Meridyen Eğitim Kurumları

Garipçe ve Rumelifeneri'nde Yıllardır en büyük sorun olan su problemi sona erdi

Garipçe ve Rumelifeneri

Garipçe ve Rumelifener köy sakinlerinin yıllardır en büyük sorunu olan su problemi iki başarılı ve çalışkan muhtarın iş birliği neticesinde sona erdi.

Garipçe Köyü Muhtarı Elvan Ateş Aslan ve Rumelifeneri Köyü Muhtarı Serkan Gerçek'in görevdeki ilk yılları olmasına rağmen senelerdir her iki köyünde en büyük problemi olan su sorunu koordineli bir şekilde çalışmaları neticesinde sona erdi. Her iki muhtarda farklı kanallarla ama aynı frekanstan hareket ederek yıllardır çözülemeyen su sorununu kesin ve nihai çözüme kavuşturdu. 

Garipçe ve Rumelifeneri köyünün artan nüfuslarına rağmen yıllar önce yapılmış olan su isale hattının eskimesi ve şebeke suyundaki basınç nedeniyle zaman zaman eskiyen boruların patlamasından dolayı iki köyde bazen günlerce susuz kalmaktaydı. Elvan Ateş Aslan ve Serkan Gerçek göreve gelir gelmez öncelikli olarak belirledikleri su sorununu halletmek için bazen birlikte bazen ayrı ayrı çeşitli kanallardan yaptıkları girişimler neticesinde Garipçe ve Rumelifenerine su götüren ana isale hattı komple yenilerek bütün evlere aynı basınçta su verilmeye başlandı.

Garipçe Köyü Muhtarı Elvan Ateş Aslan köyünün en büyük sorunlarından bir tanesinin sona erdirildiğini köy sakinlerine bir mesaj ile duyurdu.

"MÜJDE...

Bu gün itibari ile yeni su hattımızı kullanmaya başladık... Çok şükür, hayırlı uğurlu olsun. Tarım Bakanı Sn.Pakdemirli beyefendi ye ormandan alınması gereken izin için kendisine ilettiğim sorunu ilgili yerlere bildirerek bizlere yardımcı olduğu için ayrıca teşekkür ederim
Emeği geçen herkese,iski ve çalışanlarına sonsuz teşekkürler... Çok bunaldım çok üzüldüm çok ta çaba sarf ettim ama sonucu güzel oldu gönlüm bir nebze ferahladı
Hepimize su kesintisiz yıllar diliyorum
yapacak daha çok işlerimiz var herkese saygı ve sevgilerimi yolluyorum"

Rumelifeneri Köyü Muhtarı Serkan Gerçek'te yaptığı açıklama ile, "Yıllardır köyümüzün en büyük sorunlarından biri olan ve patlayan borular nedeniyle günlerce susuz kalmamıza neden olan eski ve yetersiz borular değiştirilerek köyümüz kesintisiz suya kavuşturuldu. Göreve geldiğim ilk günden itibaren gündemimizde olan ve çözümü için günlerce mücadele ettiğimiz su sorunumuz ana isale hattının komple yenilenmesiyle sona erdi. Yeni döşenen borulardan su verilmesi esnasında takriben 15 evde sorun olmasını beklerken sadece 2-3 evde sorun çıkması bizi ayrıca sevindirdi. Bir iki gün içerisinde bu sorunuda kökten halledeceğiz. En alttan, en üstteki makama kadar, bu sorunun çözümünde emeği geçen herkese, şahsım, azalarım ve köylülerim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Pazartesi 17.1 ° / 12.7 °
Salı 16.1 ° / 13.7 °
Çarşamba 15.8 ° / 13.4 °
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun