Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,54% -0,05
  • EURO

    49,54% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5730,81% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Denizli’de evde bakım ve sağlık hizmetleri gönüllere dokunuyor

GÜNDEM

Bursa İnegöl'de yeni ASM yükseliyor

EKONOMİ

Türk Prysmian Kablo güvenlikte çıtayı yükseltiyor

YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de Kıbrıs Gazileri ve Aileleri için Dayanışma Pikniği Düzenlendi

Tarih: 14.12.2022 12:31 Güncelleme: 14.12.2022 12:31
Haluk Şahin’den gençlere tavsiye; “Hayata ve Türkiye’ye inanın”
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Bursa’nın Değerleri Söyleşisi”ne konuk olan Haluk Şahin, gençlere “Hayata ve Türkiye’ye inanın” tavsiyesinde bulundu.
Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün “Bursa’nın Değerleri” başlığıyla organize ettiği söyleşi dizisi, toplumsal yaşamda kente önemli katkılar sağlayan isimleri ağırlamaya devam ediyor. Uzun bir aradan sonra yeniden düzenlenen etkinliğe bu kez Bursalı gazeteci, akademisyen, yazar Haluk Şahin konuk oldu. Nazım Hikmet Kültürevi’nde yapılan ve Bursa Maartı Kitap Kulübü Kurucusu Yasemin Şahin’in moderatörlüğünü üstlendiği söyleşiye, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve çok sayıda edebiyatsever katıldı.
Haluk Şahin’in gözünden Bursa ve Bursalı olmanın tanımının ele alındığı söyleşide o yıllardaki edebiyata bakış da masaya yatırıldı. Bursa’nın hayatında her zaman farklı bir yeri olduğunu ifade eden Haluk Şahin, çok güzel bir çocukluk dönemi geçirdiğini dile getirdi. Bursa Erkek Lisesi’nde aldığı eğitimin bugünkü kariyerinin kapılarını açtığını ifade eden Şahin, “Çocukluk yıllarım Bursa’da özgür ve mutluluk içerisinde geçti. 50-60’lı yıllarda Bursa yeşil ve doğal güzelliklerle bezenmiş mükemmel bir kentti. Bursa benim her zaman benliğimin parçası oldu. Bursa Erkek Lisesi’nde çok güzel bir ortamda eğitim aldık. O eğitim benim bugünkü kariyerimin önünü açtı. Uzun yıllar yurt dışında yaşasam da Bursa hiç aklımdan çıkmadı. Bursa bugün değişti ama o yıllardaki kent yaşamına özlem duyuyorum” dedi.
Şiir ve edebiyat üzerine yaptığı çalışmalara da değinen Haluk Şahin, gençlik yıllarında yazmaya başladığını dile getirdi. Kendisini tam anlamıyla şair gibi görmediğini nitelendiren Şahin, bu alanda emek sahibi olan insanlara saygı duyduğunu söyledi. Yeni kuşağın şiire bakışının farklı olduğunu ifade eden Haluk Şahin, “Ben şiiri insanların mutlaka yapması gereken hayatla temas yeteneklerinden biri olarak gördüm. Son zamanlarda farkındalık bakış açısı ortaya çıktı. İnsanlar farklı aktivitelerle zamanı değerlendirmeye çalışıyor. Şiir aslında bir meditasyon gibi de değerlendirilebilir. Şiir belirli bir konuda yoğunlaşmadır, farkındalıktır. Hayatım boyunca şiir yazmaya devam edeceğim. Şiir benim için hep hayatla el ele tutuşmanın net örneklerinden biri oldu. Şu an insanlık tarihinin en önemli dönüşümlerinden birini yaşıyoruz. Eğitim müfredatı değişmeli ve şiir yazma konusunda bir ders olmalı” diye konuştu.
Bursa Erkek Lisesi mezunlarının da büyük ilgi gösterdiği söyleşide, kendi sınıf arkadaşlarıyla da bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Şahin, söyleşinin sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı. Bursa’nın en romantik kentlerden biri olduğuna işaret ederek, bu kenti ele alan bir roman yazmayı planladığını söyleyen Şahin, gençlere de şu tavsiyelerde bulundu; “Bu toprakların altında ve üstünde ne olduğunu bilmek ve onu sanata dönüştürmek en büyük yurtseverliktir. Bu topraklar çok değerli. Gençlere tavsiyem hayata ve Türkiye’ye inanmalarıdır.”
Nostalji dolu anıların paylaşıldığı söyleşinin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Haluk Şahin’e teşekkür ederken, Bursa Erkek Lisesi mezunları adına Hayati Tetik de, Başkan Erdem’e, Enver Dikmen’in çizdiği karikatürünü hediye ederek, Haluk Şahin’i Bursalılarla buluşturan bu organizasyon için teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti