Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    10918,51%-1,07
  • DOLAR

    42,51% 0,06
  • EURO

    49,56% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5760,43% 0,14
  • Ç. ALTIN

    9299,63% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

Kayseri Büyükşehir EnBYS'yle engelleri kaldırdı

GÜNDEM

Çiftçiye 1,1 milyar TL'lik destek ödemesi başladı

GÜNDEM

Mardin Yeşilli'de sonbahar büyüsü (Özel Haber)

YEREL YÖNETİMLER

Denizli'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi

Tarih: 18.01.2023 10:04 Güncelleme: 18.01.2023 10:04
Kadıköy’de sitede aidat protestosu
Kadıköy Broklyn Park sitesi sakinleri site yönetimine ödenen aidatların akıbetinin belli olmadığını iddia ederek, site yönetimini tencere, tava ve ışık yakıp söndürme eylemi ile protesto etti.
Kadıköy’de Broklyn Park sitesinin sakinleri, site yönetimine ödenen aidatların nerelere kullanıldığını bilinmediğini ve çeşitli usulsüzlükler yapıldığını iddia ederek, site yönetimini protesto etti. Toplanan aidatların site için kullanılmadığından şikayetçi olan site sakinlerinden biri, bir rapor hazırlayarak site yöneticisi R.G’nin usule aykırı olarak yaptığı iddia edilen işleri raporda madde madde listeledi.
Raporda, R.G. isimli yöneticinin asansördeki kamera kayıtlarını anlık izlemek için şahsi cep telefonuna program kurdurduğu, çalışanlara mobbing uyguladığı, yönetim kurulunu denetlemek için seçilen denetçinin görevini yapmak yerine yönetimin yanlışlarının arkasını topladığı, R.G’nin aldığı komisyonları kendi cebine attığı, R. G.’nin keyfi talebi ile bazı personellerin işten çıkarıldığı ve sitenin kasasından kıdem ve ihbar tazminatları ödendiği, bu paranın sitedeki 744 dairenin cebinden çıktığı, siteyi zarara uğratacak işlemler yaptığı ve kendisine oy verenlere ayrıcalıklar tanıdığı iddia edildi.
Ayrıca R.G.’nin boş daireye torununu oturttuğu, boş daireyi sitenin temizlik personeline fazla mesai yaptırarak temizlettiği öne sürüldü. Site sakini hazırladığı raporda, R.G’in yaptığı usulsüzlüklere karşı çıkan elemanları mobbing uygulayarak işten çıkarttığını ve sitenin kasasından 200 ila 250 bin TL tazminat parası çıktığını ifade etti.
Diğer yandan, R.G’nin başkasına ait olan ve 80 civarında hissesi olan dükkanı, hiçbir hissedarın yazılı onayını almadan kullandığı ve içine eşya koyarak kira aldığı belirtildi.
İddialar ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
Site sakinlerinden Özge Karapınar, “Broklyn Park yönetiminin hakkaniyetli olmayan, adil olmayan bir yönetim tarzı var. Hiçbir şey yasalara uygun olarak yapılmıyor. Tek kişilik, ’ben yaptım oldu’ tarzında bir yönetim var. Uygun olmayan aidatlar ve bunun karşılığı olmayan hizmetler, insan olarak profesyonel tutuma uymayan bir tarz söz konusu. Yani yüksek aidatlar ve buna karşılık olan uygunsuz hizmetler. Bunlar nereye gitti bilmiyorum. Ama kesinlikle site halkı bundan yararlanmıyor. Bunun devam edeceği yanılsaması yaşıyorlar ama öyle olmayacak. İnsanlar sesini duyurup bunun böyle yürümeyeceğini hissettirmek istiyorlar” dedi.
Bir diğer site sakini Azize Özalp, “Biz kiracı olduğumuz halde yönetim seçiminde herhangi bir söz hakkımız yok. İtirazlarımız yok. Ama aidatları ödemeye gelince biz kiracılar ödüyoruz. Buna karşılık çok sert karşılık alıyoruz. Sesimizi duyurmak için buradayız, protestolarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.
Bir senede aidatlara 3 defa zam yapıldığını söyleyen site sakinlerinden Burcu İneç, “Aidatların nereye gittiği belli değil. Hiçbir şekilde bir şey yapılmıyor. B bloğunun yangın çıkışı dahi yok. Yangın sistemimiz çalışmıyor. Kurulumda değil, kurulmamış. Allah korusun bir yangın durumunda bizler otoparktan çıkmak zorundayız. O karmaşada otoparktan nasıl çıkacağız hiç bilmiyorum. Hiçbir şey yapmıyorlar binada” şeklinde konuştu.
Site yönetim kurulu üyeliğinde bulunan ama alınan yanlış kararlara karşı çıktığı için mobbinge uğradığını belirten Selda Öztatlı “Yönetim kurulu üyesiyim. Yönetim kurulunda usulsüzlüklere şahit oldum. Alınan kararlara karşı çıktım. Kararların çoğunu onaylamadığım için bana mobbing uygulamaya başladılar. Bu mobbingler sonucunda toplantılara katılmamamı istediler. Yetkilerimi sınırladılar. En son toplantıya katılacağım zaman kapıları kilitleyip beni içeri almadılar” dedi.
Site sakini avukatı Fevzi Doğan, “Bazı site sakinleri, aidatlarının çok fazla şişirildiği iddiasıyla bize başvurdu. Bize getirdikleri bilgileri kontrol ettiğimizde olayın bir işletme projesinin hazırlanması değil, düpedüz bir yolsuzluk olduğunu fark ettik. Bununla alakalı olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurularında bulunduk. Site yönetimine yaptıkları işin hukuksuz olduğunu, hazırladıkları işletme projesinin kesinlikle fahiş ve hukuka aykırı olduğunu kendilerine ihtarnamelerle hatırlattık. Ama bize bir geri dönüş olmadı. Bu sebeple işletme projemizi tekrar genel kurulda değerlendirmelerini talep ettikten sonra bir dava açma hazırlığı içine girdik. Bütün hukuksal süreci site sakinlerimizle beraber yürütüyoruz. Aslında amacımız site yönetimine bir ceza vermek ya da onları mahcup bir duruma düşürmek değil, aidatları makul seviyeye indirmek. Aksi halde hukuki mücadeleye devam edeceğimizi kendilerine hatırlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti