Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
ASAYİŞ

Erdek merkezli dolandırıcılık şebekesinin inanılmaz yöntemi

ASAYİŞ

Üsküdar’da beton pompası apartmanın üzerine devrildi: 2 balkon çöktü

EKONOMİ

Kiğılı, Belçika ve Kosova’da iki yeni mağaza açtı

ASAYİŞ

Maltepe’de seyir halindeki minibüste yangın

Halk Ekmek Tartışması sona erdi

Halk Ekmek Tartışması sona erdi

Halkın en temel ihtiyaç maddelerinden birisi olan Ekmek konusunda İBB Meclisinde tartışma konusu olan Halk Ekmek büfelerinin sayısının arttırılmasına yönelik tartışmalar oy birliği ile alınan kararla sonuçlandı.

Sarıyer Belediyesinin Ocak ayı ikinci meclis oturumunda CHP'li Sarıyer ve İBB Meclis üyesi Görkem Kurşun  İBB tarafından kentin ve Sarıyer'i muhtelif yerlerine konulması planlanan 142 adet Halk Ekmek büfesinin İBB Meclisinde Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerince engellenilmesi neticesinde bu kararın uygulamaya konulamadığını belirtti.

2 TANESİ SARIYER OLMAK ÜZERE 40 MOBİL EKMEK ARACI HİZMETE BAŞLAYACAK

Görkem Kurşun, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin engellemesi karşısında Ekrem İmamoğlu yönetimin ise 2 tanesi Sarıyer'de olmak üzere 40 adet Mobil Halk Ekmek aracının hizmete gireceğini bildirmişti. Görkem Kurşun'un bu açıklamasına istinaden İBB ve Sarıyer Belediye Meclis üyesi ve İBB Hukuk Komisyonu üyesi Melendiz Dalyan, söz alarak projenin hukuk komisyonunda günlerce üzerinde çalışıldığını belirterek konunun hukuki boyutu hakkında bilgi vermesi üzerine,  Ak Parti Meclis grup başkanı ve İBB Meclis üyesi Hüseyin Coşgun itiraz etmiş ve söz konusu kararın kendileri tarafından kabul edilmeyen tek tarafının tahsis edilecek 142 adet büfenin sadece Şehit ve Gazi yakınlarına tahsis edilmesi şartıyla destekleneceğini ve bu destek taleplerini haklı çıkartacak somut örnekleri olduğunu belirterek isim vermek istemediklerini ancak buna mecbur kaldıklarını belirterek iyi parti meclis üyesi Ali Kıdık'a ait E-5 gibi yoğun bir lokasyon üzerinde iki adet Halk Ekmek büfesinin tahsis edildiğini itirazlarının bunun gibi haksız tahsisleri önlemeye yönelik olduğunu belirterek, Örgütün istediği değil gerçekten ihtiyacı olan kimselere verilmesi talepleri için İBB meclisinde verecekleri önergeye destek vermelerini isteyerek halkın yararına olan bu uygulamayı oybirliği ile geçirelim dedi.

ÖRGÜT TARTIŞMASINA SON NOKTAYI HÜSEYİN COŞKUN KOYDU

Ak Parti gurup başkanı Hüseyin Coşgun'un 'Örgüt' sözüne CHP'li meclis üyeleri karşı çıkarken, Hüseyin Coşkun, burada bahsettikleri örgüt kelimesinin CHP ilçe teşkilatlarınca kullanılan ve tabelalarında yer alan kelime olduğunu söylemesi CHP'li üyeleri ikna etmeyince Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun Örgüt kelimesinin TDK'daki karşılığının Bir kuruluşa bağlı alt bölümlerin bütünü olduğunu belirterek bu tartışmaya noktayı koydu.

SADECE ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA TAHSİS EDELİM

Hüseyin Coşgun, İBB meclisinde 142 adet büfenin Şehit ve Gazi yakınlarına tahsis edilmesi durumunda bu kararın oy birliği ile geçmesi için evet oyu vereceklerini belirtirken CHP sıralarına siz Mehmet ağabeyi ikna edin biz Sarıyer'in ihtiyacı olan mahallelerine de halk ekmek büfesi konmasını destekleyelim sözleri gülüşmelere neden oldu.

İBB MECLİSİNDE YOĞUN TARTIŞMALAR!

İBB Meclisinin bugün yapılan ve 6.5 saat süren ikinci oturumunun gündem maddesinden olan ve CHP Grup Başkanvekili İsmail Doğan Subaşı tarafından verilen önergenin İBB Hukuk komisyonundaki uzun ve yoğun incelemesi sonucunda hukuk komisyonunda görüş birliğine varılarak meclis gündeminin 119 numaralı raporu olan Halk Ekmek büfelerinin tahsisinin oylanması sırasında söz alan Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, Önergeye komisyon görüşü olarak Halk Ekmek büfelerinin işletme yetkisinin, üçüncü dereceye kadar şehit yakınlarına, gazilere ve %40 ve üzeri raporu olan engellilere verilmesi, belirtilen kişilerin dışındaki kişilere devir yasağı konulması kayıt ve şartıyla Belediye meclisince 12 Mart 2020 tarih ve 387 sayılı kararıyla tahsisine karar verilen 117 adet Halk ekmek büfesine ilaveten 142 noktada daha halk ekmek büfesi koyma yetkisinin Halk Ekmek A.Ş.ye verilmesi ve büfelerde Halk Ekmek A.Ş, Hamidiye A.Ş. ve Belbim A.Ş. ürünleri dışında ürün satılmamasıyla, İstanbulluların Halk Ekmek ürünlerine daha kolay ulaşabilmeleri için talep eden bakkallara halk ekmek satış yetkisinin verilmesi meclis oyuna sunuldu.

İYİ PARTİDEN KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK TEKLİF

İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan kadınlar için pozitif ayrımcılık talebinde bulunarak halk ekmek büfelerinin ortalama üçbinlira civarında bir gelir getirdiğini bu nedenle talep görmediğini belirterek dar gelirli ailelere katkıda bulunması amacıyla kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmasını, çok değerli olan şehit ve gazi yakınlarına tahsis teklifinin Ak Parti tarafından 25 sene  süresince sadece bir tanesi yakın zaman olmak üzere üç şehit ailesine yapıldığını belirterek, Dul ve yetimlerinde büfe tahsisinden yararlanmasına yönelik aykırı teklifte bulunmak istemesine ilişkin öneri teklifi Ak Parti grubunca kadınlar dezavantajlı grup değil bizlerle eşittir diyerek kabul edilmedi ancak diğer teklifleri olan dul ve yetimlerin ise komisyon kararına ek olarak konulmasını uygun gördüklerini belirtilerek birinci maddeye (d) fıkrası olarak eklendi.

AK PARTİ GRUBU GERÇEKLERDEN UZAK

Hukuk komisyonu üyesi Filiz Öztürk Çelik, önerge nedeniyle hukuk komisyonu olarak çok uzun ve yorucu bir çalışma geçirdiklerini belirterek Ak parti grubu sözcüsünü grubundan ve gerçeklerden habersiz iş yapmakla suçlaması gerginliğe neden oldu. Önergeye eklenen büfe yerlerinin ilçe belediyelerininde onayına sunulması teklifine bu yetki gaspına girer büyükşehir belediyesi neden yetkisini ilçe belediyesiyle paylaşsın dedi.

İLÇE BELEDİYELERİYLE SORUN OLMAMASI İÇİN ÖNERDİK

Ak Parti Grup sözcüsü Faruk Gökkuş, söz alarak hukuk komisyon üyesi Filiz Öztürk Çelik'in ithamlarına cevap verdi. Gökkuş, Halk ekmek büfelerinin gelirlerinin çok düşük seviyede olduğunu, poşetli ürünlerin pahalı olması nedeniyle satılamadığından dolayı elde kaldığını, halk ekmek yönetiminin poşetli ürünlerin geri iadesi olmaması nedeniyle ayrıca mağdur olunduğunu, yetki gasbı konusunda ise daha önceleri halk ekmek büfelerinin yerleri konusunda ilçe belediyeleri ile ihtilaflar doğduğu için böyle bir teklif eklendiğini söyledi.

AMAÇ HALKIN UCUZ EKMEK YEMESİ DEĞİL!

Hukuk komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, eleştirilere cevap vererek önergeye eklenen maddeler konusunda bilgi verdi. Kaynar, Bakkallarda halk ekmek satılması hususunda mademki bakkallar istediği zaman halk ekmek satabiliyor, her mahallede bakkal var o zaman bu büfelere ne gerek var diye sordu. Kaynar, teklif ekinde gelen 142 lokasyona müdahelede bulunmadıklarını olduğu gibi kabul ettiklerini belirterek buradada büfelerin yerleri konusundaki düşüncelerini şu şekilde açıkladı. "Teklif ekinde istenen 142 büfeden 57 tanesi 14 CHP'li belediyenin, 84 büfe 24 ak partili belediye bölgesinde birde MHPli belediye bölgesinde. Bu listede en çok yer verilmesi istenilen büfe 14 adet ile Kadıköy'de, Beşiktaş'ta, Beyazıt'ta yani meydanların ve kalabalık caddelerin olduğu yerlerde, halkın kolayca ulaşabileceği yerlerde değil, buradaki amaç halka ucuz ekmek götürmek değil, halk emek büfelerinde büfecilik yapmak, daha önce reddedilen teklifi bu yolla aşmaya çalışmanızı biz bu teklifle bozduk"

MOBİL HALK EKMEK ARAÇLARI REKLAM AMAÇLI

Muhammet Kaynar; "Halk ekmek üzerinden shov yapıldı araçlar kiralandı her birinin aylık maaliyeti 15 bin lira bir büfe aylık yaklaşık üç binlira kazanıyor üç binlira kazanan bir yer için onbeşbin liralık araç kiralanmasının asıl nedeni reklam giydirilmiş bu araçlarla şehrin meydanlarında shov yapmaktır. Cumartesi günü bu araçlarla yapılan shovun nedeniyle araçlardaki otuzbin ekmek elde kaldı bir kısmı çöpe gitti, bir kısmıda hayvanlara yem oldu. Eğer halka gerçekten ucuz ekmek yedirmek istiyorsanız teklife eklediğimiz gibi talep eden tüm bakkallara halk ekmek verin"

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

CHP Grup Başkanvekili İsmail Doğan Subaşı'nın mevcut 117 büfeye ek olarak 142 adet büfe tahsisine ilişkin önergesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın "Dul ve Yetimler"inde eklenmesi talebi ve Ak Parti Grubunun Halk Ekmek büfelerinin işletme yetkisinin, üçüncü dereceye kadar şehit yakınlarına, gazilere ve %40 ve üzeri raporu olan engellilere verilmesi, belirtilen kişilerin dışındaki kişilere devir yasağı konulması kayıt ve şartıyla Belediye meclisince 12 Mart 2020 tarih ve 387 sayılı kararıyla tahsisine karar verilen 117 adet Halk ekmek büfesine ilaveten 142 noktada daha halk ekmek büfesi koyma yetkisinin Halk Ekmek A.Ş.ye verilmesi ve büfelerde Halk Ekmek A.Ş, Hamidiye A.Ş. ve Belbim A.Ş. ürünleri dışında ürün satılmamasıyla, İstanbulluların Halk Ekmek ürünlerine daha kolay ulaşabilmeleri için talep eden bakkallara halk ekmek satış yetkisinin verilmesi talebi oybirliği ile kabul edildi.

GÖRKEM KURŞUN VE MELENDİZ DALYAN İZGİ'DEN YOĞUN ÇABA

Sarıyer Belediye ve İBB Meclis üyeleri Kurşun ve İzgi, önerge üzerinde uzun süren bir çalışmaları ve çabaları sonucunda Sarıyer bölgesi için mevcut büfelere ek olarak Daruşşafaka Caddesi Şehit Çetin Can Parkı Girişi, Kazım Karabekir Paşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Su deposu İETT Durak yanı ve Hacıosman Metro çıkışına olmak üzere üç adet büfenin konması teklifi 142 adetlik liste içinde yer aldı. İzgi ve Kurşun, ayrıca iki ay süreyle hizmet verecek olan 40 adet mobil büfeden iki tanesininde Sarıyer'de hizmet vermesi için yoğun çaba göstermişti.

SARIYERDE BELİRLENEN ALANLAR 218 TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA

Melendiz Dalyan İzgi, Sarıyer bölgesi için belirlenen alanların 2018 yılındaki talepler doğrultusunda belirlendiğini belirtti.

MERKEZDEKİ HALK EKMEK ARACI İLGİ GÖRMEDİ!

Sarıyer Cumhuriyet Meydanına yerleştirilen ve sadece üç gün faaliyet gösteren mobil araç merkez mahallesinde sabit bir halk ekmek büfesinin olması nedeniyle halkın yeterince ilgi göstermemesinden dolayı Çayırbaşı mahallesine kaydırıldı. Buna gerekçe olarak günde ortalama 700 ekmek satışının ve merkezde bir büfenin olması gösterildi.

ÇAYIRBAŞI HALKI MEMNUN OLDU

Büfenin Çayırbaşına getirilmesi özellikle dar gelirli vatandaşların çoğunlukta olduğu mahallede sevinçle karşılanırken yeri tartışmalara konu oldu. Mobil araçın benzinliğin yanında olması bölgede bulunan kahvehane türü işletmelerin çokluğu yüzünden kadınların çekinmesine neden olduğu en uygun yerin ise Muhtarlığın yanı olduğu belirtildi.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim



Anahtar Kelimeler: Ekmek Tartışması

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti