Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,13% -0,04
  • GRAM ALTIN

    5962,35% 1,03
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Ticaret'ten yasa dışı bahis reklamlarına darbe! 15 yüksek takipçili hesaba erişim engeli

YEREL YÖNETİMLER

Kepez'de Yabancı Uyruklu Berberlere Yönelik Zabıta Denetimi

GÜNDEM

Sakarya SGM'de sağlıklı iletişimin şifreleri konuşuldu

GÜNDEM

İstanbul Kitap Fuarı'nda Beylikdüzü'de yerini aldı

Tarih: 18.11.2021 11:01 Güncelleme: 18.11.2021 11:01
Gaziosmanpaşa’da bir arkadaşını öldürüp diğerini yaralayan sanığa ‘akıl sağlığı yerinde’ raporu
Gaziosmanpaşa’da tartıştığı iki arkadaşından birini tabancayla vurarak öldüren, diğerini ağır yaralayan tutuklu sanık Tuncay Özke’nin yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu belirtilirken, mütalaada ağırlaştırılmış müebbet ile 20 yıla kadar hapsi talep edildi.
Gaziosmanpaşa’da bir kahvehanede iddiaya göre sohbet ettiği sırada tartışmaya başladığı iki arkadaşı Necat Akbal ve Bahattin Erdoğan’ı gidip evinden aldığı tabancasıyla vuran tutuklu sanık Tuncay Özke’nin yargılanmasına devam edildi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Tuncay Özke, müştekiler Hayrican Akbal, Bahattin Erdoğan, Serap Akbal ve Melahat Akbal, avukatları ile hazır bulundu.
Mahkeme başkanı, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora göre Necat Akbal’ın ölümüne, Bahattin Erdoğan’ın ise ağır yaralanmasına sebep olan tutuklu sanığın, akıl sağlığının yerinde olduğunu kaydetti.

Sanığın suçu tasarlayarak işlediği öne sürüldü
Duruşmada söz alan müştekiler avukatı, tutuklu sanık Tuncay Özke hakkında gelen Adli Tıp Kurumu raporuna bir itirazları olmadığını, suçun tasarlanarak işlendiğini ve sanığın indirim uygulanmaksızın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.
Sanığın merdivenin altına silahı sakladığı aktarıldı
Davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Tuncay Özke’nin olaydan yaklaşık iki ay önce hastaneye başvurarak üçüncü seansta tedaviyi kendi isteğiyle bıraktığını, eylemi gerçekleştirdikten sonraysa ilk olarak bu iddiaları öne sürüp akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia ettiği belirtildi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor doğrultusunda, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğunun ve bu nedenle cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiği mütalaada, tutuklu sanık Tuncay Özke’nin olay öncesinde evinden çıkarken silahı merdiven altına sakladığı ve daha sonra evine dönüp silahı alarak eylemi gerçekleştirdiği kaydedildi.

Ağırlaştırılmış müebbet ile 20 yıla kadar hapis talebi
Savcılık mütalaasında sanığın maktul Necat Akbal’a yönelik ‘tasarlayarak kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Bahattin Erdoğan’a yönelik ‘tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Mütalaanın açıklanmasının ardından savunma yapan tutuklu sanık Tuncay Özke, tasarlama suçlamasını kabul etmeyerek tahliyesini ve beraatını istedi.
Mahkeme, tutuklu sanık Tuncay Özke’nin tutukluluk halinin devamına ve sanığa mütalaaya karşı savunma yapması için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

"Artık nihai kararı bekliyoruz’’
Duruşmanın ardından İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan avukat Osman Erusta, ‘’Sanığın bir şahsı öldürüp müvekkilim Bahattin Erdoğan’ı da öldürmeye teşebbüs etmesi neticesinde İstanbul 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamanın sonucunda Sayın Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Sanık burada gerçekleştirmiş olduğu eylemde tasarlayarak, planlayarak, canavarca hisle bir şahsın ölümüne sebebiyet vermiş, müvekkilimin de ağır derecede yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Artık nihai kararı bekliyoruz, mağdur olan insanlar var. Birçok insanın bu olay yüzünden hayatları karardı, büyük sıkıntı içerisine girdiler. Müvekkilim sağlığından oldu. İlanihaye mahkemenin vereceği, Türk yargısının vereceği adil karar neticesinde hak, adalet tecelli edecektir’’ dedi.

"Benim kardeşimin hakkını istiyorum ben’’
Gözyaşlarına hakim olamayarak açıklama yapan maktul Necat Akbal’ın kardeşi Serap Akbal ise ‘’Benim kardeşimi öldürdüler. Öldürdüler benim kardeşimi, kahvehanede arkadan vurdular. Müebbet istiyorum ben bu adama. Bizi garip bıraktı, bizi yolsuz bıraktı, bizi kimsesiz bıraktı. 3 tane çocuğunu yetim bıraktı. Bize bile o bakıyordu. Müebbet istiyoruz, ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz Hakim bey. Benim kardeşim yok şimdi, benim kardeşim yok şimdi, resmini göstereyim ben size. Benim kardeşim öyle bir insandı ki, benim kardeşim merhametliydi. Benim kardeşim gariban babasıydı. Benim kardeşimi kıskandı, arkadan vurdu. Benim kardeşimin hakkını istiyorum ben Cumhurbaşkanım, istiyorum ben. İstiyorum ben’’ ifadelerini kullandı.
İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 13 Haziran 2019 tarihinde şüpheli Tuncay Özke’nin, Bahattin Erdoğan ve Necat Akbal ile Gaziosmanpaşa’daki bir kahvehanede sohbet ederken tartışmaya başladıkları, tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle şüpheli Özke’nin, kahvehane yakınlarında bulunan evine giderek silahını aldığı ve geri dönüp 2 arkadaşını vurduğu anlatıldı. Hazırlanan iddianamede, arkadaşlarını vurduktan sonra olay yerinden kaçan ve Necat Akbal’ın ölümüne, Bahattin Erdoğan’ın ise ağır yaralanmasına sebep olan şüpheli Tuncay Özke hakkında ‘müebbet hapis cezası’ talep edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti