Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
SİYASET

Başkan Aktaş: “Biz Bursa’nın her köşesinde gülümsüyoruz”

SPOR

Masal Özgü Koyuncu’dan çifte birincilik

EKONOMİ

Dünyanın üretim merkezine 20 ton yerli ayçiçeği tohumu ihracatı

EĞİTİM

Altınova’da okuma seferberliği

Hakan Akkaya ile yaşadıkları sorunlar üzerine sohbet ettik

Hakan Akkaya ile yaşadıkları sorunlar üzerine sohbet ettik

Minibüscüler Kooperatif başkanı Hakan Akkaya ile koronavirüsün sektörlerinde yarattığı tahribat üzerine sohbet ettik

Koronavirüsü ile mücadele eden ülkemizde alınan tedbirler nedeniyle hemen hemen bütün sektörlerde mağduriyetler yaşanıyor, bu mağduriyet yaşayan sektörlerden bir taneside ulaşım sektörü, ulaşımda günde binlerce yolcu taşıyarak önemli bir misyon üstlenen Sarıyer Minübüsleri Kooperatif Başkanı Hakan Akkaya ile gündem üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik,

Hakan bey yaşadığınız zorluklarla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Merhaba, öncelikle şunu söylemek isterim, Dünyayı ve ülkemize büyük bir felakete sürükleyen bu virüs belasının bir an önce sona ermesini ve tüm hastaların şifa bulmasını Allahtan niyaz ederim. Sorunuza gelince şu anda içinde bulunduğumuz durumu ifade edecek kelimeler bulmak benim için neredeyse imkansız, Araç sahibi, şoförü, kahyası, aileleri, araçlarımızın bakımlarıyla ilgilenen tamirci esnafı ve aileleri kısaca sektörümüzün doğrudan içinde olan ve dolaylı olarak bağı bulunan her kesim büyük mağduriyet içerisinde.  Ben bu konuda çok doluyum soru cevap şeklinde gidersek daha iyi olur diye düşünüyorum lütfen siz sorun ben cevap vereyim

Gündemin en önemli sorusuyla başlayalım araçlarınızda yeterince hijyen sağlanıyor mu?

Bu soruya verilecek tek cevap kesinlikle evet. Araçlarımız normal zamanlarda bile ayda en az bir kez dezenfekte edilirken virüs vakası çıktıktan sonra günlük olarak araçlarımızın dezenfeksiyon işlemlerini aksatmadan yaptık ve halende yapıyoruz. İlk önce kendi imkanlarımızla yaptığımız bu dezenfekte işlemleri daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi ile devam etti. Şu anda Sarıyer belediyesi araçlarımızı hergün dezenfekte ediyor. Bu işlemi sadece yolcularımızın güvenliği için değil kendi güvenliğimiz içinde önemsiyoruz.

Vatandaşlar son günlerde yollarda minibüs bulamadıklarından şikayetçi bunun nedeni nedir?

Bu soru için özellikle teşekkür ederim, çünkü şu anda en büyük sıkıntımız bu hem bizim açımızdan, hem yolcu açısından. Evet vatandaşlarımız haklı artık yeterince araç ile servis yapamıyoruz. Sebebi herkesçe malum.  Koranavirüs vakası ilk çıktığı günden beri zaten yolcu sayımızda bir azalma olmuştu. Son alınan tedbirlerden sonra artık neredeyse yolcuyu mumla arar olduk. Araçlara yüzde elli kota getirildi, sosyal mesafe şartı getirildi. Akşama kadar çalışıyoruz mazot paramızı karşılayamıyoruz. Bu durumda nasıl çalışalım?

Vatandaşlar  genelde ayakta yolcu aldığınızdan şikayetçi bu konuda neler söyleceksiniz?

Minibüs Camiası olarak İstanbul’da İETT’den bile daha çok yolcu taşıyarak ulaşım yükünü çeken kuruluşuz. İstanbul’un nüfusu itibariyle devasa bir şehir bahsedilen durum sabah işe gidiş akşam dönüş saatlerinde olur genellikle. Bu şikayet eden arkadaşlar biraz empati yapsa her şey kendiliğinden çözülecek. Sabah herkes bir yere gitme telaşında dolayısıyla ayakta giden yolcunun kendi tercihi aracın durumunu görüyor ve buna rağmen el kaldırıp durduruyor ve biniyor. Hiçbir yolcuyu zorla araçlara bindirmiyoruz tamamen vatandaşın tercihi bu durum.

Aynı şikayetler şu andaki tedbirler döneminde de devam ediyor ama!

Bakınız şöyle izah edeyim, biz 308 araç ile İstanbul’un en büyük Kooperatiflerinden birisiyiz. Şu anda neredeyse yüzde 15-20 araç kapasitesiyle çalışıyoruz. Araçlarımızın büyük bir çoğunluğu evlerimizin kapılarında yatıyor.  Şu anda çalışan araçlarımız tamamen sosyal sorumluluk gereği vatandaşlarımızı mağdur etmemek için. Evet ayakta yolcu alındığına ilişkin bize de şikayetler geliyor ben kesinlikle alınmıyor diyemem ama bunun nedeni şudur.  Zaten çok az sayıda araç çalışıyor ve bu şikayet edilen konu genelde işe gidiş geliş saatleri olan sabah ve akşamları sadece bir serviste oluyor, zaten araç yok vatandaş işine gitmek istiyor. Şoförlerimizin bütün uyarılarına rağmen vatandaş inmiyor ne yapalım vatandaşımızla kavgamı edelim, vatandaşı yoldamı bırakalım, ya işine yetişecek ya evine dönecek, ayakta yolcu olduğu zaman para cezasına çarptırılıyoruz. bu durumdan bizde memnun değiliz zaten akşama kadar çalışıyor mazot parasını bile çıkartamıyoruz, işte bu durumlarda kalmamak için bir çok arkadaşımız araçlarını servise çıkartmıyor.

Hükümet esnafı mağdur etmeyeceğiz dedi ve bir çok ekonomik tedbir paketi açıkladı bu ekonomik paketlerden sizin için bir şey çıkmadı mı?

Maalesef bizim en büyük mağduriyetimiz bu, İETT otobüsleri zaten belediyenin onların bir sıkıntısı yok, Özel Halk otobüslerini de belediye finanse ediyor ama Minibüsçü esnafının arkasında kimse yok, Sayın Cumhurbaşkanımız esnafın ticari kredilerini faizsiz erteleyeceklerini açıkladı lakin kamu bankaları yüksek faizle erteliyor ve şuan hiçbir esnafımızda bundan yararlanmadı.  Esnafımızın bir çoğunun araçlardan dolayı kredi borcu var, bu araçlar çalışmazsa bu krediler nasıl ödenir, hadi ondan vazgeçtim hepimizin evi ailesi var, çocuklarımıza nasıl aş götüreceğiz? Bizler günlük kazançlarıyla hayatlarını idame ettiren insanlarız, öyle milletin sandığı gibi günde binlerce lira kazanmıyoruz. Masraflarımızı çıkartabilirsek ve evimize ekmek götürebilirsek ne mutlu bize. Araçlarımızın kredi borçları var, şoför çalışan araçlar var, bu araçların bakımları var, mazot fiyatları ortada yinede Allaha şükredip namerde muhtaç olmamanın huzurunu yaşıyorduk ancak bu virüs krizi bizi namerde muhtaç duruma getirdi. Bu nedenle yetkililerimizden bizimde mağduriyetimizi giderecek tedbirleri ivedilikle bekliyoruz.

Mazot fiyatları demişken, son günlerde bayağı bir indirim oldu!

İndirim oldu haklısınız ama buna sevinemedik bile çünkü yolcu yok, yolcu olmayınca araçları boş boş trafiğe çıkartmanın bir anlamı var mı? Doğrusunu söylemek gerekirse bu sıkıntılı dönemde kendimizi kaderine terk edilmiş hissediyoruz. Herkes kendi çıkarları doğrultusunda düşünüyor ama bizi düşünen yok! Yolcu minibüs bulamaz şikayet eder, ayakta gider şikayet eder, başta sosyal medya olmak üzere her yerde linç kampanyası yürütüyorlar. Ama bu durumda bile bizi memnun eden bir şey var, yolcularımızın hepsi aynı düşüncede değil, sağ olsunlar yolcularımızın büyük bir bölümü en azından şu anda içinde olduğumuz durumu idrak ediyor ve bize destek oluyor, bunun için onlara minnettarız.

Devletten ne tür destekler istiyorsunuz?

Bir çok arkadaşlarımız yolcularımızı daha rahat ortamda taşıyabilmek için araçlarını yeniledi bu nedenle bankalardan krediler çekildi bu sıkıntılı durumlar nedeniyle araçlarımız çalışmadığı için başka bir gelirimiz yok Devlet bankalarına olan kredilerimizin normal çalışma düzenine geçene kadar ertelenmesini talep ediyoruz, araçların bir çoğunda ücretli şoför çalışıyor bunların muhtasar beyannameleri var, sigorta bildirimleri ve primleri var bu durum düzelene kadar onlarında ertelenmesini istiyoruz, İETT’nin yaptığı gibi araçlarımıza mazot çalışanlarımıza ücret desteği istiyoruz.

Son olarak söylemek istedikleriniz neler?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki elimizde olmayan nedenlerden ötürü yolcularımızın mağduriyetine sebebiyet verdiğimiz için çok üzgünüz. Bizler yaz kış, yağmur, çamur demeden insanlarımızın ulaşımını sağlamak için ter döken insanlarız. Her zaman sosyal sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmeye gayret ediyoruz. Toplumun birer ferdi olarak dertleriyle dertleniyor, sevinçleriyle neşeleniyoruz. Bugüne kadar biz hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık, üzerimize düşen ne varsa elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştık bundan sonrada bulunacağız inşallah. Sadece bu sıkıntılı dönemde Devletimizin yanımızda olmasını, halkımızın biraz anlayış göstermesini istiyoruz. Bugünlerin geçeceğine inancımız tamdır. İnşallah mümkün olan en az kayıpla atlatırız. Şu anda Sarıyerin hangi mahallesine giderseniz gidin mutlaka yatan araçlarımızı göreceksiniz. Bizler araç sahibi, çalışanı,  kahyası, tamircisi, yıkamacısı vs. çok büyük bir aileyiz. Toplumun her kesiminde sıkıntı var bunun farkındayız ama bizlerde bu toplumun bir parçasıyız Allah razı olsun Devletimiz bir çok iş kolunda gerekli kolaylıkları sağladı bizde nefes almamızı sağlayacak tedbirlerin hayata geçirilmesini istiyoruz. Son olarak bu salgında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet , tedavi gören hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. İnşallah bugünleri mazideki kara günler olarak hatırlayacağız, bize bu imkanı verdiğiniz ve sesimizi duyurmamıza vesile olduğunuz için Simas yayın grubunada teşekkürlerimizi sunuyoruz.



Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı
Projelerimiz

Kategori İçeriği

Minibüsçü Esnafının Çalışmalarından Memnunmusunuz?


Evet 449 Kişi
% 89,62
Hayır 52 Kişi
% 10,37

Sarıyer Belediye Başkanı Adayınız


AHMET GÖZCÜ - SAADET PARTİSİ 2 Kişi
% 1,04
AHMET RAUF BAHADIR - BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ 1 Kişi
% 0,52
ALAEDDİN PINARBAŞI - DEMOKRATİK SOL PARTİ 49 Kişi
% 25,65
AYSEL KORKMAZ - VATAN PARTİSİ 0 Kişi
% 0
AYŞEGÜL ÖZSOY - MİLLİ YOL PARTİSİ 2 Kişi
% 1,04
AZİZ ÇEVİK - MİLLET PARTİSİ 0 Kişi
% 0
CAN ÖZEL - MEMLEKET PARTİSİ 14 Kişi
% 7,32
DİLEK KIRCAOĞLU - TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ 0 Kişi
% 0
ERHAN VERGİLİ - BAĞIMSIZ 0 Kişi
% 0
HÜLYA ARSLAN - HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ 0 Kişi
% 0
HÜSEYİN COŞKUN - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ 14 Kişi
% 7,32
İBRAHİM TEMUR - İYİ PARTİ 5 Kişi
% 2,61
İSMET TEMEL - YENİDEN REFAH PARTİSİ 0 Kişi
% 0
MEHMET KUZULUGİL - TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ 0 Kişi
% 0
MUSTAFA OKTAY AKSU - CUMHURİYET HALK PARTİSİ 9 Kişi
% 4,71
OSMAN GÜLER - HÜR DAVA PARTİSİ 49 Kişi
% 25,65
RAMAZAN ERDOĞAN - DEMOKRASİ VE ATILIM PARTİSİ 0 Kişi
% 0
RUHİ YILMAZ - ADALET PARTİSİ 0 Kişi
% 0
SEYHAN KAYA - ZAFER PARTİSİ 0 Kişi
% 0
ŞÜKRÜ GENÇ - BAĞIMSIZ 6 Kişi
% 3,14
TUGAY BULUT - DEMOKRAT PARTİ 0 Kişi
% 0
ZÜBEYİR SELMAN IŞIK - BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ 30 Kişi
% 15,7
KARARSIZ 2 Kişi
% 1,04
KULLANMAYACAK 8 Kişi
% 4,18
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti