Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İstanbul Beylikdüzü'nde evde sağlık hizmeti

GÜNDEM

Konya Şehir'e 'yılın oyunu' ödülü

SPOR

Kocaeli'de kadınlara özel sağlıklı yaşam etkinliği

SİYASET

Bursa Nilüfer’de CHP muhtarlarla buluştu

Tarih: 28.04.2023 09:55 Güncelleme: 28.04.2023 09:55
KKTC’li ‘Şampiyonlar’ unutulmayacak
6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremlere; KKTC’yi temsil etmek için gittikleri Adıyaman’da depreme yakalanarak hayatlarını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerine adanan “Güzel Sanatlar Mart Sergisi” Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımı ile açıldı. Sergide sanatçı Mehmet Narin’in ’Şampiyonlar’ anısına yaptığı 2.10’a 3 metre ebattaki yağlı boya tablo da ilk kez sanatseverlerle buluştu.
Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin 22 ödüllü akademisyen sanatçısının imzasını taşıyan 50 eserden oluşan “Güzel Sanatlar Mart Sergisi”, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımı ile Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı. Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin ’Şampiyonlar’ anısına düzenlediği “Güzel Sanatlar Mart Sergisi”, 12 Mayısa kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin ödüllü akademisyen sanatçıların resim, heykel, vitray, seramik ve baskı resimlerinden oluşan 50 eserini sanatseverlerle buluşturduğu sergide; sanatçı Mehmet Narin’in ’Şampiyonlar’ anısına yaptığı 2.10’a 3 metre ebattaki yağlı boya tablo da ilk kez ziyarete açıldı. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya ve ’Şampiyonların’ ailelerinin de katıldığı açılışta duygu dolu anlar yaşanmasına neden olan ’Şampiyonlar’ tablosu, 12 Mayıs’tan sonra Surlariçi Şehir Müzesi’nde ziyaretçileri ile buluşmaya devam edecek.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Şampiyonlarımız her daim bizimle yaşamaya devam edecek”
6 Şubat’ta Türkiye’de yaşanan depremde yaşanılan kayıpların, tarifi olmayacak yaralar açtığını belirten Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “6 Şubat, tarihimizde unutulmayacak izler bıraktı. Yaşanan acının tarifi yok. Yaşanan bu olay hepimizin hayatını değiştirdi” sözleri ile duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
“Sanatta engel yoktur. Sanat, bir toplumun özgürlüğü, haykırışı, duyguları ve tarihidir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, “’Şampiyonlarımız’, değerli öğretmenleri ve aileleri Kuzey Kıbrıs için sembolleşerek her daim bizimle yaşamaya devam edecek” dedi. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin yürüttüğü çalışmaları takdir ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, her zaman derneğin çalışmalarına destek vereceklerini belirtti.

“Çocuklarımızın adını yaşatmak için baş koyduk”
’Şampiyon’ lar anısına açılan sergide konuşan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, “’Şampiyonlarımız’ anısına açılan bu anlamlı sergi nedeniyle başta Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve çocuklarımızı resmeden sanatçı Mehmet Narin olmak üzere, bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“Çocuklarımızın adları ve hatıraları bu tip projelerle sonsuza dek yaşayacaktır” diyen Ruşen Yücesoylu Karakaya, “Halkımızla ve toplumumuzla birlikte, aileleri ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği olarak çocuklarımızın adını yaşatmak için baş koyduk. Bizler için çok anlamlı olan bu sergi de bunun önemli bir adımıdır” ifadelerini kullandı.

3 metrelik bronz ’Şampiyon’lar Anıtı tamamlanıyor
Konuşmasına “Güzel Sanatlar Mart Sergisi”nin ayrı bir önem ve anlam taşıdığını belirterek başlayan Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Güzel Sanatlar Mart Sergimiz, bugün çok özel bir ana sahne olacak. Sanatçı Mehmet Narin’in, ’Şampiyonlarımız’ anısına adadığı ve bir ayı aşan bir emekle tamamladığı yağlı boya tabloyu bugün, ’Şampiyonlarımızın’ aileleriyle birlikte ilk kez seyredeceğiz” dedi.
6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremlerde; KKTC’yi temsil etmek için gittikleri Adıyaman’da yakalanan Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri, aileleri ve öğretmenlerinin hayatlarını kaybetmesinin asla kapanılmayacak yaralar açtığını söyleyen Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “İsias Hotel’de hayatını kaybeden 5 veli, 4 öğretmen ve 26 çocuğumuzun acısını ve anısını her zaman içimizde taşıyacak, onları asla unutmayacak ve yaşatacağız. ’Şampiyonlarımız’ın anısını yaşatmak için, sanatçılarımızın büyük bir özenle üzerinde çalıştığı 3 metrelik bronz ’Şampiyonlar Anıtı’nı yakın zamanda tamamlayacağız. Bugün ilk kez göreceğimiz ’Şampiyonlar’ tablosunu da Surlariçi Şehir Müzesi’nde ziyaretçileri ile buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “’Şampiyonlarımızı’ yaşatmak üzere verilen bu çabayı; asla sadece duygusal bir çerçeveye hapsetmememiz gerekiyor. Türkiye’de yaşanan depremlerde 50 binin üzerinde insanımız hayatını kaybetti. Bu kayba neden olan yanlışları doğru bir şekilde değerlendirmek, yapı güvenliğine dair uyulması gereken evrensel kuralları kültürümüzün bir parçası haline gelmesini sağlamak, çocuklarımızın anısını yaşatacak en büyük asli sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.
Yakın Doğu Üniversitesi İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi bünyesinde akademik çalışmalarını sürdüren Yakın Doğu Üniversitesi Yapı ve Zemin Analizleri Laboratuvarı’nı mevcut yapı stokunun deprem riskini belirlemek için devletin ve halkın kullanımına açtıklarını hatırlatan Prof. Dr. Şanlıdağ, “Kendi kampüsümüzden başlayarak, ülkemizdeki mevcut yapı stokunun deprem direncini, onlarca test uygulayarak analiz etmeye başladık. Bu çalışmalarımıza da hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
Güçlü toplumların en önemli iki dayanağının bilim ve sanat olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şanlıdağ, “Büyük sınavlarla başa çıkmak ancak güçlü toplumlarla mümkündür. İçinde bulunduğumuz kampüsten yükselen bilim ve sanat; hepimizi güçlendirecek, büyütecek ve geleceğine sahip çıkacak güçlü bir toplum inşa etme çabasına tüm gücüyle devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Sanatçı her eserle bizlere nefes almamız için alanlar açıyor”
Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Aygenç ise günlük yaşam içerisindeki tempo ve olumsuzluklarla kendimize vakit ayırmadığımızı ve farkında olmadan zamanın hızla kayıp gittiğini vurguladı. Prof. Dr. Aygenç, “Ne mutlu bizlere ki, günlük koşuşturma içinde çoğu zaman unuttuğumuz zamanın akışını belli aralıklarla açtığımız sergilerle hatırlama fırsatı yakalıyoruz” dedi.
“Sanat, insanın evreni, dünyayı, kendini bilmesidir; bir konfor aracı değil, zorunluluktur” diyen Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Sanatın varlığı, var olan karanlık noktaların aydınlanmasına yardımcı oluyor. Sanatçı oluşturduğu her eserle zamanın baş döndürücü hızını yumuşatıyor ve bizlere nefes almamız için alanlar açıyor. Bu nedenledir ki, sanatın yok olduğu bir dünya düşünülemez” ifadelerini kullandı. Sanatın başlı başına bir güç olduğunu belirten Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Unutmayalım ki, sanatın yaşamımızın bütün alanlarında etkin olması ve sanat bilincinin yaygınlaşması dünyayı değiştirir” dedi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti