Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
ASAYİŞ

Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı

EKONOMİ

Yıldız Holding’in hedefi değişimi sorumlu liderlikle yöneterek iş dünyasına öncülük etmek

SPOR

Beşiktaş, bu sezon 4 derbide 3 kırmızı kart gördü

SPOR

İsmail Kartal, son 8 derbiyi kaybetmedi

Ivo Vieira: "Takımda ilk gördüğümüz eksiklik motivasyon düşüklüğüydü"

Ivo Vieira:

Ivo Vieira: "Takımda ilk gördüğümüz eksiklik motivasyon düşüklüğüydü"

Pendikspor Teknik Direktörü Ivo Vieira, Süper Lig’in çekişmeli ve rekabetçi bir lig olduğunu bildiğini ve bu tecrübeyi yaşamak için Pendikspor’un teklifini kabul ettiğini söyledi. Takımla çalışmalara başladıklarında ilk gördüğü eksikliğin motivasyon düşüklüğü olduğunu belirten Vieira, "1 galibiyete ihtiyacımız vardı ve kazandık. Bu motivasyonla beraber takımın daha birlikte daha organize bir takım görüntüsü vermesi için çalışmalarımıza devam ettik" dedi.
Pendikspor Teknik Direktörü Ivo Vieira, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine takımın başına geçiş sürecini, oyun anlayışı ve hedefler hakkında açıklamalarda bulundu. Pendikspor’dan teklif aldığı süreci anlatan Vieira, "Buraya gelmemdeki en büyük etkenler, kulübün beni gerçekten istemesiydi. Kulüpte benimle görüşen insanların beni burada görmek istemeleriydi. Türkiye Ligi’nin çok çekişmeli ve rekabetçi bir lig olduğunu biliyordum. Buraya gelip, bu tecrübeyi yaşamak istedim" diye konuştu.
Türk takımlarının hücum oynamayı sevdiğini belirten Portekizli çalıştırıcı, "Bunu gerçekleştirmek için yerli ve yabancı yeterli oyuncu kalitesine sahipler. Çok ilginç bir lig olduğunu söyleyebilirim. Her şeyden önce kazanmamız önemliydi. 4 maçta 3 galibiyet geldi. Bu da bizi alt sıralardan yukarıya çıkardı. Bunun için çok mutluyuz. Takımın da motivasyonu bu galibiyetlerle beraber daha yukarıya çıktı" şeklinde konuştu.
Kendi futbol anlayışını anlatan 47 yaşındaki teknik direktör, "Hücum futbolunu severim. Hücum futbolu oynatmayı isterim. Türkiye Ligi de böyle bir lig. Şu anda yaptığımız çalışma, saha içerisinde daha organize, daha birlikte oynayan, daha kompakt duran bir takım görüntüsü vermek istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde ilerliyor" ifadelerini kullandı.

"İlk gördüğümüz eksiklik motivasyon düşüklüğüydü"
Takımda ilk göreve geldiğinde gözlemlerinin sorulması üzerine Ivo Vieira, "İlk geldiğimde gözüme ilk çarpan şu oldu; futbolcuların 8 maçlık performansları boyunca hiç galibiyet almamaları ve bunla beraber motivasyonlarının çok düşük olmalarıydı. Önce 1 galibiyete ihtiyacımız vardı, takımda bunu gördüm. Önce bunu kazandık, 1 galibiyet geldi. İlk gördüğümüz eksiklik motivasyon düşüklüğüydü. Bu motivasyonla beraber takımın daha birlikte daha organize bir takım görüntüsü vermesi için çalışmalarımıza devam ettik" diye cevap verdi.

"Erencan Yardımcı gelişime açık ve çalışkan"
Kendisinin takımın başına geçtikten sonra genç forvetleri Erencan Yardımcı’nın performansının artmasının hatırlatılmasıyla alakalı Vieira, “Tabii kendisi ile konuştum ama öncelikle takım için çalışması, takım için koşması önemliydi. Bununla beraber goller de geldi. Kendisi genç ve gelişime açık bir arkadaşımız. Ayrıca da çalışkan. Bunun için çok çalışıyor. Böyle devam ettiği sürece hem kendine faydalı olacak hem de takıma faydalı olacak. Geleceği çalışmasına bağlı. Daha iyi bir gelecek istiyorsa daha çok çalışmalı. Pendik’te bizle beraber daha çok çalışmalı, daha iyi işler yapmalı. Çalıştıkça ilerisi için güzel hayaller kurabilir. Bu yetenekte bir oyuncu" değerlendirmesinde bulundu.

"Rekabet açısından Süper Lig ile Portekiz Ligi birbirine çok benziyor"
Çalıştığı liglerle Süper Lig arasındaki farkları da açıklayan Portekizli teknik direktör, "Rekabet açısından Süper Lig ile Portekiz Ligi birbirine çok benziyor. Brezilya’da ise biraz daha tekniğe dayalı oyunun daha yavaş aktığı bir lig. Suudi Arabistan da öyle" cümlelerine yer verdi.

"Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynarken korkacak bir şey yok, sahaya çıkıp herkes elinden gelenin yapacak"
Süper Lig’de Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı takımların korkarak çıktıklarıyla ilgili yorumlara değinen 47 yaşındaki çalıştırıcı, "Galatasaray ve Fenerbahçe dışında çok dengeli bir lig olduğunu düşünüyorum. İki takımın gerçekten çok kaliteli oyuncuları var. Bu da onlarla diğer takımlar arasındaki farkı yapıyor. Onlarla oynarken korkacak bir şey yok. Sahaya çıkıp, herkes elinden gelenin en iyisini yapacak. Sonuçta futbol bu. İyi olan da kazanacak" dedi.

"Oyununu geliştirmeye çalışan bir takımız"
Ivo Vieira, her şeyden önce oyununu geliştirmeye çalışan bir takım olduklarını vurgulayarak, "Bununla beraber şu anda önemli olan birçok oyuncumuz da sakat. Öncelikle bunların takıma dönmesi lazım. Bunların takıma döndükten sonra takıma neler verebildiklerini görmek lazım. Bundan sonra daha derin bir analiz yapıp, takımın nelere, hangi bölgelere transfer ihtiyacı var, onun çalışmaları ayrıca yapılır. Önce sakat oyuncularımızın dönüp, takıma ne katkılarda bulunduğunu görmek lazım" şeklinde konuştu.
Hedefler hakkında da konuşan Vieira, "Bütün çalışmalarımız sadece yeni galibiyetler kazanmak için. Bunun için çalışıyoruz. Çünkü gerçekten zor ve çekişmeli bir lig. Çok çalışmanız gerekiyor" açıklamasını yaptı.

"Hayatım sadece ev ve iş arasında geçiyor"
Son olarak İstanbul’u çok fazla gezemediğini belirten Portekizli çalıştırıcı, "Şu anda geçerken gördüğüm gerçekten güzel bir şehir. Merak da ediyorum ama şu an için çok çalışıyorum. Hayatım sadece ev ve iş arasında geçiyor. Vakit bulduğum zaman da gezip, görmek ve tanımak istiyorum" yorumunda bulundu.


Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti