Meridyen Eğitim Kurumları
10.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:53
  • GÜNEŞ 07:18
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:30
  • BIST 100

    16017,18%2,66
  • DOLAR

    44,05% 0,04
  • EURO

    51,29% -0,01
  • GRAM ALTIN

    7320,30% 0,62
  • Ç. ALTIN

    11814,89% 0,47
Meridyen Eğitim Kurumları
TEKNOLOJİ

Huawei, 5 yeni çözümle desteklenen 'Mobilite ve Lojistiği Akıllı Dünyaya Taşıma' vizyonunu tanıttı

YEREL YÖNETİMLER

Nilüfer'de Ramazan Sokağı Ezginin Günlüğü Konseriyle Sona Erdi

YEREL YÖNETİMLER

AKTUDER İftarında Hemşehriler Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Yalova'da Mini Sirk Gösterisi Çocuklarla Buluştu

Tarih: 27.05.2023 13:51 Güncelleme: 27.05.2023 13:51
İslahiye’deki Osmangazi Evleri’nde yüzler gülüyor
Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Bursa’nın Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen prefabrik konutlarda huzurlu bir yaşam başladı. Aileler, geniş ve eşyalarla döşenmiş sıcak yuvalarına geçmenin mutluluğunu yaşarken, çocuklar da yeni parklarda doyasıya oyun oynamanın keyfini çıkarıyor.
İktidar, devlet ve vatandaşın el ele verip depremzede halk için büyük katkılar sağladığını ve en büyük katkının prefabrik evler olduğunu aktaran Resul Doğan, “ Deprem zamanında çok acılı ve heyecanlı anlar yaşadık. Bu acılı günlerde çadırlarda devletin şefkatli ellerinde yaşamaya tutunduk. İktidar, devlet ve vatandaş el ele bizlere insani yardımlarını üstün başarılarla yapmış oldu ve bizleri bu döneme kadar en iyi şekilde insanlık yapmaya kalktılar. Şu anda Osmangazi Belediyesinin yapmış olduğu prefabrik evlerden birinde oturuyorum. Osmangazi Belediyesine ve Belediye Başkanımız Mustafa Bey’e ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Prefabrik evlerin gündelik kullanıma uygun ve hijyen açısından elverişli olduğuna değinen bir vatandaş, “Osmangazi belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Allah kendisinden bin kez razı olsun. Ben 5 buçuk aylık bebeğimle beraber konteynerde kalıyordum. Şuan buraya prefabrik eve geldim. Evlerin içerisi çok temiz. Zorlu geçen deprem sürecinde yemek bile yapamıyorduk. En azından şuan çocuklarımıza ve kendimize yemek yapabiliyoruz. Belediye başkanımıza çok teşekkür ederim. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Asrın felaketi olan depremden sonra çadırda kalan ve Osmangazi Belediyesi’nin projesiyle prefabrik eve geçen Fatma Doğan ise mutluluğunu şu sözlerle aktardı: “Prefabrik evler çok güzel, ben eşim ve kızım Osmangazi Belediye Başkanımız olmasaydı çadırda tek başına kalacaktık. Belediye başkanımızdan Allah bin kere razı olsun, işi rast gelsin. Vatanımıza ve milletimize çok teşekkür ediyorum”
Vatandaşlardan kahve ikramı
İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, AK Parti İslahiye İlçe Başkanı Mehmet Arslan, MHP İslahiye İlçe Başkanı Muammer Çıngı ile birlikte Osmangazi Evleri’ndeki vatandaşlara konuk olan Başkan Dündar, konutların yanı sıra okul, mescit, millet kıraathanesi ve polis merkezinin de önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini söyledi. Prefabrik konutları tek tek gezerek ihtiyaçları soran Başkan Dündar ve beraberindeki heyete, vatandaşlar konutlarına davet ederek kahve ikramında bulundu. Başkan Dündar, yeni tamamlanan oyun gruplarındaki çocuklarla da yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi.
6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin ardından vatandaşların yüzlerindeki tebessümü görmenin kendilerini duygulandırdığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Depremin ilk gününden itibaren sürekli buradayız. Bölgenin her vilayetine giden arkadaşlarımız oldu. Bölgedeki temizlik, ilaçlama ve aşevi hizmetlerimiz devam ediyor. İslahiye’de tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettiğimiz 100 hanelik prefabrik kent güzel bir hizmet oldu. Buradaki vatandaşlarımızı kalıcı konutlara geçmeden önce geçici konutlarda rahat bir şekilde yaşam sürmelerine yardımcı oluyoruz. Onların memnun olduğu gördüğümüz için bizler de çok mutluyuz” dedi.
“Bu güzel proje, ortak çalışmanın eseri”
Belediyedeki mimar ve mühendislerin çalışması sonucu güzel bir proje ortaya çıktığını anlatan Dündar, “Bir evde ihtiyaç duyulan bütün eşyaların yer aldığı, bir ailenin rahatlıkla yaşayabileceği konutları teslim ettik. Burası tam anlamıyla bir mahalle oldu. Çocuk oyun gruplarının montajları yapıldı. Cami, millet kıraathanesi, polis merkezi gibi alanlar da kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Bu süreçte, bölge halkımızın, belediye başkanımız ile birlikte AK Parti ve MHP ilçe başkanlarımızın desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Onların talepleri yönünde bu çalışmaları gerçekleştirdik. Burada güzel bir sonuç elde etmişsek, bu hepimizin ortak çalışmasının bir eseri, hepimizin başarısı. Çocuklarımıza güzel bir gelecek için çalışıyoruz. Ailelerimiz, bu konutlarda güle güle otursunlar” ifadelerini kullandı.
“Osmangazi bizi hiç yalnız bırakmadı”
Depremin ilk gününden itibaren kendilerini yalnız bırakmadığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibine ilçe halkı adına teşekkürlerini ileten İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, “Deprem gününden beri bizi yalnız bırakmayan Osmangazi Belediye Belediye Başkanımıza ve ekibine şahsım ve ilçem adına sonsuz teşekkür ediyorum. Gerçekten ilk günden bu güne kadar hem kurtarma hizmetlerinde, hem de diğer hizmetlerde, aşevlerinde, kalıcı konutlar yapımında büyük destek sağladılar. Bu zor günümüzde bizleri yalnız bırakmadılar. Bu süreç içerisinde belediyeciliğin en iyisini gösterdiler. Bu hizmetlerini hiçbir zaman unutmayacağız” şeklinde konuştu.
Depremden sonra Osmangazi Belediyesi’nin gerek sahada gerekse yardım konusunda yalnız bırakmadığını söyleyen AK Parti İslahiye İlçe Başkanı Mehmet Arslan, “Osmangazi Belediye Başkanımıza, asrın felaketi denilen bu depremde bizleri yalnız bırakmadığı için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a yaptıkları projelerle depremzedelerin yanında oldukları için teşekkürlerini ileten MHP İslahiye İlçe Başkanı Muammer Çıngı da, "Osmangazi Belediye Başkanımız ve değerli ekibine, memleketimize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
Başkan Dündar’a konuk olduğu bir konuttaki afetzede vatandaş tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Aileler ve çocuklar ile sohbet ederek taleplerini dinleyen Başkan Dündar, İslahiye ilçesindeki esnaf ile bir araya gelerek Bursa halkının selamını iletti.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti