Meridyen Eğitim Kurumları

Gönüllü itfaiyeci ordusu büyüyor

Gönüllü itfaiyeci ordusu büyüyor

Gönüllü itfaiyeci ordusu büyüyor

1999 Marmara Depremi sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen Gönüllü İtfaiyecilik Projesi çerçevesinde 23 yılda 2 bin 470 kişiye eğitim verildi.
1999 Marmara Depremi sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Gönüllü İtfaiyecilik Projesi kapsamında eğitimler devam ediyor. Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Müdahale Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan gönüllü itfaiyeciler, müdahale hizmetlerine önemli katkı sunuyor. Afetlere karşı bilgili, bilinçli ve dirençli bir toplum oluşturma kapsamında Gönüllü İtfaiyecilik Projesi önemli yer tutuyor. Afetlerde ve itfaiyenin müdahale ettiği her türlü acil durumlara karşı, her meslek grubundan vatandaşların itfaiye hizmetlerine destek verdiği Gönüllü İtfaiyecilik Projesi kapsamında eğitimler devam ediyor. Eğitimlere katılarak sınavda başarı olan kursiyerler gönüllü itfaiyeci olmaya hak kazanıyor.

40 saatlik eğitim
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi (KOBİTEM) tarafından gönüllü itfaiyeci adaylarına 40 saatlik eğitim veriliyor. Bu kapsamda son gerçekleştirilen gönüllü itfaiyeci eğitimine 18 kişi katıldı. Katılımcılara itfaiye eğitmenleri tarafından yanma ve yangın, yangın yerindeki tehlikeler, kişisel koruyucu ekipman, yangına müdahale ekipmanı, söndürme maddeleri ve teknikleri, yangına müdahale organizasyonu ve trafik kazalarında teknik kurtarma başta olmak üzere birçok konuda eğitim verildi.
Gönüllü itfaiyeciler, KOSKEM birimince 2005 yılından bu yana yürütülen Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi faaliyetleri kapsamında, gerekli eğitimler aldırıldıktan sonra cankurtaran olarak da görev yapabiliyor. İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtmak, konularında eğitilmiş gönüllüler oluşturarak yangın ve afetlerle mücadelede fayda sağlamak amacıyla 2001-2024 yılları arası 2 bin 470 kişiye gönüllü itfaiyecilik eğitimi verildi.


Çarşamba 25.3 ° / 19.3 °
Perşembe 22.5 ° / 19.6 °
Cuma 24.2 ° / 19.7 °
  • BIST 100

    9758,14%1,89
  • DOLAR

    34,07% 0,03
  • EURO

    37,92% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2813,55% -0,08
  • Ç. ALTIN

    4578,81% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun