Meridyen Eğitim Kurumları
13.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:48
  • GÜNEŞ 07:13
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:34
  • BIST 100

    16012,97%-1,69
  • DOLAR

    44,19% 0,15
  • EURO

    50,69% -0,48
  • GRAM ALTIN

    7234,54% 0,40
  • Ç. ALTIN

    11630,13% -1,13
Meridyen Eğitim Kurumları
EKONOMİ

Ticaret'ten Malezya menşeli kontrplak ithalatında dampinge karşı önlemi sıfırladı

YEREL YÖNETİMLER

Manavgat'ta Ramazan Bayramı Öncesi Camilerde Temizlik Seferberliği

YEREL YÖNETİMLER

Manavgat Belediye Başkan Vekili Çiçek, İftar Programlarına Katılımını Sürdürüyor

YEREL YÖNETİMLER

İstiklal Marşının Kabulünün 105. Yılı Anıldı

Tarih: 04.02.2023 15:42 Güncelleme: 04.02.2023 15:42
Kimyasal maddeye bulaşan kedinin yaralı hali yürekleri burktu
Kocaeli’de bir fabrikada kimyasal maddelere bulaşan kedi ağır şekilde yaralandı. Kimyasal yanık neticesinde deri ve tüy bütünlüğü bozulan, yüzünde yanıklar oluşan, görme kaybı yaşayan ve bacakları şişen kedi, hayvanseverler tarafından veterinere götürülerek tedavi altına alındı.
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan bir fabrikada, asit ve kostik maddelere bulaşan kedi ağır yaralandı. Vücudunda ikinci ve üçüncü derece yanıklar oluşan kedi, durumunun fark edilmesi üzerine veterinere götürüldü. Yüz bölgesinde yanıklar olduğu görülen kedi, görmekte ve koku almakta güçlük yaşıyor. Deri ve tüy bütünlüğünde de bozulmalar olan kedinin yanıktan dolayı bacaklarında da şişme ve ödem meydana geldi. Veteriner Hekim Ali Anaç tarafından tedavi altına alınan kedinin beyaz ve yapışkan bir kimyasal maddeden arındırıldığı öğrenildi. Fabrika bölgesinde asit ve kostike bulaşan kedinin tedavilere olumlu cevap verdiği ve durumunun iyiye gittiği belirtildi. Minik kedinin görüntülenen yaralı hali ise görenlerin içini acıttı.

“İkinci ve üçüncü derece yanık olduğunu düşünüyoruz”
Kediyi tedavi altına alan ve durumuyla ilgili bilgileri aktaran Veteriner Hekim Ali Anaç, “Kedimiz bize 2 gün önce bir fabrika bölgesinden kimyasal yanığa maruz kalmış şikayetiyle geldi. Yaptığımız muayeneler sonucunda vücudunda kimyasal maddelere rastladık. Deri ve tüy bütünlüğü bozulmuş. Kan dolaşımı bozulmuş. Bacaklarda şişme ve ödem, morarmayla karakterize bir tabloyla geldi. Tedavimiz altında. Serumla besliyoruz. Ağız, yüz ve göz bölgesinde çok büyük hasar oluşmuş. Şu an gözleri görmüyor ve koku almıyor. İştahta da problemimiz var. Bacaklarına merhem uyguluyoruz. Bacakları çok şiş ve morarmış şekilde. Genel durumumuz iyi, kendini sevdiriyor. Geldiği güne göre daha iyi. Yaraları da daha iyiye gidiyor. Tedavimize devam edeceğiz. İkinci ve üçüncü derecede yanık olduğunu düşünüyoruz. Genel destekleyici tedavimizin yanında kremler ve yanık tedavisiyle devam ediyoruz” dedi.

“Beyaz, yapışkan bir kimyasaldı”
Kediyi beyaz ve yapışkan bir kimyasaldan arındırarak tedavi altına aldıklarını belirten Anaç, “Hasar vücudun sağ tarafından oluşmuş. Çünkü sol iki bacak daha inik ve daha az ödemliyken sağ taraf daha ödemli ve şiş. Sağ tarafında damar dolaşımı daha çok bozulmuş durumda. Vücudun sağ bölgesinden bir kimyasala girdiğini düşünüyoruz. Beyaz yapışkan bir kimyasaldı. Yıkadık ve çıkardık. Yüzünden, vücudundan arındırdık. Sadece yara bölgelerindeki hasarlarla uğraşıyoruz. Genel psikolojik durumumuz daha iyi. Hayati tehlike bugün de biraz var. Fakat tedavilerimize güzel bir cevap verdiği için, ufak ufak sıvı mamalarla beslenmeye cevap verdiği için hayati tehlike daha da azalıyor” diye konuştu.

“Asit ve kostik maddelere bulaşmış”
Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Tayfun Artun ise “Körfez’de bir fabrikada benim gibi hayvanları seven bir arkadaşımın beslediği kediler var. Burada asit ve kostik maddelerine bulaşan bir kedi yaralandı. Ağır bir şekilde de zehirlendi. Hemen Gölcük’teki özel bir veterinere götürdük. Orada şu an tedavisi devam ediyor. Barınaklarda hayvanlara iyi bakılmadığını düşünüyoruz. Doğada daha rahat yaşıyorlar. En azından hayvanseverler doğada hayvanları daha iyi besliyor ve tedavilerini yapıyor. O yüzden hayvanların barınağa bırakılmasını değil doğaya salınmasını talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti