Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,57% 0,12
  • EURO

    49,59% 0,19
  • GRAM ALTIN

    5763,80% 0,32
  • Ç. ALTIN

    9281,35% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İzmit'ten Kıbrıs Gazilerini ziyarete devam

KÜLTÜR SANAT

İstanbul Beylikdüzü'nde yılın son etkinlikleri belli oldu

YEREL YÖNETİMLER

Yomra'da Kadınlar Matinesi Düzenlenecek

YEREL YÖNETİMLER

Manavgat Belediyesi Şelale Mesire Alanı'nda Yenileme Çalışmaları Başlıyor

Tarih: 04.06.2023 11:24 Güncelleme: 04.06.2023 11:24
Kalça çıkıklığında erken teşhis tedaviyi kolaylaştırıyor
Kalça çıkıklığının doğumsal olabildiği gibi sonradan da ortaya çıkabileceğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Tayfun Açıkgöz, erken teşhisin ise tedaviyi kolaylaştırdığını söyledi.
Bebeklerde ve çocuklarda görülen kalça çıkığının önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturulması hedefiyle organize edilen ’Gelişimsel Kalça Çıkığı Toplantısı ve Aile Eğitimi’ etkinliği yoğun ilgi gördü. Doruk Nilüfer Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Atilla Güray, Hastane Genel Müdürü Uzm. Dr. Ayhan Kalyoncu, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Tayfun Açıkgöz ve kalça çıkığı tedavisi gören hasta ve yakınları etkinliğe katıldı. Gelişimsel kalça çıkığı erken teşhis konulup uygun tedavisi yapılmadığında sakatlıklara sebep olduğunu ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Tayfun Açıkgöz, “Doğumsal kalça çıkığı hastalığı kalça ekleminde çıkık şeklinde karşımıza çıkıyor. Çıkık doğum esnasında bulunabildiği gibi sonradan da oluşabilmektedir. Asıl sebep tam olarak bilinmemekle birlikte ligamentöz laksite genetik ve hormonal faktörlere, rahim içi ters pozisyona ve başka bazı çevresel faktörlere bağlıdır. Bunun yanında anne veya babada kalça çıkığı varsa çocuklarında kalça çıkığı görülme oranı yüksektir. Aynı zamanda yakın akraba evliliklerinden doğan bebeklerde Gelişimsel kalça çıkığı bulunma riski yüksektir. Makadi yolla doğan, zor doğan ve ayaklarında doğuştan sakatlık bulunan bebeklerde, ikiz bebeklerde (çoğul gebeliklerde) kalça çıkığı bulunma oranı artıyor" ifadelerini kullandı.
Gelişimsel kalça çıkığı kız çocuklarında erkeklere oranla daha sık görüldüğünü de sözlerini ekleyen Op. Dr. Tayfun Açıkgöz, erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çektiği konuşmasını ultrasonografik taramanın altını çizerek şöyle sürdü:
"Riskli bebeklerde ve klinik şüphe durumlarında erken ultrasonografi gerekliyse de kalça ultrason tetkikinin 4’üncü ve 6’ncı haftalarda yapılması önerilmektedir. Ailelere bebeklerini kundak yapmamalarını, özellikle risk grubunda bulunan bebeklerde kalça ultrason tetkiki mutlaka yaptırmaları, gelişimsel kalça çıkığı hastalığında erken dönemlerde uygulanan tedaviler ile iyi neticelerin alınması sebebiyle eğer hastalık teşhis edilirse tedavisine başlanması hususunda gecikmemeleri ve ihmalde bulunmamaları önerilir.”
Gelişimsel kalça çıkığı hastalığın belirtilerine de değinen Op. Dr. Tayfun Açıkgöz, "Bacak büklümlerinin sayıca ve derinlikçe eşit olmaması, bacakların yanlara açılmasının kısıtlı oluşu, bükülmüş olan dizlerin aynı seviyede bulunmaması, bacakta kısalığın bulunması olarak sayabiliriz. Yürüme sonrası döneminde ise çocuğun yürümesinin gecikmesi, yürümede aksama ve bacakta kısalığın bulunuşu bebeklerde kalça çıkığı hastalığının belirtileridir” diye konuştu.
Hastane Genel Müdürü Uzm. Dr. Ayhan Kalyoncu ise, "Doruk hastaneleri 25 yıldır çocuk sağlığı konusunda Bursa’da öncü bir kuruluştur. Her zaman çocuk sağlığını ön plana koyduk. Ortopedi alanında bugün yapılan ve doğumsal kalça çıkığı hakkında farkındalık oluşturmak istedik” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti