Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14169,71%-0,22
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,16% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5964,42% 0,94
  • Ç. ALTIN

    9593,04% 0,77
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Güçlü Kadın Güçlü Toplum Projesi'nin İlk Eğitim Grubu Sertifikalarını Aldı

YEREL YÖNETİMLER

Kocasinan'da 1 Yılda 3 Bin 407 Bebek Ailesine Destek

YEREL YÖNETİMLER

Merkezefendi'de Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali Başlıyor

YEREL YÖNETİMLER

Meram'da Aile Kort Tenis Turnuvası Heyecanı Başlıyor

Tarih: 10.02.2023 21:51 Güncelleme: 10.02.2023 22:57
Kimliksiz bebek ve depremzedeler hastanede güvende

Adana Şehir Hastanesi’ne gelen bebek ve kimsesiz depremzedeler özel ilgi ve korumayla tedavi altına alındı. Hemşire ve hekimler depremzedelerin sağlıklarına kavuşması için mücadele ediyor. 

Kahramanmaraş merkezli depremde 10 ilde binlerce kişi hayatını kaybetti, 10 binlerce kişi ise yaralandı. Türkiye’yi derinden yaralayan depremin yaralarının sarılması için devlet tüm imkanları dört bir koldan mücadele ediyor. Depremin etkilediği Adana’da da hem saha da çalışma yapılıyor hem de çevre illerden gelen yaralılar başta Şehir Hastanesi olmak üzere bir çok hastanede tedavi altına alındı. Özellikle bebekler ve kimlikleri belli olmayan depremzedeler özel ilgiyle takip edilip korunuyor. Depremde kardeşlerini kaybeden ve enkaz altından kurtarılan 16 yaşındaki Yusuf ise hastane odasında kendisine aile olan doktorlara teşekkür ederek "Ben iyiyim ”dedi. 

Kimliksiz gelen bebek ve çocukların parmak izleri alındığını ve servislerde yüksek güvenlikle sağlıklarına kavuşturulduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Halil Nacar, yakınlarını bulamayan vatandaşlar için de özel bir birim kurularak kimlik tespit analizlerinin yapıldığını kaydetti. Adana Şehir Hastanesi, Üniversite Hastanesi ve tüm sağlık birimlerinde güvenliğin üst düzeyde tutulduğunu ve hastaneye gelen herbir bireyin tüm kayıtlarının alındığını aktaran Nacar, “Öncelikle yüzyılın felaketini yaşadığımız bugünlerde herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bir vatandaşımız ya da daha da geniş bir çerçeveyle, herhangi bir insan bizim hastanelerimize girdikten sonra onlar bize emanettir. Bu hem manevi olaraktan kurduğumuz bir cümle hem de resmi olaraktan onlar bizim sorumluluğumuz altındadır. Tüm sistemlerimizle bu hastalarımızı, bu sahipli, sahipsiz, kendinde olan olmayan hastalarımızı korumak üzerine kurgulanmıştır. Biz burada sadece Sağlık Bakanlığı ya da sağlık teşkilatı olaraktan değil aynı zamanda Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü iş birliği içerisinde çalışanlarımız güven içerisinde ilerlemekte” diye konuştu. 

“Kimliksiz bebek ve çocuk ve yetişkinler güvenle hastanedeler” 
Hastaları kurdukları sistemlerle koruduklarına değinen Nacar “Bebeklerimiz buraya geldiğinde tek başına gelse de geldikten sonra her bebeğimiz için mutlaka, mutlaka bir sağlık profesyoneli ve aynı zamanda Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiş ekip ile kayıt ve girişleri yapılıyor. Burada hiçbir bebek, hiçbir çocuk ya da sahipsiz şuuru kapalı kendini anlatamayan hiçbir hasta yalnız değildir. Burada hepimiz olağanüstü bir gayretle onların bir an önce sağlıklarına kavuşması için gayret ediyoruz. Hem de onların güvenliğini sağlayıp bir an önce sevdikleriyle, aileleriyle buluşmaları için bir gayret sarf ediyoruz. Biz de burada kimliği belirsiz kimlik alamadığımız kişiler için özel çalışmamız var. Bizde hem fotoğraflıyoruz hem de parmak izi ve bir çok analiz verisi havuzu oluşturduk. Yaptığımız çalışmalarla parmak izi çalışmaları yapıyoruz. Ondan sonra bu kişileri iyileştikten sonra taburcu edeceğimiz zaman Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile irtibatlı bir şekilde sadece onlara devletin kurumlarına, çocukları sevgi evlerine ve gözetmenler eşliğinde teslim ediyoruz. Onun için hastanemize gelen hiçbir hastamız böyle bir riske açık değildir” şeklinde konuştu. 

“Yakınlarını arayanlara özel birim” 
Sevdiklerini arayan ve bulamayan kişiler için özel bir birim kurduklarına dikkat çeken Nacar “Onun için ben mümkün olduğunca tabii ki insanların sevdiklerini aramalarını, onu bulmak istemelerini çok iyi anlayabiliyorum. Biz de onlar için çalışıyoruz bu arada kendimiz de, Adana İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde bu vatandaşlarımızın bilgi alabilmesi için kendi çağrı merkezimizi kurduk. Çağrı merkezimiz 24 saat çalışıyor. Biz de sürekli sahadan dinamik bilgi topluyoruz. Şu anda sahada arkadaşlarımız var. Acil servislerde, yoğun bakımlarda ve servislerde. Kimlik tespitleri yapıyorlar. Hastaların her hastaya özel kimlik tespit analizi yapıyoruz. Yaşı, cinsiyeti, özellikleri eğer konuşuyorsa, ve bir çok bezer veri ile kayıt altına alıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti