Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14169,71%-0,22
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,16% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5964,42% 0,94
  • Ç. ALTIN

    9593,04% 0,77
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Merkezefendi'de Buz Pateni Pisti Hizmete Açıldı

YEREL YÖNETİMLER

İzmit Belediyesi'nin Halk Et Mobil Aracı Bugün Belediye Meydanı'nda

YEREL YÖNETİMLER

İzmit Belediyesi, Ebeveynlere Dijital Dünyada Çocuk Yetiştirme Konusunda Panel Düzenledi

YEREL YÖNETİMLER

İzmit'te Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Bakım Sorumluluğunun Adil Paylaşımı Konuşuldu

Tarih: 13.07.2020 17:15 Güncelleme: 13.07.2020 17:15
İmamoğlu, Ayasofya, camii ve 30 yıldır ezan okunuyor

‘İlk ezan okundu,ilk namaz 24 Temmuz’da kılınacak’ diyor. Oysa 30 yıldır Ayasofya’da 5 vakit ezan okunuyor. İçindeki Abdülmecit mescidinde namaz da kılınıyor” dedi.

İmamoğlu, daha bir yıl önce Ayasofya’nın tamamının cami olarak ibadete açılmasının bir götürüsü olduğuna dikkat çekildiğini, “Dünyanın çok çeşitli ülkelerinde bizim binlerce camimiz var. Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasını söyleyenler, bu camilerin başına ne gelir bunu düşünüyor mu?” diye sorulduğunu da hatırlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ibadete açılma kararı alınan Ayasofya Camii ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Ayasofya, benim aklımda ve vicdanımda 1453’den beri cami. Aynı zamanda İstanbul medeniyetinin dünyaya mal olmuş bir değeri. Benim tüm konuşmalarımdaki ifadem ‘Ayasofya Camii’dir’. Herkes tarayabilir. Danıştay’ın Ayasofya Camii kararının ardından gördük ki, aslında bu konuyla çok ilgiliymiş gibi davrananlar Ayasofya Camii’nin statüsünden bile habersiz. Kendisine muhafazakâr diyen TV kanalları ‘ilk ezan okundu’ ‘ilk namaz 24 Temmuz’da kılınacak’ diyor. Oysa 30 yıldır Ayasofya’da 5 vakit ezan okunuyor. İçindeki Abdülmecit Mescidi’nde namaz da kılınıyor. 1991’den beri kapısında tabela var. Bu konuda hassasiyetiniz varsa ve‘ilk ezan okundu’ ‘ilk namaz 24 Temmuz’da’ diyorsanız çok vahim. Ben çok şaşırdım.

“BİR YILDA NE DEĞİŞTİ DE KARAR DEĞİŞTİ”

Öte yandan, üzerine çokça kafa yormamız gereken bir unsur daha var. İnsana Allah tarafından akıl bahşedilmiş. Düşünsün, muhakeme yeteneğini ortaya koysun ve doğruya ulaşsın diye. Türkiye’de hep sonucu konuşuyoruz ama hiç bu sonuca neden olan gelişmeleri konuşmuyoruz. Unutuyoruz.

Ayasofya kararı iyi mi kötü mü sorgulamak yerine, sorgulanması gereken şey şu; sadece 1 yıl önce, ‘Bu kararın getirisi götürüsü nedir? Burada bunu açıklamam doğru olmaz. Bunun bir götürüsü var. Bizim için faturası çok daha ağırdır, unutmayalım. Şu anda dünyanın çok çeşitli ülkelerinde bizim binlerce camimiz var. Acaba bunu söyleyenler (Ayasofya’nın Cami olarak ibadete açılması) bu camilerin başına ne gelir bunu düşünüyor mu? Bunu söyleyenler dünyayı tanımıyorlar, muhataplarını bilmiyorlar. Onun için ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim’ denilirken, 1 yılda ne değişti?

“MİLLETİMİZ AKLISELİM İLE BUNU TARTACAKTIR”

Şimdi ben sormak isterim; dünyanın çeşitli yerlerindeki camilerimiz bu kararla riskli bir duruma düşmüş müdür? On binlerce Müslüman’ın, gurbetçi kardeşlerimin huzur içinde ibadetlerini yaptığı bu camilerin başına bir şey gelir mi? O ülkelerin yöneticileri böyle adım atarsa ve ‘camilerle ilgili kararımıza yönelik ithamları, doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı sayarız’derse ne olacak?

Sadece 1 yıl arayla doğan bu zıtlığın nedenlerini muhakeme etmeyeceğiz. Ama Danıştay’ın sonuç kararına siyah ya da beyaz diyeceğiz. Bu olmaz… Bu olanlar, milletimizce aklıselim ile mutlaka muhakeme edilecektir. Ben insanların bunu tartmasını çok isterim ve tartacaklardır da.

“ÜLKEME MADDİ MANEVİ ZENGİNLİK KATACAKSA ARKASINDAYIM”

Eğer Ayasofya’daki bu değişiklik; benim ülkeme, milletime hem maddi hem manevi zenginlik katacaksa, milyonlarca işsizin derdine derman, üniversite mezunu milyonlarca gencime iş imkânı yaratacaksa ve dünyada ülkeme saygınlık ve muhabbet kazandıracaksa ben bu kararın sonuna kadar arkasındayım.”

Haber Kaynak : Simashaber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti