Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Van'da Sebze Hali Kavşağı Trafik Düzenlemesine Başlandı

YEREL YÖNETİMLER

Hz. Mevlâna, Vuslatının 752. Yıl Dönümünde Kahramanmaraş'ta Anıldı

YEREL YÖNETİMLER

Diyarbakır'da Muharebe Kavşağı'nda Trafik Bekleme Süresi 70 Saniye Kısalacak

YEREL YÖNETİMLER

3. Amed Uluslararası Film Festivali Altıncı Gününde Yoğun İlgiyle Devam Ediyor

Tarih: 25.05.2024 12:48 Güncelleme: 25.05.2024 12:48
İshak Paşa, vefatının 537. yılında dualarla anıldı
İnegöl’ün yetiştirdiği Osmanlı Devleti döneminin önemli devlet adamlarından, Fatih Sultan Mehmed ve 2. Bayezid dönemlerinde Veziri Azamlık yapmış, İstanbul’un fethinde bizzat bulunmuş ve pek çok tarihi olaya şahitlik etmiş İshak Paşa, vefatının 537. Yılında kabrinin de bulunduğu İshakpaşa Külliyesinde düzenlenen törenle anıldı.
İnegöl Belediyesi, şehrin simgelerinden biri olan ve Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmed Han ile 2. Bayezid döneminin seçkin devlet adamı olarak bilinen, İstanbul’un fethi sırasında bizatihi yer almış ve kahramanlıklar göstermiş, aynı zamanda tarihi kaynaklarda babası İnegöllü olduğu bilinen, İnegöl’e kazandırdığı külliye başta olmak üzere şehri mamur etmek için harcadığı servetle İnegöl’ün mimarı olarak adlandırılan İshak Paşa’nın vefatının 537. Yılında anma programı düzenledi.
1487 yılında Selanik Valisi iken vefat eden ve vasiyeti üzerine naaşı İnegöl’e getirilerek burada defnedilen İshak Paşa’yı anma programı, Cuma günü ikindi namazı çıkışında gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programında, İshak Paşa’nın hayrına ikramlar yapıldı. Dr. Öğretim Üyesi Sezai Sevim de İshak Paşa’nın hayatına dair anlatımlarda bulundu. Tarihi İnegöl Mehterinin konseriyle süslenen anma programında, çalınan marşlar büyük coşkuya sahne oldu.
Anma programında kürsüye gelerek vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün hem heyecanlıyız hem gururluyuz. İshak Paşamızı anmak için bir aradayız. Geçtiğimiz yıl İnegöl Belediyesi olarak ilkini başlattığımız, bu yıl da ikincisi gerçekleştireceğimiz programı icra ediyoruz. Kimimiz bu şehirde doğduk, kimimiz çalışmak için geldi. Bir şekilde bu şehirde buluşturdu. Cenabı Allah bizlere doğduğumuz şehre hizmet etmeyi nasip etti. Dolayısıyla bu şehrin oluşmasında en başından beri emeği, katkısı olan pek çok büyüğümüz vardır, devlet adamı vardır. Bunların tanınmasını istiyoruz. Onların hayırla yad edilmesini istiyoruz. Bugün bunu daha anlamlı kılabilmek adına da çok değerli Dr. Öğretim Üyesi Sezai Sevim hocamız bizlerle. Kendisi İshak Paşa ile ilgili bizlere anlatımlarda bulunacak. Ben özellikle dikkatle dinlenmesini arzu ediyorum” dedi.
Konuşmasında İshak Paşa’dan da söz eden Taban, “İshak Paşa her gün etrafından dolaştığımız, kabrinin yanından geçtiğimiz önemli bir devlet adamı. Fatih Sultan Mehmed Han, 2. Bayezid gibi dönemin önemli devlet adamlarının yanında görev yapmış kıymetli bir büyüğümüz. İshak Paşa pek çok önemli görevlerde bulunmuş. Ancak dikkatimi çeken özellikle o dönemin padişahlarıyla birlikte görev almış ve İstanbul’un fethinde de önemli katkılar sağlamış. İstanbul’un alınmasında yararlılıklar göstermiş. İnegöl ve başka şehirlerde pek çok eserler yaptırmış. Yine belediyecilik anlamında kıymetli bulduğum, İnegöl’ün su ihtiyacının giderilmesi noktasında çok ciddi çalışmaları olmuş İshak Paşa’nın. İnegöl merkeze su getirdiği ve çok sayıda çeşmeler yaptırdığı bilinmekte. Bizler de bu yıl itibariyle 537’nci vefat yıl dönümünde kendisini rahmetle anıyoruz. Bugün büyüklerimizin bizlere bıraktığı bu topraklarda huzur içerisinde yaşıyoruz. Birileri bu işler için bizden önce bedeller ödemiş. İnşallah onlara layık, onların izinden gidebilen yoldan ilerleyelim” ifadelerinde bulundu.
Kaymakam Eren Arslan da yaptığı konuşmada; “Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum böyle önemli ve anlamlı bir çalışmayı yürüttükleri için. Çünkü bizim zenginliklerimiz sadece maddi varlıklar değildir. Bizi asıl güçlü kılan geçmişimiz, geçmişten bugüne taşıdığımız değerlerimizdir. Ve şehrimiz de bütün maddi zenginliklerinin yanında birçok manevi zenginliğin de kaynağıdır. Osmanlı’nın kuruluşunda ilk fethedilen topraklar olması, Osmangazi’nin pek çok komutanının bu topraklarda metfun olması, yine şu an andığımız İshak Paşa’nın hemen yanı başımızda bulunması hakikaten bize manevi anlamda büyük bir güçtür. İnşallah bizlere de ecdadımıza layık bir şekilde yönetim ve çalışma sergileyerek gelecek nesillerimize çok daha müreffeh bir ülkeyi emanet etmek nasip olur” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti