Meridyen Eğitim Kurumları

Meridyen Eğitim Kurumları fark yaratıyor

Meridyen Eğitim Kurumları fark yaratıyor

Meridyen Anadolu Lisesi, Tarih öğretmeni Cenk Çatalok öncülüğünde, yıllardır ilgi ile izlenmekte olan, bir çok kişinin katılma hayali kurduğu “Survivor” yarışmasının farklı bir versiyonunu okulunda uyguluyor.

Survivor All Star adıyla hayata geçirilen bu özel  projeyi  farklı kılan en önemli nokta yarışmanın “Eğitimle harmanlanmış” ve “Okul içerisinde” gerçekleşiyor olması. Survivor All Star yarışması hakkında tüm merak edilenleri Tarih Öğretmeni Cenk Çatalok, simashabere açıkladı.

Böyle bol bütçeli bir yarışmayı eğitimle harmanlamak nereden aklınıza geldi?

Bana göre bir proje gerçekleştirmek için illa büyük bütçelere ihtiyacınız yoktur. Bazen “Daha nasıl faydalı olabiliriz” düşüncesi bile yeterlidir. Ben de bu düşünceden yola çıkarak okulda verilen dersleri öğrencide kalıcı kılabilmek, okulda eğlenerek ve öğrenerek vakit geçirebilmelerini sağlamak için Survivor All Star adlı projeyi ürettim.

Daha da açacak olursanız bu projenin öğrencilere neler katacağını düşünüyorsunuz?

En önemlisi özgüven katacağını düşünüyorum.Bunun yanında yarışmamız aynı zamanda beceriye dayalı olduğu için öğrencilerimiz zihinsel ve el becerisi olarak kendisini  geliştirme imkanı buluyor.

Yarışmaları nasıl yapıyorsunuz. İçerik konusunda okurlarımızı aydınlatır mısınız?

Yarışmamızın en önemli kısmını “Dokunulmazlık Oyunları” oluşturuyor. Oyunlarımızı aşama aşama yaparak sırasıyla; herhangi bir branştan görmüş oldukları bir konudan test sorusu, puzzle ve atış  yerleştiriyoruz. Tüm aşamaları başarıyla geçen öğrencimiz takımına bir puan kazandırıyor.

Elemeler nasıl gerçekleşiyor?

Elemeler, Dokunulmazlık oyununun hemen ardından gerçekleştirdiğimiz “Ada Konseyi” ile belirleniyor. Turuncu ve Mavi takımdan hangisi kaybetmişse bu takımlarımız kendi aralarında elenmesini ve başarısız buldukları arkadaşlarının ismini yazıyor. Ben yazılan isimleri sesli olarak ilan ediyorum. En fazla ismi çıkan öğrencimiz “Elenme adayı” oluyor. Son olarak da elenme adaylarımız okulumuz içerisinde oylamaya çıkıyor. Okul oylaması sona erdikten sonra en az oy alan yarışmacı ya da yarışmacılarımız Survivor All Star’a veda ediyor.

Yarışmanın finali olacak mı?

Elbette. Ancak en büyük sürprizimiz bilgi yarışması etabı  sona erdikten sonra yarışmamızda kalmaya hak kazanan öğrencilerimiz kendi imkanlarımızla yaptığımız parkur oyunlarına geçeceğiz, daha sonra orada oynanan oyunlar neticesinde şampiyonu belirleyeceğiz.


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Cuma 17.7 ° / 12.2 °
Cumartesi 17 ° / 12.6 °
Pazar 17 ° / 11.3 °
  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun