Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,54% -0,05
  • EURO

    49,54% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5730,81% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Kütahya'da Taksici Esnafıyla Ulaşım İstişareleri Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu Baklan'da İncelemelerde Bulundu

YEREL YÖNETİMLER

Denizli'de Kadınlara Yönelik Zeybek Kursları Başladı

YEREL YÖNETİMLER

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas Kızılca'da 45,3 Milyon TL'lik İçme Suyu Altyapısını Yeniliyor

Tarih: 26.05.2021 11:18 Güncelleme: 26.05.2021 11:18
İstanbulensis Şiir Festivali’nde Filistin’e destek çağrısı
Sultanbeyli Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali yapılan galayla başladı. 5 gün boyunca sürecek festival kapsamında 10’u yurt dışından olmak üzere toplamda 20 şair sanatseverlerle buluşacak.

Her sene belli bir tema etrafında düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, sekizinci yılında Türkçe’nin güzel sesi Yunus Emre teması ile şiirseverlerle buluştu. Sloganı Yunus Emre’nin “Sözü pişirip diyenin işini sağ ede bir söz” olarak belirlenen festivalin galası, yaşanan pandemi dolayısıyla belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden online olarak gerçekleşti. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in açılış konuşmasıyla başlayan gala, farklı ülkelerden katılan şairlerin şiir okumalarıyla devam etti. 10 yaşındaki Hatice Ömeroğlu, Nuri Pakdil’den Anneler ve Kudüsler şiirini seslendirdi. Ardından açılış konserinde sahne alan Yücel Arzen, “İntifada” isimli eserini seslendirerek Filistinlilere destek çağrısı yaptı.

Yurt dışından da 10 şair katılım sağlayacak
İstanbul, düzenlenen uluslararası kültür sanat organizasyonuyla beş gün boyunca Yunus Emre’nin ve şiirin birleştirici gücünü hissedecek. Amerika’dan Robert Pinsky ve Monica Youn, Sırbistan’dan Charles Simic, Belarus’tan Lyudmila Klochko, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Nujoom Al-Ghanem, Bosna-Hersek’ten Sasha Skenderija, İskoçya’dan Em Strang, Azerbaycan’dan Ümit Neccari, Macaristan’dan Noemi Laszlo, Filistin’den Nasser Rabah olmak üzere yurt dışından 10 şairin katılacağı; Türk şiirindeki tarihi ve sosyolojik arka planı, hem dilin hem de toplumun değişimiyle inceleneceği oturumların gerçekleşeceği organizasyon,29 Mayıs’ta sona erecek.
Öte yandan festival kapsamındaki etkinlikler Sultanbeyli Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

“Filistin’inin yanında durmaya devam edeceğiz”
Programın açılış konuşmasında şairleri selamlayarak konuşmasına başlayan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İsrail zulmü altında yaşayan Filistin konusuna değinerek, “Bu anlamlı organizasyonumuz sayesinde Ramazan ayının son on gününden başlayarak geçtiğimiz günlere kadar barbar İsrail’in terör saldırılarına maruz kalan insanlık direnişinin kalesi Filistin’i muhabbetle selamlıyorum. Filistin’e sahip çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu ve bu konuda tavrımızı sürekli olarak sürdürmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

“Sultanbeyli’nin havası şiir iklimine dönecek”
Gerçekleştirilen programa ilişkin konuşan Başkan Keskin, “İstanbulensis Şiir Festivali’nde dünyanın dört bir tarafından gelen şairlerimizle, hemşehrilerimizle salgın dolayısıyla dijital ortamlar üzerinden de olsa birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sekizincisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’mizi vefatının 700. yılında 2021 senesinin ‘Yunus Emre yılı’ ilan edilmesinin ardından Tapduk Emre’nin ifadesiyle, ‘Bizim Yunus’un’ adına gerçekleştiriyoruz. Şiirin o manevi kokusunun Sultanbeyli’den dünyanın dört bir tarafına yayılacağı bu beş gün boyunca Anadolu’yu Anadolu yapan Yunus Emre’yi görmezden gelemezdik. 25 -29 Mayıs tarihleri arasında 5 gün boyunca sürecek olan bu edebiyat şöleninde 10’u yurt dışından olmak üzere toplam 20 şairimiz Sultanbeyli’nin havasını şiir iklimine çevirecektir” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti