Meridyen Eğitim Kurumları
15.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:45
  • GÜNEŞ 07:09
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:17
  • YATSI 20:36
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Fatih Stadı'ndaki İftarda Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

YEREL YÖNETİMLER

Eyüpsultan Belediyesi U14 Kız Basketbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na Katılma Hakkı Kazandı

YEREL YÖNETİMLER

Sami Özer, Eyüpsultan'da Tasavvuf Müziği Dinletisi Gerçekleştirdi

YEREL YÖNETİMLER

Siirt'te Koruyucu Aile Çalışmaları Yaygınlaştırılıyor

Tarih: 01.09.2024 10:25 Güncelleme: 01.09.2024 10:25
Gastronomi Tırı’nın konuğu Başkan Bozbey oldu
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte 3. Gastronomi Festivali öncesinde ilçe ilçe gezerek kentin eşsiz lezzetlerini tanıtan ‘Gastronomi Tırı’na konuk oldu. Şef Dr. Esat Özata ile birlikte kestaneli mücver yapan Başkan Bozbey, “Bursa’nın merkezinde farklı tatlar, ilçelerinde farklı tatlar var. Bu değerleri tanıtarak turizme kazandırmak istiyoruz” dedi.
Bursa’nın zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlenecek olan 3. Gastronomi Festivali’ne 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Park ev sahipliği yapacak. Bu yıl uluslararası katılımla gerçekleşecek festival; konserler, yarışmalar, ünlü şeflerle söyleşiler gibi birbirinden renkli içeriklerle Bursalılara unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Festival öncesinde Bursa’nın lezzetlerini ilçelerle buluşturmak ve Bursalıları festivale davet etmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından hazırlanan ‘Gastronomi Tırı’, bugüne kadar Osmangazi, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Keles, Orhangazi, Karacabey, İnegöl, Orhaneli ve Gürsu’ya uğradı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey de Botanik Park’ta Gastronomi Tırı’na konuk oldu. Şef Dr. Esat Özata ile birlikte şef önlüklerini giyerek mutfağa giren Başkan Bozbey ve eşi, tüm malzemeleri Bursa’da yetiştirilen ve üretilen ürünleri kullanarak kestaneli mücver yaptı. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği programda, Başkan Bozbey tarafından kestaneli mücverin püf noktaları da anlatıldı. Programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız, BURFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Işıkyıldız, Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz ve belediye bürokratları da katıldı.

“Bursa birçok değeri bağrında taşıyor”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın gastronomi kültürüne olan katkılarından dolayı Şef Dr. Esat Özata’ya teşekkür etti. Bursa’nın gastronomi açısından son derece önemli olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Merkezinde farklı tatlar, ilçelerinde farklı tatlar var. İnşallah Bursalılar kendi yemek kültürüne sahip çıkacaktır. Bu değerleri tanıtarak turizme kazandırmak istiyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş yemekleri bile olan bir kentte yaşıyoruz. Nilüfer’de kent yöneticiliği yaptığım dönemde bu konuda da bir çalışma yapmıştık. Dağıyla, ovasıyla, deniziyle, sanatıyla, kültürüyle, Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir kent olarak Bursa birçok değeri bağrında taşıyor. Böyle bir kentte yöneticilik yapmak bizim için de onurdur. Gastronomi Tırımız 17 ilçeyi geziyor. 13-14-15 Eylül tarihlerinde de Merinos Park’ta Gastronomi Festivali’ni düzenleyeceğiz. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Bozbey’in eşi Seden Bozbey ise, Gastronomi Festivali’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Şef Dr. Esat Özata, Bursa’nın 17 ilçesini Gastronomi Tırı’ ile gezerek Bursa’nın eşsiz lezzetlerini tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi. Kestane şekerinden cantığına, süt helvasından Hasanağa enginarına kadar birçok coğrafi işaretli ürünü bu coğrafyanın barındırdığını söyleyen Özata, Türkiye’de ilk defa Bursa’da Gastronomi Tırı uygulamasını gördüğünü belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Şef Dr. Esat Özata eşliğinde sunum tabağını hazırlayan Başkan Bozbey ve eşi Seden Bozbey, izleyenlerden büyük alkış aldı. Yaptıkları yemeğin tadına da bakan Başkan Bozbey ve eşi, Şef Dr. Esat Özata’dan tam not aldı. Eğlenceli ve keyifli anların da yaşandığı programın sonunda Başkan Bozbey ve eşi tarafından katılımcılara kestaneli pilav ikram etti. İkramın ardından Şef Dr. Aysel Gürel Gastro Müzik Korosu konseriyle dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Başkan Bozbey ve eşi daha sonra protokol üyeleriyle birlikte sahneye çıkarak koronun şarkılarına eşlik etti.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
9.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti