Meridyen Eğitim Kurumları

Komşularıyla mahkemelik olan Polat çifti davasında savcı mütalaasını değiştirdi

Komşularıyla mahkemelik olan Polat çifti davasında savcı mütalaasını değiştirdi

Komşularıyla mahkemelik olan Polat çifti davasında savcı mütalaasını değiştirdi

Komşularıyla mahkemelik olan Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davada cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını değiştirdi. Savcı, Dilan ve Engin Polat’ın "hakaret", "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarından düşme ve beraat kararı verilmesi ancak Engin Polat’ın "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talebinin yanı sıra Dilan Polat ve meçhul sanıklar hakkında da aynı suçtan suç duyurusunda bulunulmasını istedi.
Dilan Polat ve Engin Polat çifti 2 Haziran 2023 tarihinde komşularıyla ettiği park kavgasının ardından komşu M.S.A. ve E.A., Polat çiftinden şikayetçi olmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dilan Polat hakkında ’hakaret’, ’basit yaralama’ ve ’tehdit’ suçlarından 8 yıl 4 aya kadar, sanık Engin Polat hakkında ise ’hakaret’, ’basit yaralama’, ’tehdit’ ve ’konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı. Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanıklar Dilan Polat, Engin Polat ve müşteki M.S.A. ile E.A. katılmadı. Taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

Savcı mütalaasını değiştirdi
Duruşmada bir önceki celse mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, sanık Engin Polat’ın mağdur M.S.A.’ya yönelik "hakaret", "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarından şikayet yokluğu ve uzlaşmaları nedeniyle düşme kararı verilmesini, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçunun uzlaşma ve şikayete tabi olmadığını, gece vakti mağdurların ikametine rızaları olmadan girdiğinin sabit olduğunu belirterek 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti. Duruşmada mütalaasında değişiklik yapan cumhuriyet savcısı, sanık Engin Polat’ın, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan cezalandırılmasını isterken sanık Dilan Polat ve meçhul sanıklar hakkında da aynı suçtan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Duruşma sanık avukatlarının esasa ilişkin savunma yapmaları için süre verilerek ertelendi.


Çarşamba 28.9 ° / 23.8 °
Perşembe 26.9 ° / 21.8 °
Cuma 29 ° / 23.4 °
  • BIST 100

    9591,01%-0,34
  • DOLAR

    34,01% -0,03
  • EURO

    37,61% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2758,59% 0,21
  • Ç. ALTIN

    4484,63% 0,49
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun