Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,54% -0,05
  • EURO

    49,54% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5730,81% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Balıkesir ve Düzce'de Jandarma, Öğrencilere Yönelik Eğitim Faaliyetleri Düzenledi

YEREL YÖNETİMLER

Manavgat Belediye Başkan Vekili, Orman İşletme Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti

YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de Kadınlar Hem Öğreniyor Hem Üretiyor

YEREL YÖNETİMLER

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarih: 02.11.2023 12:33 Güncelleme: 02.11.2023 12:33
Gayrimenkul ve araç satışında yeni düzenleme başladı
Ticaret Bakanlığının, gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarında sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek amacıyla getirdiği ilan yasağının uygulanmasına başlandı. Buna göre, kişinin kendisine, eşine, birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ait olmayan ya da sahibi tarafından yetkilendirilmeyen taşınmaz veya taşıtın ilana konulması yasaklandı.
Gayrimenkul ve araç satışında dün itibarıyla yeni dönem başladı. Düzenlemeye göre, taşınır ve taşınmazların satışına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan gerçek veya tüzel kişilere bazı şartlar getirildi. Bu kapsamda ilan platformları üyelikten veya ilanın yayımlanmasından önce ilan vermek isteyen gerçek kişinin adı, soyadı ve T.C. kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarası ile telefon numarasını; tüzel kişinin unvan ve telefon numarasını doğrulamak zorunda olacak. Düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında her bir aykırılık için 100 bin Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanacak.
Spekülasyon yapılamayacak
Düzenlemeyle ilgili konuşan İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve RookZ Türkiye CEO’su Hakan Akdoğan, “Bu düzenlemeyle birlikte 1 Kasım itibari ile artık gerçek ve tüzel kişiler ilan portallar üzerinden ilan verdiklerinde gerçek kişiler kimlik doğrulaması ile tüzel kişiler ise ünvan ve telefon bilgisi ile doğrulama yaparak bu ilanları girebilecek ve bundan sonraki süreçte tabii ki bu uygulamayla birlikte aslında piyasayı manipüle eden, bozan veya spekülatif fiyat artışlarına sebebiyet veren ve yine burada tüketici mağduriyetlerine yol açan yani kapora dolandırıcılığı yapan ilanların ortadan kalkması hedefleniyor ki buna da gayrimenkul sektörünün çok ihtiyacı vardı” diye konuştu.
Taşınmaz ticareti yetki belgesi ve yetkilendirme sözleşmesi kontrolü geliyor
Akdoğan, “1 Kasım düzenlemesi sonrasındaki süreçte ek düzenlemeler de devreye alınacak. İlerleyen süreçte emlak işletmelerinin de taşınmazların satışına yönelik yetkilendirmeleri doğrulama sistemleri üzerinden kontrol edilecek. Yetki belgesi olmayanlar ilan portallarına üye olamayacaklar. Yetki belgesini alıp ilan portallarına üye olan işletmeler yine bir gayrimenkulün satışını yani pazarlamasını veya ilan girişini yapmak için ise o gayrimenkulün sahibinden yetkilendirme sözleşmesi almış olması gerekecek” dedi.
Türk emlak sektöründe uluslararası franchise şirketler
Yeni düzenleme ile sektörün itibarının da yükseleceğini belirten Akdoğan düzenleme ile neredeyse eş zamanlı olarak ’Gayrimenkulün kalesi’ sloganıyla RookZ’un tanıtımını da yaptı. Yabancı markaların ağırlıkta olduğu gayrimenkul danışmanlık pazarında yeni bir marka kurduklarını vurgulayan Akdoğan, “Türkiye’de gayrimenkul danışmanlık sektöründe şu anda 122 bin ücretli çalışan, 50 bin de vergi levhasıyla çalışan bulunuyor. Bu 50 bin kişi içerisinde 15 bini markalı ofislerde faaliyet gösteriyor. Bu sayının 10 bini ise uluslararası franchise şirketlerinde çalışıyor. Biz Türkiye’den başlayarak küresel ölçekte başarı hikayesi yazmaya hazırız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yerli ve milli markamızı tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Pazarın büyümesi, sektörün kurumsallaşması için çalışırken, en iyi aracılık hizmetini sunmayı hedefliyoruz. Hedefimiz 3 yıl içinde yurtiçinde 2 bin gayrimenkul danışmanına ulaşmak, 5 yıl içinde yurtdışına açılmak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti