Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,25% 0,68
  • GRAM ALTIN

    6942,24% 1,54
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Vali Sözer hemşehrileriyle gönül köprüsü kurdu

GÜNDEM

Engelli bireyler sıra gecesinde coştu

YEREL YÖNETİMLER

Van'da Sanat Sokağı'ndaki Lokantalara Gıda Denetimi

YEREL YÖNETİMLER

Erzincan İtfaiyesi 2025'te 4 Bin 287 Olaya Müdahale Etti

Tarih: 12.11.2023 10:18 Güncelleme: 12.11.2023 10:18
Kadınlar arıcılıkta ’Biz de varız’ dedi
“Doğadan Sofraya Bal-ı Kesir” isimli projesi dahilinde Sındırgı’da arıcılık mesleği ile ilgili kadınlara eğitim verildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ile desteklenen proje ile Balıkesir’de kırsal kalkınmanın desteklenmesi, arıcılığın profesyonel bir meslek haline getirilmesi bu sayede de gençlerin, kadınların ve dezavantajlı bireylerin arıcılık mesleğine yönlendirilmesine destek sunulması amaçlanıyor.
Proje dahilinde yüzde 57’si ormanla çevrili ve bitki çeşitliliği ile bal üretiminde önemli bir yer alan Sındırgı ilçesinde kadınlarınıda teşvik etmek üretimi daha kaliteli hale getirerek istihdamı da arttırmak amacıyla eğitim çalışmaları başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kırsal hizmetler daire başkanlığı tarafından gerçekleştirilen eğitimde detaylı bilgilere yer verildi.
Proje ile Sındırgı’da sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak; arıcılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, doğal arı ürünlerinde verimin, kalitenin, katma değerinin arttırılması ve markalaşmasının sağlanması hedefleniyor. Yenilikçi ürünler üreterek üretim ve pazarlama sisteminin geliştirilmesini, bölgede kırsal kalkınmanın desteklenmesini, arıcılığın profesyonel bir meslek haline getirilmesini bu sayede de gençlerin, kadınların ve dezavantajlı bireylerin arıcılık mesleğine yönlendirilmesine destek sunulmasını sağlayacak projenin süresi 12 ay olarak belirlendi.
Arı ürünlerini çeşitlendirerek meyveli ballar ve mixler gibi yenilikçi ürünler ve propolis, polen, arı sütü gibi katma değerli ürünler üretilmesi sağlanacak. Eğitim çalışmalarını tamamlayan kursiyerlere üretime teşvik amacı ile çeşitli ekipman destekleri de verilecek.
Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “Balıkesir her alanda bir doğal ürünlerin en çok ulaşılabildiği noktalardan bir tanesi tabi bu arada da Doğal şehir Sındırgı 225 den 1769 rakımı doğru yükselen bir florası var. Floranın zenginliği 33 tane endemik bitkiyi sadece Ulus Dağı’nda barındırıyor. Balıkesir, yani balı çok olan ilde bir proje gerçekleştirdik. Balıkesir’in balla alakalı üretimi olan Kepsut, İvrindi gibi noktalarda ve Sındırgının dahil olduğu bir proje ile birlikte özellikle kadınlarımıza kovanlar vererek bölgenin ballarını nasıl daha iyi üretebilirler ve nitelikli bir bal nasıl tesis edilebilir bunun için kurslar düzenliyoruz. Bal mumundan onlara neler yapılabilir balın her halükarda daha değer bulabilmesi için her türlü değerlendirmek gibi projelerimizi yürütüyoruz şuanda. Bununla alakalı 25 tane kursiyerimiz var, bu 25 tane kursiyerimiz kurslara başladılar. İşin bitiminde de kadın ayrıcalığı onlara ücretsiz her birine 10 tane kovan vereceğiz yüzde 25 katkı payını da almayacağız onlardan. Büyükşehir ile yaptığımız bu proje Türkiye’nin potansiyel olarak en fazla bal üretimi yapılabilecek yeni Balıkesir’de. Türkiye’de 6. Sıradayız bunu üst sıralara taşıyabilmenin derdine düştük” dedi.
Eşinin arıcılıkla uğraştığını ve rahatsızlığından sonra ona yardım etmek amacıyla eğitime katıldığını belirten Nurhan Tavlı “Arıcılık yapmak istedim önce bize kovan vereceklerini arıcılığa teşvik ettiklerini bayanlara ve Sındırgı vatandaşına arıcılığın bakımı arı nasıl bakılır, nasıl kaliteli ürün alınır arıdan, baldan arının pazarlanması, bakımı kaliteli ürün alınması nasıl iyi bakarsak arıya çok bal alırız, kaliteli ürün nasıl alırız. Çiçek balı veya çam balı en kalitelisini yapmak için bize bilgiler verdiler. Bayanlara teşvik verilmesi çok güzel, bayanlara iş imkanlarının sağlanması her yerde olsun bence küçük ilçelerimizde böyle bayanlara iş imkanlarının sağlanması güzel bir şey.”

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti