Meridyen Eğitim Kurumları
05.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 06:01
  • GÜNEŞ 07:26
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:25
  • BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,98% 0,07
  • EURO

    51,19% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7317,20% 0,83
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İzmir ITB Berlin’den 4 sertifika ve 1 ödülle döndü

YEREL YÖNETİMLER

Nilüfer'de Afet Bilinci İçin 'Akran Eğitimi' Dönemi Başladı

YEREL YÖNETİMLER

Şahinbey Ampute Futbol Takımı Türkiye Kupası'nda Çeyrek Finale Yükseldi

GÜNDEM

Kapıkule'de 1,4 ton esrar ele geçirildi

Tarih: 05.05.2023 12:50 Güncelleme: 05.05.2023 12:50
İş adamı Adil Can Atay’ın öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen eşi Polen Atay ilk kez konuştu
Eşi Polen Atay’ı bornoz kuşağı ile öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan iş adamı Adil Can Atay’ın davasının görülmesine devam edildi. Duruşmada ilk kez beyanda bulunan Polen Atay, ‘’Bu dosya çok korkunç bir dosya ama en korkunç hareket de önceden ürettiği senaryoya delil üretmek için benim hafıza kaybımı kullandı’’ dedi. Mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasına hükmetti.
Eşi yüksek mimar Polen Atay’ı bornoz kuşağı ile öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan iş adamı Adil Can Atay’ın ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanmasına devam edildi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Adil Can Atay ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmaya müşteki Polen Atay da katıldı.

"Çok sert bir darbe aldığım için nefessiz kaldım, bilmiyorum ama boğulduğumu hissettim’’
Duruşmada beyanda bulunan müşteki Polen Atay, "Daha önceden yaşadıklarım artık katlanılamaz bir hal almıştı. Artık bir karar vermiştim bu aileden ve eşimden ayrılmak istiyordum. Yukarı odaya çıktım eşyalarımı toplayayım diye düşündüm. 10-15 dakika sonra Can geldi, ben direkt söyledim ben artık bu ailede bulunmak istemiyorum, seninle de problemlerimiz var zaten ama seni de bu aileden koparmak istemiyorum dedim. Bu sırada sırtıma çok sert bir darbe aldığımı hissettim, sonrası karanlıktı boğulduğumu hissettim. Bornoz ipi medya aracılığıyla öğrendiğim bir şeydi. Çok sert bir darbe aldığım için nefessiz kaldım, bilmiyorum ama boğulduğumu hissettim. Uyandığımda zaten hastanedeydim. Günler geçmiş ama ben anlamadım bile’’ dedi.

‘’Benim hatırlamadığımı bilip bana sanki attığı iftirayı ben yapmışım gibi gösterdi’’
Olayı ve öncesini hatırlamadığı için sanığın nerede olduğunu sorduğunu söyleyen müşteki Atay, ‘’Bana gelecek dediler. Bulunduğun hastane benim dünyam değildi, garip insanlar vardı biri kafasını duvara vuruyordu. Çok korktum. Beni buradan çıkarın dedikçe bana daha fazla ilaç vermeye başladılar. Daha önce de şiddet görmüştüm Can’dan ama kimseye söylemedim çok utanmıştım ve onun bir daha yapmayacağına da inanmıştım. Annemin telefonundan Can’a mesajlar göndermişim ’eve geliyor musun, seni özledim’ tarzında saçma sapan mesajlar atmışım. Bu dosya çok korkunç bir dosya ama en korkunç hareket de benim hatırlamadığımı bilip bana sanki attığı iftirayı ben yapmışım gibi gösterdi. Önceden ürettiği senaryoya delil üretmek için benim hafıza kaybımı kullandı. Bu iş tamamen planlıdır’’ şeklinde konuştu.

‘’2 buçuk senedir adam boğan adam olarak ben geziyorum’’
Sanık Adil Can Atay ise savunmasında, "Ben eşimin ne sırtına vurdum ne tokat attım. Annesinin telefonunda attığı mesajlar da ortada. Ben eşimi gönlümde affettim ama hepsi iftira. Ben Polen’de hiçbir yalan bulmuyorum ama babası ve eski avukatı ona bu yalanları söyletti. Ben öldü gitti vazgeçmedim, kalp masajıyla geri gelmedi vazgeçmedim, ağzına oksijen vermeye devam ettim öksürdü ve geri geldi. Bugün bana teşekkür edip dua edecekleri yerde beni bu halde 2 buçuk senedir organize suç diye planlı cinayet gibi lanse ettiler karakola. 2 buçuk senedir adam boğan adam olarak ben geziyorum, yarın bir gün hayat kurmak istiyorum. Benim itibarımı işime yansıyacak şekilde yok ettiler. Ben ismimi temizlemek için buradayım, ismimi temizleyeceğim. Suçsuzum, eşime elimi dahi sürmedim onun hayatını kurtardım. Kalbimde onu affettim, adi babasını da Allah’a havale ettim" ifadelerini kullandı. Duruşmada sanık avukatları ile müşteki avukatları da beyanlarda bulundu.

Olay yerinde keşif yapılmasına hükmedildi
Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, 12 Haziran saat 13.00’de olay yerinde keşif yapılmasına ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

‘’Adalet yerini bulacak arkadaşlar’’
Duruşmanın ardından sanık Adil Can Atay, ‘’Yakında adalet yerini bulacak arkadaşlar çok merakla bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti