başlandı.

Öğretmenler deprem bölgesinde
Depremin ilk günü Gaziantep’e askeri uçakla intikal eden Muğla MEB AKUB (Arama Kurtarma Ekibi) 15 gönüllü öğretmen ve personeliyle ilk günden itibaren arama kurtarma faaliyetlerine destek veriyor. Aynı zamanda AFAD ve çeşitli arama kurtarma ekiplerinde afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan öğretmenler, çadır kentlerin kurulması ve afetzedelerin buralara yerleştirilmesi ve ihtiyaçların dağıtılmasında Mehmetçiğimize ve emniyet güçlerimize destek veriyor.

Afetten etkilenen çocuklara psikososyal destek sunuluyor
İl genelindeki öğretmenevleri ve turizm uygulama otelleri de deprem bölgesinden gelen afetzedelerin hizmetine sunuldu. Depremzede ailelere, öğretmenevleri ve turizm uygulama otellerinde geçici konaklama imkanı sağlanarak ücretsiz yemek hizmetinin yanında giyim ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ücretsiz ihtiyaç marketleri oluşturuldu. Konaklanan otel ve misafirhanelerde, çocukların psikososyal destek süreçlerine katkı sağlamak için oyun odaları oyun parkları hazırlandı. Okul öncesi öğretmenleri gönüllü olarak bu çalışmalarda görev alıyor.

Deprem bölgesinden Muğla’ya gelen afetzedeler ve çocuklar için Aile Sosyal Hizmetler ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenleri tarafından psikososyal destek çalışmaları yürütülüyor.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti