Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

“Kadın Sığınağı” ilk gösterimiyle izleyiciden tam not aldı

GÜNDEM

Yeşilay'dan yeşil İzmir adımı

GÜNDEM

Büyükşehir, bakımevi ile Kocaeli’yi kucaklıyor

GÜNDEM

Bursa'nın lezzetleri gün yüzüne çıkıyor

Tarih: 13.09.2024 13:18 Güncelleme: 14.09.2024 08:23
Metin Öztürk:

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Trendyol Süper Lig’de bu sezon 25. şampiyonluğu hedeflediklerini vurgulayarak, "Başkaları çakma 5. yıldızdan utanırken, biz gerçek 5. yıldızımızla taraftarımızla kucaklaşacağız" dedi. Öztürk ayrıca sarı-kırmızılıların geleceğini çöpe atmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi. 
Türk sporunun ve Galatasaray’ın unutulmaz ismi Metin Oktay, vefatının 33. Yılında kabri başında anıldı. Anma törenine katılan Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yönetim olarak izledikleri transfer politikasında önceliklerinin camianın ekonomisini korumak olduğunu dile getiren Öztürk, şampiyon olan kadrolarına dünya çapında isimlerle takviye yaparak yeni sezonda yeniden şampiyonluk hedeflediklerini söyledi. 

"Takımdan gidenler, Kerem Aktürkoğlu hariç 11’de forma şansı bulamayan oyunculardı" 
Eleştirilerin aksine olumlu bir transfer sezonu geçirdiklerini dile getiren Metin Öztürk, "Biliyorsunuz Trendyol Süper Lig’de 19 tane takım var. Bugün 19 takım için de transferin son günü. Neden Galatasaray bu kadar projektörlerin altında, gerçekten bilmiyorum. Çünkü geçen sene bu takım şampiyon olduktan sonra sorsalardı bu takımın neye ihtiyacı var diye? Bir veya iki oyuncu denirdi. Sadece bu kadar. Dünyanın en önemli 3 santrforundan bir tanesi gelmiş, hala ’Daha’ deniyor. ’Daha’nın hesabının ne olduğunu bilmiyorum. Kadromuzda Icardi’miz var. Bizim için kral. Aynen Metin Oktay abimiz o yıllarda nasıl kralsa bugün de Icardi takımımız için o konumda. Arkasından Batshuayi geldi. Bence ikinci santrfor olarak geldi ama birinci kadar etkili. Geçen sene rakibimiz Fenerbahçe’de oynarken gördük, orada da her maça katkı sağladı. Dünyanın en büyük santrforundan biri geldi. Geçen sene bize Kopenhag’da sahayı dar eden adam geldi. 5 çok kıymetli transfer yaptık. Takımdan ayrılan oyuncularımızın hepsi çok kıymetli fakat Kerem Aktürkoğlu hariç 11’de forma şansı bulamayan oyunculardı. Şampiyon olmuş bir takıma yeni sezonda 2-3 oyuncu yeterliyken 5 transfer yapılmasına rağmen yetersiz görülmesini anlamakta zorluk çekiyorum" ifadelerini kullandı. 

"Şov transferlerinden vazgeçip, Galatasaray’ın geleceğini çöpe atmamamız gerekiyor" 
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve scout ekibinin bir planı olduğunu söyleyen Öztürk, "Bu plan çerçevesinde görüşülen oyuncular var. Ama 1 liralık kişiye 5 lira verirseniz bu durum sadece bizi değil, bizden sonraki yönetimleri de bağlar. Bize çok büyük katkılar sağlayan ve bugün Florya’da olmamızı sağlayan Mustafa Cengiz başkanımı ben kürsüden eleştirmiştim. Zamanında Gomis ve Falcao transferlerinde ’50 milyon Euro’yu çöpe attınız’ demiştim. Onun için bizim artık şov transferlerinden vazgeçip, Galatasaray’ın geleceğini çöpe atmamamız gerekiyor. Dursun Özbek liderliğinde 62 dönüm arazi alındı, stadyumdan Vadi İstanbul’a kadar. Galatasaray Adası’nın kendi tapusu dışında diğer üst kullanım alanları alındı. 50 senedir çivi çakılmamışken Kemerburgaz alındı. Bu yönetimin bir hatası var mı? Var. 5 dönemde yapacağı işi 1 dönemde yaptığı için hatası var. Bu da rakiplerimizi ürkütüyor. Bu durum da bence çok normal. 5 kaleci, 5 santrfor, 5 savunmacıyla mı oynayacağız? Bugün pek çok oyuncumuzu başka takımlara gönderme sebebimiz kadro fazlalığı. Aynı durumu Beşiktaş da yaşıyor. Yönetimlerde devamlılık esastır. İyi bir Galatasaraylıysanız veya başka bir takımı tutuyorsanız kendi şirketinizde 1 kere yaptığınız hesabı bu camiada 5 kere yapmanız gerekiyor. Bugün bu futbolcuların hiçbiri 6 aylığına gelmiyor. Yapılan kontratların hepsi 4 yıllık, 5 yıllık. Kulübün üzerine yönetim olarak ilave olarak 50 milyon veya 100 milyon daha koyacaksak Galatasaray’a bu kadar hizmet etmiş Mustafa Cengiz başkanımızı ben neden eleştirdim? Kaynakları iyi değerlendirmek ve kullanmak lazım" şeklinde konuştu. 

"Sezon sonu hedefimiz 25. şampiyonluk, 5. yıldız" 
Son olarak transfer çalışmalarıyla ilgili olarak Metin Öztürk, "Belki bir iki saat içerisinde netleştireceğimiz transferler vardır. Benim bir bilgim yok. Başkanımız Dursun Özbek, Cenk Ergün, Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz İbrahim Hatipoğlu, Okan Buruk hocamız ve scout ekibimiz biliyor. Benim isyanım, 2 oyuncu transferi yeterliyken bile 5 Avrupa çapında, dünya çağında oyuncu transfer edilmiş. Çok ciddi maliyetlerle alınmış. Bu yönetimin ikinci yolu dolmuş, üçüncü yılına giriyor. Rakibimiz 11 yılda şampiyon olamamışken, bu takım iki senede iki kere şampiyonluk yaşamış. Ben gerçek taraftarla taraftar adı altında sosyal medyada takma isimle yer alanları kenara koyuyorum. Onlar işlerini yapıyorlar. İşleri Galatasaray’ı provoke etmek. Gerçek Galatasaray taraftarı biliyor ki Okan Buruk hocamız ile ekibi ve başkanımız Dursun Özbek, tek bir şeye odaklandı. Hedefimiz 25. şampiyonluk, 5. yıldız. Sene sonunda göreceksiniz. Başkaları o çakma 5. yıldızdan utanırken biz gerçek 5. yıldızımızla taraftarımızla kucaklaşacağız" diyerek sözlerini tamamladı. 
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti