Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine Tire gezisi

YEREL YÖNETİMLER

Çanakkale'de Park ve Yeşil Alan Düzenleme Çalışmaları Devam Ediyor

YEREL YÖNETİMLER

Süleymanpaşa Belediyesi Spor Kulübü Minik Kızlar Cimnastik Şampiyonası'nda Başarılı Oldu

DÜNYA

BM’de Türkiye’nin tatları ve renkleri buluştu

Tarih: 21.12.2021 13:29 Güncelleme: 21.12.2021 13:29
FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis: “Federasyonlar ile yerel ligler hak ettikleri saygıyı görmeli”
Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Genel Sekreteri Andreas Zagklis, "Problemimiz sadece takvimlerimizin çakışması değil, aslında en büyük problemimiz Avrupa basketbolunun büyümesi. Her seviyedeki kulübün daha çok kazanması lazım, pastadan basketbol olarak daha büyük bir pay almamız lazım ve aynı zamanda federasyonlar ile yerel ligler hak ettikleri saygıyı görmeli" dedi.
FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, çevrimiçi olarak düzenlenen basın toplantısında dünya çapından medya mensupları ile buluştu. İlk olarak geçtiğimiz yılı değerlendiren Zagklis, “Olimpiyat Oyunları’nın ertelendiği ve FIBA takviminin de buna göre şekillendiği bir yıla başladık. Yıl içerisinde; erkeklerde dört Olimpiyat Elemesi Turnuvası, 3x3 basketbolda iki Olimpiyat Elemesi Turnuvası ve kadınlarda dört Kıtasal Kupa Elemeleri organizasyonlarını düzenlemeyi başardık. Bunun yanında erkeklerde de Kıtasal Kupa Elemeleri’ni başarıyla gerçekleştirdik. Bunları yaparken binlerce sporcu ülkelerini temsil etmek için seyahat etti ve biz her organizasyonda herkesin sağlığını koruyacak önlemleri aldık. Bunun için, bu süreçte yanımızda olan bütün paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Federasyonlar ile yerel ligler hak ettikleri saygıyı görmeli”
Federasyonlar ile yerel liglerin hak ettikleri saygıyı görmesi gerektiğini belirten Zagklis, “Euroleague ile olan ilişkimizi geliştirilebilir bir ilişki olarak görüyoruz. Yaz aylarında inisiyatif kullanarak herkesi bir masada toplamayı başardık. Korona virüsün bizi zorlaması sayesinde anladık ki esneklik gösterebiliyoruz. Ayrıca Avrupa Birliği’nin kapalı liglerle ilgili kararına dair bir ivme söz konusu. Onlar da yaptıkları açıklamalarda kapalı lig planları için bir umut olmadığını ve özellikle FIBA’nın onayı olmadan bunun olmayacağını belirtiyorlar. Bu noktada iyimserim. Çünkü inisiyatif kullanarak herkesi bir araya getirdiğimizde kulüpler, Euroleague ve NBA tarafından pozitif tepkiler aldık. Bizim problemimiz sadece takvimlerimizin çakışması değil, aslında en büyük problemimiz Avrupa basketbolunun büyümesi. Bu noktada ilk adımları doğru yönde attığımıza inanıyorum. Kolay bir şey değil ama bunun için buradayız. Her seviyedeki kulübün daha çok kazanması lazım, pastadan basketbol olarak daha büyük bir pay almamız lazım ve aynı zamanda federasyonlar ile yerel ligler hak ettikleri saygıyı görmeli. Güçlü milli takımlar, güçlü yerel ligler olmalı ki güçlü uluslararası ligler olsun. Basketbol ailesi içinde bölünmeyi göze alamayız. Bu olursa, gençler başka yöne yönelir, başka sporlarla ilgilenirler” şeklinde konuştu.

“Kasım penceresi Euroleague’in iyi niyet göstermesi adına kaçan bir fırsat”
Kasım ayında gerçekleşen milli takım elemeleri penceresinin Euroleague’in iyi niyetini gösterebilmesi adına kaçan bir fırsat olduğunu belirten FIBA Genel Sekreteri, “Kulüplerin maçları erteleme talebini hoş karşılamamak ve milli maçlarla tarihlerin doğrudan denk gelmesi kabul edilemez. İki kulüp birden maç tarihini değiştirmek isterken Euroleague’in bunu yapmıyor oluşu hoş değil. Türkiye ve Fransa’da milli takım maçlarının oynandığı günde Euroleague derbi maçı oynattı. Bunlar çözüm odaklı ya da olumlu sinyaller değil. İlk adımları doğru yönde attık dedim ama onu artık eskisine göre daha çok iletişim halinde olduğumuz için söyledim. Şubat ayında oynanacak elemeler için şimdiden ulusal federasyonların daha fazla iyi niyet işareti görmek istediğini söyleyebiliriz. Biz her kıtada esneklik göstererek, yerel lig ve federasyonları tanıyarak turnuvalarımızı düzenliyoruz. Bir tek Avrupa’da bu sorunu çözemiyoruz. Biz basketbolun gelişmesini istiyoruz, bunun için de milli takım turnuvalarının sürmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bu kararımızın arkasındayız. Pencereleri kaldırmak gibi bir düşüncemiz yok. Bizim elimizde uygun çözümler var, açık fikirlilikle masadayız, görüşmeye açığız. Biz de esneklik gösterebiliriz ama milli takımlar hak ettiği saygıyı görmeli” açıklamasında bulundu.

“Korona virüs konusunda tedbirliyiz”
Korona virüs varyasyonlarının artması hakkında ise Zagklis, “Daha fazla korona virüs varyasyonu olması durumunda tüm etkinlikler için bir B planımız var. Zaten fanus düzeneğinde birçok etkinlik düzenledik. Endişeli değiliz, tedbirliyiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti