Meridyen Eğitim Kurumları

Mahalleler Birliğinden İBB önünde eylem

Mahalleler Birliğinden İBB önünde eylem

Binlerce vatandaş Saraçhane'de buluşarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan verdiği sözü tutmasını istedi.

arıyer Mahalleler Birliği ve Mahalleler Birliğine bağlı diğer ilçe bileşenleri binlerce kişiyle Saraçhane'deki İBB Başkanlık binası önünde buluşarak verilen sözlerin yerine getirilmesi için eylem yaptı.

Geçtiğimiz hafta Sarıyer Belediyesi önünde toplanan binlerce Sarıyer'li Sarıyer Belediye Meclisinde yer alan siyasi parti temsilcilerine ilettikleri önergelerle taleplerine destek istemiş ve belediye meclisinde zaman zaman gergin anlar yaşanmıştı.

Mahalleler Birliğinin aldığı karar gereğince Sarıyer Belediyesi eyleminden sonra ikinci adım olarak Saraçhanede Sarıyer ve diğer ilçelerdekeki 109 mahalleden gelen vatandaşlar İBB meclisinden geçen Temmuz ayında kabul edilen teklifin üzerinden geçen bunca zamana rağmen somut bir adım atılmaması ve verilen sözlerin aksine açıklanan bedellerin rayiç bedellerin çok üzerinde olması vatandaşın büyük tepsine neden oldu. 

Verilen sözler nedeniyle sokak rayiç bedeli yada biraz üzeri bir rakamdan tapularını alma hayali kurarken, Pınar Mahallesi ve Rumelihisarı Mahallesinde 6 ila 28 bin lira arasında belirlenen tapu bedelleri büyük tepkiye neden oldu. 

Verilen sözlerin yerine getirilmesini ve atılan imzalara sahip çıkılmasını isteyen vatandaşlar ve Mahalleler Birliği yetkilileri görecek bir yetkili bulamadı. 


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Çarşamba 22.5 ° / 14.5 °
Perşembe 20.8 ° / 14.1 °
Cuma 17.8 ° / 13.7 °
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,24% 0,00
  • EURO

    34,66% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2404,09% 0,17
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Mahalleler Birliğinin Çalışmalarını Yeterli Buluyormusunuz?


Evet 91 Kişi
% 89,21
Hayır 11 Kişi
% 10,78
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun