Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16735,01%0,09
  • DOLAR

    43,61% 0,07
  • EURO

    51,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7054,25% -0,89
  • Ç. ALTIN

    11665,04% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Ordu’nun vizyonu uluslararası ödülle taçlandı

GÜNDEM

Milli Uçak Gemisi’nin çeliği Erdemir'den sağlanacak

GÜNDEM

Onlıne KOSKİ’ye “Halkın Favorisi” ödülü

EĞİTİM

TSK afetlere müdahale kapasitesini test etti

Tarih: 18.03.2020 23:09 Güncelleme: 18.03.2020 23:09
İBB’den koronavirüs salgını önlemi: Sanal toplantı ve Müjdeler

 BAŞKAN İMAMOĞLU’NDAN BORÇLU VATANDAŞA “SU VE DOĞALGAZ” MÜJDESİ

Vatandaşlarla, koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemleri paylaşan İmamoğlu’nun mesajlarında öne çıkan iki unsur, semt pazarları ve borçları nedeniyle suyu kesik olan vatandaşların durumu oldu. Semt pazarlarında geçici bir süre sadece gıda ürünlerinin satılacağını, tezgahların aralıklı olarak düzenleneceğini, dezenfeksiyon işlemlerinin İBB ve ilçe belediyesi ekiplerince gerçekleştirileceği bilgisini paylaşan İmamoğlu, vatandaşların su ve doğalgazlarının borçları nedeniyle kesilmesi işleminin de süreli olarak askıya alındığını duyurdu. İBB içi önlemlere de değinen İmamoğlu, telekonferans yöntemiyle “sanal toplantılar” gerçekleştireceklerini belirtti. İmamoğlu, canlı yayın bitiminde de ilk sanal toplantıyı aracının içinde, tablet üzerinden gerçekleştirdi. İmamoğlu, sanal toplantı sırasında, kurmaylarıyla görüş alışverişlerinde bulundu ve onlara bazı konularla ilgili talimatlarını iletti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün olduğu gibi bugün de sosyal medya hesaplarından canlı yayınla hemşehrilerine seslendi. İmamoğlu, konuşmasının başında, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’nci yıldönümü nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşımız için Allah’tan rahmet dileyen İmamoğlu, “Zorluklara karşı gerektiğinde ‘Dur’ demesini çok sağlam biçimde bilen bir milletiz. Zor koşullarda bir araya gelmeyi başaran bir milletiz. Zor günler geçiriyoruz ama birlikte başaracağız. Devletimizin tüm birimleriyle, tüm kurumlarıyla ortak mücadele ederek atlatacağız” dedi.

“EN ÖNEMLİ UNSUR DAYANIŞMA”

“İstanbul, bu sürecin en kritik noktalarından birisi” diyen İmamoğlu, “Hatta en başında geliyor. Avrupa’nın en büyük kenti ve çevre coğrafyanın buluşma noktasındayız. Bu coğrafyada alacağımız her tedbir, aslında sadece İstanbul için değil, başta ülkemiz için büyük bir moral ve çalışma ortamı sağlayacak. Aynı zamanda dünyaya da örnek işler yapabilmeliyiz ve yapmalıyız. Bunun en önemli unsuru dayanışma. Ortak akıl ve bilimle beraber mücadelenin biçimini şekillendirmekteyiz. Çok kararlar alıyoruz ve bu kararla içinde hızlı hareket etmemiz gereken hususlarda sizleri mutlaka bilgilendiriyoruz. Dün itibariyle 39 ilçe belediyemizle irtibat kurarak, İstanbul’umuz için kritik bir konuda nasıl hareket etmemiz gerektiğiyle ilgili bir görüşme silsilesi ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

“PAZARCI ESNAFI, MASKE VE ELDİVEN TAKACAK”

İmamoğlu, hızlı alacakları kararları ve yapacakları çalışmaları özetle şu sözlerle dile getirdi:

-İstanbul’da 462 semt pazarı var. Gıda ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan pazarlar ve kaynağı olan hallerle ilgili çok sağlıklı bir çalışma yaptık. Semt pazarları açılmalı mı açılmamalı mı? Nasıl açılmalı? Bunları uzun uzun tartıştık. Yetkili olan ilçe belediyesi ve bazı kurumlara dair tavsiye kararı aldık. Bu tavsiye kararı şu: Sadece gıda ürünlerinin satılacağı pazarlar kurulması konusunda tavsiye kararı aldık. Bu pazarlarda çalışacak esnaf, mutlaka maske ve eldiven kullanacak, diğer koruyucu tedbirleri alacak. İBB ve ilçe belediyeleri denetim yapacak. Pazarlar, kurulmadan önce mutlaka dezenfekte edecek. Giriş ve çıkışlarda dezenfekte işlemi uygulanacak. Vatandaşların, pazarlara kendi torbaları ve fileleriyle gitmesini öneriyoruz. Amacımız, mümkün olduğu kadar temas etmeden alışveriş yapma imkanını sağlamak olacak.

“SÜRECE DAHİL OLMAKTAN ASLA SAKINMAYACAĞIZ”

-Çağrı merkezimiz, artırılmış kapasitesiyle çalışacak. İletişimi en üst seviyede tutacağız. Personelimizin bir bölümü, evlerinden çalışarak sürece dahil olacak.

-Encümen toplantıları da dahil olmak üzere, -ihaleleri hariç tutarak söylüyorum- bazı toplantıların telekonferans yöntemiyle yapılmasına dönük teknolojik alt yapıyı oluşturduk. Bu sayede kesinti olmadan hizmeti devam ettireceğiz.

-Turizm konusu çok önemli. Maddi-manevi nasıl tedbirler alabiliriz konusunda sektör temsilcileriyle görüşmelerimiz oldu. Buna hizmet sektörü de dahil. Bu konuda bir kısım bütçe ve mali çalışmalar, bir takım destekleme ve bilgilendirme çalışmalarını sektörlerle sürdüreceğiz. Sürece dahil olmaktan asla sakınmayacağız.

ÇALIŞANLARA YÖNELİK TEDBİRLER

-Sahada görev yapan itfaiye, zabıta, destek hizmetleri gibi birçok konuda çalışan arkadaşlarımızın -sağlık durumları hariç- korunma tedbirlerini alarak izinlerini kaldırdık. İstanbul’a hizmet noktasında bu yol arkadaşlarımın en üstün şekliyle hizmetlerine devam edeceğini belirtmek istiyorum. Bina çalışanlarımıza hizmet konusunda da tedbirler aldık. Sıcak yemek yerine, soğuk sandviç dağıtımı olacak. Çalışanların hafif bir ateşi bile varsa tedbiren izinli sayılacak. Halk Ekmek ve Hamidiye Su gibi, halka dair hizmet veren iştiraklerimizin bütün çalışma arkadaşlarımız sıkı bir sağlık denetiminden geçirildi.

-İstanbul’a dezenfeksiyon konusunda yoğun bir hizmet sunuyoruz. Olası kriz anlarına dönük tedbirlerimiz var. Yeterli, her ürünü temin eden bir kurumunuzun olduğunu sizinle paylaşmayı görev biliyorum.

“İNSANLARIN BU SÜREÇTE SUSUZ KALMASINI İSTEMİYORUZ”

-Salgın süresince hizmet veren doktorlarımız, hemşirelerimiz, hastabakıcılarımız var. Bugün onlara minnet duyuyoruz. Fedakarca hizmet yapıyorlar. Onların hizmetlerini kolaylaştıracak tedbirler konusunda özel çaba gösteriyoruz. Bir hazırlık içindeyiz. Kriz dönemi boyunca ulaşımın onlara ücretsiz sağlanmasıyla ilgili bir hazırlık yapıyoruz. Nisan ayı Meclis’inde bunu konuşacağız. Biliyoruz ki bu süreç uzun sürecek. Bu konuda da tedbir almayı önemsiyorum.

-İSKİ ve İGDAŞ’ta bir su kesintisi ya da gaz kesintisi yapılmayacağını söylemiştik. Geçmişten gelen, on binlerce abonmanı ilgilendiren, özellikle suyu kesilmiş olan hane vatandaşlarımızın suyunun açılmasına başlandı. İnsanların bu süreçte susuz kalmasını istemiyoruz.

“SİZİ BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİM”

-Her an görevde bir kriz ekibimiz var. Ben, sizi bilgilendirmeye devam edeceğim. Büyük dayanışmayla bu günleri atlatacağız. Daha çok sarılacağız. Çevremizdeki yaşlı vatandaşlarımızı koruyan, gözeten, destek olan, uzlaşmacı dayanışmaya devam edeceğiz. Birbirinize destek verin. Evde duranlar; özellikle çocuklar bol bol kitap okuyun. Gençlerimiz derslerini ihmal etmesinler. Üniversite gençliğinin bursları yatmaya devam edecek. Desteğimiz devam edecek. Bütün hemşehrilerimizle, vatandaşlarımızla kol kolayız, yan yanayız.

İLK SANAL TOPLANTI

İmamoğlu, canlı yayında İstanbullulara seslendikten sonra, kurmaylarıyla yaptığı ilk telekonferans toplantısını aracının içinde gerçekleştirdi. İmamoğlu; bilgisayar, laptop, tablet ve cep telefonlarına indirilen özel bir aplikasyon üzerinden gerçekleştirilen sanal toplantı sırasında, kurmaylarıyla görüş alışverişlerinde bulundu ve onlara bazı konularla ilgili talimatlarını iletti.

Haber Kaynak : Simashaber Merkezi
Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti