Meridyen Eğitim Kurumları

Mavi Nefes Eğitim Otobüsü Maltepe’de yolculuğuna başladı

Mavi Nefes Eğitim Otobüsü Maltepe’de yolculuğuna başladı

Mavi Nefes Eğitim Otobüsü Maltepe’de yolculuğuna başladı

Marmara Denizi’nde atık yüzey temizliği ve bölge illerinde deniz temizliği konusunda farkındalık eğitimlerini kapsayan Mavi Nefes Projesi’nin eğitim otobüsü, Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nda ziyaretçileri ile buluşmaya başladı.

Öğrencilerin deniz kirliliğini önlemek üzere eğitim alarak projeler geliştirecekleri çeşitli atölyelerin yer aldığı Mavi Nefes Eğitim Otobüsü’nün dördüncü yılında ilk durağı Maltepe oldu. Maltepe Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı proje Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA ve Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlendi. Açılış töreninde konuşan Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk, Marmara Denizi’nin temizliği için 3 yıldır dolaştıklarını belirterek, “Marmara’da gezmediğimiz yer kalmadı ve bir tek Maltepe’ye ulaşamamıştık. Bu projeyi 4. yılımızda Maltepe’den başlattık. Burada bir hafta sizinle birlikte olacağız. Daha sonra Keşan’a, Ayvalık ve Bursa’ya tekrar gideceğiz” dedi.

Öğrencilere denizleri koruma bilinci veriliyor
Projeyle öğrencilere denizi sevdirmek ve denizleri koruma bilincini aşılamak hedefleniyor. Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nda dört gün boyunca ziyarete açık olacak eğitim otobüsünde ilçedeki ortaokul öğrencileri için robotik kodlama ve beceri atölyeleri düzenlenecek.


Salı 16.9 ° / 14.2 °
Çarşamba 20.4 ° / 15.6 °
Perşembe 22.5 ° / 17.1 °
  • BIST 100

    9351,22%-3,25
  • DOLAR

    34,21% 0,09
  • EURO

    37,89% -0,49
  • GRAM ALTIN

    2927,13% 1,09
  • Ç. ALTIN

    4892,02% 1,30
Meridyen Eğitim Kurumları
Ambalaj ürünleri pazarlama
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun