Meridyen Eğitim Kurumları
10.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:53
  • GÜNEŞ 07:18
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:30
  • BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Nevşehir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliklerle Kutlandı

YEREL YÖNETİMLER

İscehisar'da Gençlik Merkezi İnşaatında Son Aşamaya Gelindi

YEREL YÖNETİMLER

İscehisar Belediyesi'nden 8 Mart'ta Karanfil Dağıtımı

YEREL YÖNETİMLER

Şehit Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Tetik, Şehadet Yıl Dönümünde Anıldı

Tarih: 16.12.2022 09:55 Güncelleme: 16.12.2022 09:55
Liseli gençler metroda kitap okuyarak farkındalık oluşturuyor
Bursa’da Emir Sultan Anadolu Lisesi Münazara Kulübü öğrencileri; sosyal alanlarda kitap okumanın gerekliliğine dikkat çekmek amacıyla metroda kitap okuma faaliyeti gerçekleştirdi.
Yıldırım’daki okul öğrencileri, kitap okumanın gerekliliğine dikkat çekmek maksadıyla, insanların yoğun olduğu metro, meydan ve kafelerde kitap okuyarak farkındalık oluşturdu. Yaklaşık 40 kadar öğrencinin katıldığı etkinlik, çevredeki vatandaşlar tarafından taktirle karşılandı.
Emir Sultan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Hatice Bogoçlu yaptığı açıklamada, “Bugün öğrencilerim ile birlikte kitap okumanın önemi üzerine bir çalışma yaptık. Münazara Kulübü olarak toplu alanlarda kitap okumanın önemi ve kitap okumaya dikkat çekme maksadıyla birlikte çocuklarla kitap okuduk. Metroda, meydanlarda, kafelerde, sosyal yaşamın etkili olduğu alanlarda birlikte kitap okuyarak birlikte dikkat çekmeye çalıştık. Amacımıza ulaştığımıza inanıyorum. Bilhassa metro da bizimle birlikte kitap okuyan yolcularla karşılaştık ve çok olumlu geri dönüşler aldık. Aslında buradaki amacımız, kitap sosyal hayatın her yerinde, hep çantamızda olmalı. Her zaman kitabı çıkarıp okuyabilmeliyiz. Bu anlamda Münazara Kulübü olarak biz de buradayız demek istedik” ifadelerini kullandı.
“Fikir sahibi olabilmek için kitap okumaya başladık”
Bogoçlu, “Bu yıl okulumuzda ilk defa Münazara Kulübü açıldı ve tartışmak, fikirleri özgürce ifade etmek açısından çok önemli bir platform. Fakat münazaranın da çıkış noktası, tartışmadan önce bilgi sahibi olmaktır. Biz önce bilgi sahibi olup daha sonra fikir sahibi olabilmek için kitap okumaya başladık. Bu anlamda Bursa’da bir farkındalık çalışması yapmaya çalıştık” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı
Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne kendi ve öğrencileri için çağrıda bulunan Bogoçlu, “Gün içinde uzun bir süre yolculuklarda geçiyor. Özellikle metro hatlarında bir ila iki saat vakit geçiriyoruz. Her zaman yanımızda kitap bulunduramayabiliriz. Bizim Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne aslında bir çağrımız var. Metro hattı içerisine kitaplıklar koymalarını istiyoruz. Yolculuk esnasında oradan herhangi bir kitabı alıp gideceğimiz yere kadar biraz okusak, oradan bir cümle bile alsak hepimiz için çok faydalı olacaktır. Metro hatlarının içerisine küçük kütüphaneler oluştururlarsa hem bizi, hem öğrencilerimizi çok mutlu ederler” şeklinde konuştu.
Sosyal alanlarda kitap okumanın gerekliliğine dikkat çeken 10. Sınıf öğrencisi Mert Aziz, “Bugün hem münazarayı anlatmaya hem de kitap okumanın ne kadar gerekli bir şey olduğunu insanlara bahsetmeye geldik. İlk olarak metroya bindik. En çok insanın bulunduğu ve telefonların çokça kullanıldığı bir ortamda biz bir farkındalık oluşturup, kitap okuma alışkanlığımızı göstermeye çalıştık. Günümüzde çok fazla insan kitap okumaya karşı geri durabiliyor. Biz bunun tam tersi bir algı oluşturmaya çalıştık. Münazara Kulübü öğrencileri olarak da kitap okuma alışkanlığına sahibiz. Bu nedenle bu ayrıcalığı göstermeye çalıştık hem de kitap okumanın ne kadar gerekli bir şey olduğunu vurgulamaya çalıştık. Amacımız, bu tür ortamlarda kitap okumanın gerekliliğini belirtmekti. Günümüzde insanlar metrolarda daha çok telefonlarla vaktini geçiriyor. Biz bu algıyı değiştirmeye çalıştık. Yaptığımız etkinliğe yaklaşık 40 arkadaşımız katıldı. Kimimiz ayakta kimimiz oturduğu yerde çıkarıp kitaplarımızı okuduk. İnsanlara örnek olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti