Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    17168,40%0,32
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,84% -0,19
  • GRAM ALTIN

    6986,08% 1,27
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
EKONOMİ

Fitch'ten Bursa'ya pozitif not!

GÜNDEM

BİK basına desteği yüzde 50 arttırdı... Süreli yayın kredilerinde faiz oranı belli oldu

GÜNDEM

Metro sinyalizasyonunda yerli hamle... Üçlü protokol imzalandı

YEREL YÖNETİMLER

Ünye'de Çöp Konteynerleri Periyodik Olarak Hijyen Kontrolünden Geçiyor

Tarih: 22.11.2023 09:28 Güncelleme: 22.11.2023 09:28
Lise öğrencisi kızın suratına attığı taşla dişlerinin kırılmasına neden olmuştu: Tahliye edildi
Sultangazi’de okul kitaplarını almak için evden çıkan lise öğrencisi Mervenur K.’nın yüzüne taş atan ve dişlerinin kırılmasına neden olan suça sürüklenen çocuk tahliye edildi. Duruşmanın bitmesinin ardından açıklama yapan genç kızın babası, “13-14 yaşındaki bir çocuğun cezaevinde kalmasına sevinecek değilim ama ortada işlenen bir suç var. Hiçbir şey kızımın yüzüne vurulan taşı örtbas edemez, o gerçeği örtemez” dedi.
Sultangazi’de 7 Eylül 2023’te meydana gelen olayda, Mervenur K. arkadaşı ile okula gidip kitaplarını aldıktan sonra parkta otururken 2 şahıs yanlarına gelmişti. Genç kızlar yanlarına gelen suça sürüklenen çocuk (SSÇ) Ozan Anıl A. ve Yiğithan A.’nın gitmesini isterken o esnada Mervenur K.’nın arkadaşı Ahmet Çağrı İ. de parka gelmişti. Gençler arasında çıkan tartışmada SSÇ Ozan Anıl A. yerden aldığı taşı Ahmet Çağrı İ.’ye atmak isterken, taş Mervenur K.’ya isabet etmişti. Yüzüne gelen taş ile dişleri kırılan genç kız olay nedeniyle şikayetçi olmuştu. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame kapsamında Ozan Anıl A’nın yargılanmasına devam edildi.
Gaziosmanpaşa 2. Çocuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya suça sürüklenen çocuk Ozan Anıl A. tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile bağlanırken, taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Hilal Ö. olay günü arkadaşı Merve ile otururken tanımadığı kişilerin yanlarına geldiğini söyleyerek, “Bu kişiler Merve’nin arkadaşı Çağrı ile tartıştılar. Ben Merve’yi oradan uzaklaştırdım. Sonra bu kişiler tekrar geldiler. İçlerinden birisinin attığı taş Merve’nin yüzüne geldi, bayıldığı için ona yardım ettim. Taşı kimin attığını etrafın kalabalık olmasından dolayı hatırlamıyorum” dedi.
Ara kararını açıklayan mahkeme, Mervenur K.’nın tedavi gördüğü hastanelerden katılan vekilinin tedaviye ilişkin evrakları sunması için gelecek celseye kadar süre verilmesine hükmetti. Mahkeme Ozan Anıl A.’nın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini ve tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.
Duruşmanın bitmesinin ardından açıklama yapan baba Mehmet K. “Bugün 2. duruşmamız yapıldı. Çıkan sonuç olarak suçlu tahliye edildi. Tabii ki ben 13-14 yaşındaki bir çocuğun cezaevinde kalmasına sevinecek değilim ama ortada işlenen bir suç var ve bu suç bir gerçek. Hiçbir şey, hiçbir olay kızımın yüzüne vurulan taşı örtbas edemez, o gerçeği örtemez. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Kızımın tedavisi devam edecek yarın yine bir diş operasyonu geçirecek. Takılan dişler ve diş eti, doku kaybı olduğu için uymadı. Tekrardan ameliyat edilecek. O dişler tekrar yapılacak. Zor bir süreçten geçiyoruz bu bizi çok yıprattı, kızımı yıprattı. Adalet ne kadar yerini buluyor? İşleyişimiz ne kadar doğru? Ben yine şikayetçiyim. Davamdan hiçbir şekilde vazgeçmedim, geçmeyeceğim. Sonuçta benim çocuğumdur. Her türlü mağduriyetini gidereceğim. Ben arkasında durdum” dedi.

İddianameden
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede 7 Eylül 2023’te Sultangazi’de meydana gelen olay anlatılmıştı. İddianamede mağdur Mervenur K.’nın olay günü saat 15.00 sıralarında arkadaşıyla birlikte kitaplarını almak amacıyla okula gittiği ve daha sonra okulun yanında bulunan parkta oturdukları aktarılmıştı. Bu sırada yanlarına suça sürüklenen çocuk (SSÇ) Ozan Anıl A. ve Yiğithan A.’nın geldiği de iddianamede aktarılarak mağdur ve yanındaki arkadaşı ile konuşmaya çalıştıkları belirtilmişti. Mağdur ve arkadaşının bu durumdan rahatsız olduğu da belirtilen iddianamede suça sürüklenen çocuklardan yanlarından gitmelerini istedikleri ancak gitmedikleri belirtilmişti. Daha sonra Mervenur K.’nın arkadaşı olan Ahmet Çağrı İ.’nin onları gördüğü ve yanlarına geldiği de iddianamede kaydedilmişti. Ahmet Çağrı İ.’nin suça sürüklenen çocuklar ile tartıştığı ve Yiğithan A. ile itiş kakış yaşadığı da iddianamede açıklanarak daha sonra tarafların uzaklaştığı kaydedilmişti. Taraflar arasında belli bir mesafe bulunduğu sırada suça sürüklenen çocuk Ozan Anıl A.’nın yerden aldığı bir taşı Ahmet Çağrı İ.’ye attığı ancak taşın Mervenur K.’ya geldiği iddianamede açıklanmıştı. Mervenur K.’nin vücudunda kemik kırıkları meydana gelecek şekilde yaralandığı açıklanan iddianamede, Ozan Anıl A.’yı teşhis ettiği belirtilmişti. Ozan Anıl A.’nın 1 yıldan 2 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti