Meridyen Eğitim Kurumları

Herkesin Merak Ettiği Din Görevlileri Ne İş Yapıyor Sorusunun Cevabı

Herkesin Merak Ettiği Din Görevlileri Ne İş Yapıyor Sorusunun Cevabı

Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan ve her geçen gün şiddetini arttıran koronavirüs salgınında insanların merakla beklediği Din görevlileri ne iş yapıyor sorusunun yanıtı bulundu.

Bilim Kurulunun tavsiyesi sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığınca Camilerde Cuma namazı dahil cemaatle namaz kılınmayacağının açıklanmasından sonra özellikle toplumun bir kesiminde camilerde kapandı imamlar ne iş yapıyor, imamlar neden boş yere maaş alıyor şeklinde sosyal medyada yapılan paylaşımlar sonrasında sizler için konuyu araştırdık ve imamların ne iş yaptığını bulduk.

İMAMLAR SALGINLA MÜCADELEDE ÖN SAFLARDA GÖREV ALIYOR

Yaptığımız araştırmada 81 il ve ilçede boşa çıkan diyanet personelinin koronavirüsle mücadele önemli bir misyon edindiğini tespit ettik. Diyanet personeli illerde ve ilçelerde oluşturulan Vefa Koordinasyon merkezleriyle, Valilik ve Kaymakamlıkların koordine ettiği diğer hizmetlerde ve 112 çağrı merkezlerinde iletişim operatörü olarak görev yaptığı kalan personelinde kurumun idari hizmetlerini yerine getirdiği öğrenildi.

İSTANBUL'DA İMAMLAR NE İŞ YAPIYOR?

istanbul İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerinde görevli imam, müezzin ve din görevlilerinin ise bu kritik süreçte salgınla mücadelede görev yapıyor. Edindiğimiz bilgiye göre İstanbuldaki din görevlilerinin 1700 tanesi Vefa Koordinasyon merkezlerinde görev yaparken, 1000 personel Valilik ve Kaymakamlıkların organize ettiği hizmetlerde, 120 personel ise 112 Acil Komuta merkezinde iletişim olarak görev yaparken diğer personel ise kurumlarının idari hizmetlerinde görev yapıyor.



Perşembe 16.8 ° / 12.2 °
Cuma 17.7 ° / 12.2 °
Cumartesi 17 ° / 12.6 °
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,09
  • EURO

    34,58% -0,61
  • GRAM ALTIN

    2388,51% -1,90
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun