Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11220,96%-0,15
  • DOLAR

    42,60% 0,04
  • EURO

    49,63% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5756,08% -0,19
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,12
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İzmit'te 'halk et' yüzleri güldürürken, 'askıda et' desteği sürüyor

YEREL YÖNETİMLER

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Tanıtım Gezileriyle Şehir Keşfediliyor

GÜNDEM

Muğla Milas soğuk kış günlerinde vatandaşın yanında

EĞİTİM

Düzce'de 4. sınıf öğrencilerine yönelik izleme çalışması değerlendirildi

GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri
Tarih: 16.03.2024 13:15 Güncelleme: 16.03.2024 13:15
’İftardan İnfaka Gazze’
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu iş birliğiyle düzenlenen ’İftardan İnfaka Gazze’ programında konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Mersin, Gazze’deki soykırımın sona ermesi için insanlığın üzerine düşeni yapacağını söyledi.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Filistin halkına destek olmak için düzenlenen bin kişilik ’İftardan İnfaka Gazze’ iftar programı duygu dolu anlara sahne oldu. Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Mersin, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve çok sayıda iş dünyası ve sivil toplum kuruluşunun başkan ve yöneticileri katıldı. Program, Filistin’e destek sloganları ve ezgileriyle başladı. Ardından, Orhangazi Camii Baş İmamı Kurra Hafız Ahmet Çiftli’nin Kur’an tilaveti ve Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun Filistin için yaptığı çalışmalar salondakilere aktardı.
Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Mersin, Filistin’deki zulme dikkat çekti. Mersin, Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı her platformda seslerini yükselteceklerini belirterek, "İsrail’e karşı boykotlar ve eylemlerle karşı durmaya devam edeceğiz. Çünkü bu bizim insanlık görevimiz. Vicdan sahibi her bireyin bu duruma tepki göstermesi gerekiyor. İsrail, yıllardır Filistin’de soykırım uygulamakta. Aylardır acımasız saldırılarını sürdürüyor. İsrail dünyanın gözleri önünde insanların evlerini, çocukları, kadınları, yaşlıları, hastaneleri ve camileri hedef alarak katliam yapıyor. Binlerce kardeşimiz şehit oluyor, binlercesi ise evlerinden ayrılmak zorunda kalıyor. İnsanlık tarihinin kara lekesi olan bu soykırımın bir an önce durması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi, artık başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması şart. İnşallah bu soykırım sona erecek ve insanlık üzerine düşeni yapacaktır" şeklinde konuştu.
Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan ise, Ramazan-ı Şerif’e buruk girdiklerini ifade ederek, Türkiye’nin çevresinde yaşanan savaşlar ve iç karışıklıklardan duydukları endişeyi dile getirdi. Eryağan, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak Filistin davasını her zaman desteklediklerini vurgulayarak, "Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukuk mücadelesinde yanlarında olmaya devam ettik. İsrail’in insanlık suçu işlediğini haykırmaya devam ediyoruz. Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi.
Eryağan, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de ve Filistin’de yaşanan zulme sessiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını belirterek, dualarını Filistin halkının acılarına, mazlumların yardımına ve zulme uğrayanların kurtuluşuna vesile olması için yapacaklarını dile getirdi. Ayrıca, bir gün Filistin halkının özgürce yaşayabileceği topraklara kavuşacağına inandıklarını belirtti.
Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, iftar sonrası yapılan konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Programın sonunda yapılan çekilişte ise üç kişi Kudüse’e gitme hakkı elde etti.

Anahtar Kelimeler: ’iftardan infaka gazze’
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti