Meridyen Eğitim Kurumları
12.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:50
  • GÜNEŞ 07:14
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:33
  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,11% 0,08
  • EURO

    50,94% -0,13
  • GRAM ALTIN

    7243,54% -1,26
  • Ç. ALTIN

    11762,72% -0,52
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Bursa Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylere tıbbi malzeme desteği sağlıyor

YEREL YÖNETİMLER

Halfeti-Bozova Grup Yolunda Asfalt Serim Çalışmaları Tamamlanma Aşamasında

GÜNDEM

Kocaeli'de engelsiz aşkın adresi

YEREL YÖNETİMLER

Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'den Ramazan Mesajı

Tarih: 29.11.2024 10:52 Güncelleme: 29.11.2024 10:52
‘Kadın için Teknoloji’ projesinde ‘İlham Veren Buluşmalar’ başladı
Dijitalleşmenin toplumsal cinsiyet eşitliği için önemli bir dönüm noktası olduğu inancıyla 2007 yılından bu yana Habitat Derneği iş birliğiyle ‘Kadın için Teknoloji’ projesini yürüten Teknosa, yeni bir adım atarak, ‘İlham Veren Buluşmalar’ı başlattı. Etkinlik kapsamında düzenlenen ‘Ben Nasıl Başardım’ panelinin ilk konuğu BigChefs kurucusu Gamze Cizreli oldu.

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınların dijital okuryazarlıklarını artırmak ve teknoloji kullanımında daha aktif hale gelmelerine katkıda bulunmak amacıyla 17 yıldır sürdürdüğü Kadın için Teknoloji projesinde yeni bir adım attı. Teknosa, Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında, projeye katılan kadınlar ile iş hayatında fark oluşturan kadınları bir araya getirdiği ‘İlham Veren Buluşmalar’ı başlattı. Etkinliğin ilki, İstanbul’daki Facebook İstasyon Habitat Hub’ta yoğun bir katılımla gerçekleşti.

“17 yılda 32 binden fazla kadının hayatına dokunduk”
Açılışta konuşan Teknosa CEO’su Sitare Sezgin, Habitat Derneği ile birlikte Türkiye’nin en uzun soluklu teknoloji projesini yürüttüklerini belirterek, şunları söyledi: “Bu proje için 17 yıl önce yola çıktığımızda temel motivasyonumuz, ‘daha eşit ve güçlü bir geleceği toplumsal cinsiyet eşitliği ile kurabiliriz’ inancıydı. Biz kadınlar ülke nüfusunun yarısını oluşturuyoruz. Kalkınmamız, başarmamız ancak bizlerin hayatın her alanında eşit fırsatlara sahip olmasıyla mümkün. Teknosa olarak ‘Teknoloji erkek işidir’ algısını yıkmaya çalışıyoruz. Proje kapsamında şimdiye kadar Türkiye’nin dört bir köşesinden 32 binden fazla kadının hayatına dokunduk. Eğitimlerimize katılan kadınlar teknolojiyi kullanarak her türlü bilgiye daha kolay erişiyor, sosyal çevrelerini genişletiyor. İşlerinde ve e-hizmet işlemlerinde teknolojiyi aktif olarak kullanmaya başlıyor. Sosyal medya üzerinden el emeklerini, evde ürettiklerini tanıtmaya, satmaya başlıyor. Proje sayesinde kurulan ilişkiler sadece eğitimle sınırlı kalmıyor, zaman içinde başka iyiliklere de dönüşüyor. Projemizin kadınların dijital dünyaya adaptasyonunda önemli bir işlevi yerine getirdiğine inanıyorum. Proje kapsamında bugün ilkini düzenlediğimiz ‘İlham Veren Buluşmalar’ etkinliğimizi 4 ayda bir farklı şehirlerde hayata geçirerek, büyütmeyi hedefliyoruz. Biz projemizde ilhamımızı hep kadınlardan aldık, almaya da devam ediyoruz. Kadının yapamayacağı, başaramayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki o görünmez engelleri aşmak için güçlerimizi birleştirelim.”

“Kadınlar teknoloji ile güçleniyor; sosyal hayat ve iş yaşamında dönüşümün öncüsü oluyorlar”
Açılışta konuşan Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu, Kadın için Teknoloji projesi ile ilgili şunları söyledi:
“Teknosa ve Habitat Derneği ortaklığı ile gerçekleştirdiğimiz Kadın için Teknoloji projesi ile 17 yılda 32 binden den fazla kadına ulaşmanın gururunu yaşadığımızı belirtmek isterim. Kadın için Teknoloji Projesi kadınların teknoloji kullanımıyla hem bireysel hayatlarında hem de iş yaşamlarında dönüşüm yaşamalarını hedefliyor. Kadınların dijital becerilerini geliştirmelerini, teknoloji tabanlı iş fikirlerini hayata geçirmelerini ve toplumsal hayata katılımlarını artırmayı amaçlıyoruz. Kadın için Teknoloji projesinin bir alt çerçevesi olarak hayata geçirdiğimiz ‘İlham Veren Buluşmalar’ etkinlikleri, başarılı kadın girişimcileri katılımcılarla bir araya getirerek onlara umut dolu bir bakış açısı sunmayı amaçlıyor. Bu projede Teknosa ile 17 yıldır ortaklık yapıyoruz ve daha uzun yıllar kadınların teknoloji yetkinliklerini geliştirmek için ortaklığımızı büyüterek çalışmaya devam edeceğimize inanıyoruz.”

Fark oluşturan kadınlar anlattı
Etkinlik kapsamında düzenlenen ‘Ben Nasıl Başardım’ panelinin konuğu BigChefs kurucusu Gamze Cizreli oldu. Cizreli, Teknosa CEO’su Sitare Sezgin’in sorularıyla iş hayatında bir kadın olarak önüne çıkan engelleri nasıl aştığını anlattı. ‘İlham Veren Kadınlar Paneli’nde ise Habitat Derneği’nden Elif Yıldırım Başer’in moderatörlüğünde, Otama Kırkpınar kurucusu Merve Özkorkmaz, Hipokid kurucusu Evren Büyük Kepkep ve Development Minds kurucusu Doç. Dr. Gülgönül Bozoğlu Batı, hikayelerini katılımcılarla paylaştı.

Teknosa, ‘İlham Veren Buluşmalar’ etkinliği katılımcıları için Aydın Nazilli ağaçlandırma sahasına fidan bağışı yaptı.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti