Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16598,82%-0,32
  • DOLAR

    43,49% 0,01
  • EURO

    51,49% -0,20
  • GRAM ALTIN

    6631,46% -2,28
  • Ç. ALTIN

    11359,00% -2,28
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Körfez Şehitler Anıtı’nda bakım

DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır yolcusu

YEREL YÖNETİMLER

Bayraklı'da Yarıyıl Tatilinde Spor Şenlikleri Düzenlendi

YEREL YÖNETİMLER

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'tan Berat Kandili Mesajı

Tarih: 03.12.2021 12:03 Güncelleme: 03.12.2021 12:03
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Beyoğlu’nda kız yurdunun açılışına katıldı
Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu’nda bulunan İDA Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu açılış törenine katıldı.
Kültür Kenti Vakfı’nın ev sahipliğinde 2019-2020 eğitim yılında 32, bu yıl ise 40 öğrencisiyle kapılarını yeniden açan İDA Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu açılış töreni Beyoğlu’nda gerçekleşti. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve Kültür Kenti Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Malum olduğu üzere bizim tarihimizde vakıflar her zaman özel bir yere sahip olmuştur. Milletin ihtiyaç duyduğu alanlarda tamamıyla gönüllülük esasına dayalı bir şekilde hizmetler üretmiş. Devletin dışında sivil bir anlayışla birçok farklı alanda halkın ihtiyaçlarını karşılamayı öncelemiştir. Burada özellikle bir noktanın altını çizmek istiyorum. Vakıflarla ilgili yapılan ulusal ya da uluslararası çalışmalarda bizim tarihimizin, medeniyetimizin aynı zamanda bir vakıf medeniyeti olduğunun özellikle belirtilmesi tesadüfi bir şey değildir” dedi.
Vakıf olgusunun merhamet duygusunun kurumsallaşmış hali olduğunu kaydeden Bakan Ersoy, "Tarih boyunca süregelmiş yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsallaşmış hali olan vakıflarda yaşlılara, çocuklara, yetimlere, darda olanlara, ihtiyaç sahiplerine, ilmi ve sanatsal eğitim almak isteyenlere ve daha birçok spesifik alanda hizmetler sunulmuştur. Hiç bir zorlama olmadan tamamen gönüllülük esasıyla yürütülen bu çabalar hiç kuşkusuz bizim dünya algımızdan bağımsız ele alınamaz. Bugün dünyanın tam da ihtiyaç duyduğu anlayış bizim vakıf geleneğimizin altında yatan bu gönüllülük düşüncesidir. İşte vakıf dediğimiz olgu da iyiliğin, güzelliğin, merhamet duygusunun kurumsallaşmış aktif halidir ve bu haliyle de medeniyetimizin taşıyıcısı olma özelliğine sahiptir. Bu kurumların daha da güçlenerek varlıklarını kuşaktan kuşağa aktarması milletimizin paylaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunun her daim diri kalmasını sağlayacaktır. Mütevelli heyeti üyelerine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Hem çok büyük bir iyilik yapıyorsunuz. Hem de bir çok insana örnek oluyorsunuz. İnşallah bu gençlerimizde büyüdükleri zaman hayırlı vatan evlatları olarak devletlerine hizmette bulunacaklar. Bu olguyu nesiller boyu taşıyacaklar. Hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Törende bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise, “Bir yurt açılışının heyecanlandıran duygusu içerisindeyiz. Çünkü bir metafor olarak yurt aslında vatanla ve toprakla özdeşleştirdiğimiz yurttaş, vatandaş kavramının aslında nasıl iç içe geçtiğini de göstermesi açısından önemlidir. İnanıyorum ki burada barınacak olan gençlerimiz, kızlarımız bir aile, bir mahalle ortamında bulunacaklar. Çünkü Halıcıoğlu mahallemiz mütevaziliği ile refahı ve huzuruyla var olan bir mahallemiz. Kızlarımız da kendi memleketlerinden, oradaki mahalle kültüründen kopmadan burada huzurlu olacaklar. Çünkü insanın temel ihtiyaçlarını sıraladığımızda birincisi elbette ki yaşam hakkıdır, ikinci olarak barınma ve eğitim öğretim hakkı gelir. Bütün bunların aslında insan merkezli yaklaşımımızda, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla çok da yakın olduğunu görme imkanımız var. Allah hayırda yarışanları sever. Hayırda yarışanlardan olmak dileğiyle. Hayırlı olsun” diye konuştu.
Kurdele kesiminin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindekiler yurdu gezdi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti