Meridyen Eğitim Kurumları

Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Fenerbahçe’nin yeni transferi Faslı futbolcu Youssef En-Nesyri, sarı-lacivertlilere transferi için mutlu olduğunu belirterek, "Umarım hedeflerimize ulaşırız ve taraftarlarımızı mutlu ederiz" dedi. 
Fenerbahçe, yeni transferi Faslı futbolcu Youssef En-Nesyri için Şükrü Saraçoğlu Stadyumu 1907 Tribünü’nde imza töreni düzenledi. Sarı-lacivertliler, 27 yaşındaki futbolcu ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Törende Asbaşkan Acun Ilıcalı ve Sportif Direktör Mario Branco da yer aldı. 

Acun Ilıcalı: "En-Nesyri, hocamızın transfer listesinde 1 numaraydı, getirmek için inat ettik" 
Youssef En-Nesyri’nin, Türk futbol tarihinin bonservisi en yüksek oyuncu olduğunu söyleyen Acun Ilıcalı, "Onu burada gördüğümüz için çok mutluyuz. Çok değerli bir futbolcu. Bizim için uzun bir süreç oldu. Youssef’un başka takımlarla temas olduğunu, kafasının karışık olduğu şeklinde haberler çıkıyordu. Biz bu haberleri gülümseyerek okuduk. 3-4 hafta önce ilk görüşmelerde Youssef, hemen bize karşı olan sıcaklığını hissettirdi. Çabuk bir şekilde anlaştık. Bahsettiğimiz oyuncu şöyle anlatayım, geçtiğimiz sene 40 milyon Euro resmi teklif almış, Milan’dan 30 milyon küsur teklif almış değerli bir oyuncu. Transferi için Sevilla ile ciddi görüşmeler yaptık. Bu sürecin uzamasının tek sebebi var, o da Fenerbahçemizin ekonomik bu transferi daha avantajlı bitirmesi. Burada gözlemlediğim tek şey başkanımız bu tip konularda çok hassas. Her futbolcu transferinde kulübün menfaatlerini ön planda tutuyor. Youssef’u 20 milyonun altında bir bonservisle transfer ettiğimiz için mutluyuz. Bazı sözler vermiştik transfer döneminde. Youssef bizim için çok önemliydi, kafaya ciddi derecede taktık. Hocamızın transfer listesinde 1 numaraydı. Getirmek için inat ettik, büyük mücadele ettik. Bütün Fenerbahçelilere adına kendisine teşekkür ediyorum. Sevilla’ya teşekkür ediyorum. Taraftarlar her zaman acelecidir, bu çok normal. Herkes şunu iyi bilsin ki transfer dönemi bizim açımızdan muhteşem geçti. Hocamızın istediği bütün puzzleın eksik parçalarını önemli yıldızlarla doldurduk. Biz yıldız dediğimiz zaman Alexleri, Hooijdonkları kast ediyorduk. Bugün Oğuz Aydın’a bakarsanız Ferdi’nin gençliğini göreceksiniz. Aldığımız oyunculara bakarsanız, Hooijdonkları, Alexleri getirmek istiyoruz. Biz Fenerbahçe için başkanımız önderliğinde elimizden geleni yapıyoruz. Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli kadrosu Fenerbahçe oldu. Kadro değerimizi 250 milyona taşımış olduk. Çok iyi bir kadro kurduğumuzu, gönüllerinin rahat olması istediğimizi söylüyorum. Özlenen şampiyonluğu bu sene camiamıza getireceğiz" diye konuştu. 

Mario Branco: "Transferimizin yaklaşık yüzde 95’ini 24 Temmuz civarında bitirmeyi başardık" 
Bu kalitede bir forveti bu kadar erken bitirdikleri için çok mutlu olduğunu ifade eden Mario Branco, "Çünkü şu anda Şampiyonlar Ligi ön elemeleri oynuyoruz. Transfer penceresi yaklaşık 1.5 ay sonra kapacak. Transferimizin yaklaşık yüzde 95’ini 24 Temmuz civarında bitirmeyi başardık. Bu bizler için önemli, kadronun istikrarı için önemli. Hocamızın ana opsiyonlarından biriydi. O yüzden burada olduğu için çok mutluyum. Umarım Youssef’dan beklediğimiz katkıyı sağlar" şeklinde konuştu. 

Youssef En-Nesyri: "Umarım hedeflerimize ulaşırız ve taraftarlarımızı mutlu ederiz" 
Fenerbahçe’ye transferi için çok mutlu olduğunu vurgulayan Youssef En-Nesyri, "Burada olduğum için çok mutluyum. Harika bir takım. Çok uzun zamandır bildiğim, takip ettiğim bir takım. Bana güvendikleri için Mario’ya, başkanımıza ve hocamıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda aileme de çok teşekkür ediyorum. Onlar da bugün yanımdalar. Buraya gelmem de çok yardımcı oldular. Umarım her şey yolunda gider. Ben sahada elimden geleni vereceğim. Umarım hedeflerimize ulaşırız ve taraftarlarımızı mutlu ederiz. Gerçek şu ki pek çok takım vardı benimle ilgilenen. Fenerbahçe’ye gelmek benim için önemiydi. Burada olduğum için çok mutluyum. Vermiş olduğum karardan dolayı çok rahatım. Süreç biraz uzadı. Çünkü kulüpler arası görüşmeler yapılıyordu. Kulüpler en sonunda anlaşmaya vardılar. Burada olduğum için çok mutluyum. Her şeyimi vereceğim, çok çalışacağım" açıklamasında bulundu. 
Sarı-lacivertli taraftarlar için ise Faslı futbolcu, "İki sene önce burada onlara karşı oynamıştım, iki seneden beri takımı takip ediyorum. Taraftarların gösterdiği destek benim çok hoşuma gitmişti. Umarım onların bana gösterdiği sevginin karşılığı sahada veririm" dedi. 
Youssef En-Nesyri’nin, sarı-lacivertlilerin ekonomik olarak kararlı ve doğru yolda gittiğine dikkat çeken Acun Ilıcalı, "Transfer çalımı yapacağım diye, insanlar beni konuşsun diye milyonları harcamak dünyanın en kolay şeyi. Bu para bizim paramız değil. Bu konuda aynı hassasiyeti gösteriyorum. Bunun doğru yönetilmesi sağlamak bizim görevimiz" değerlendirmesini yaptı. 

Youssef En-Nesyri: "Açıkçası rakip takımlardaki forvetlere bakmıyorum" 
Rakip takım forvetlerine bakmadığını, kendi performansına odaklandığını vurgulayan Youssef En-Nesyri, "Ben açıkçası rakip takımlardaki forvetlere bakmıyorum. Kendime bakıyorum. Neler yapabileceğimi de çok iyi bir şekilde biliyorum. Buraya kupalar kazanmaya geldim. Kupalar kazanmak için elimden geleni yapacağım. Şahsi hedeflerden ziyade benim tek hedefim bu" şeklinde konuştu. 

"Elimden gelenin en iyisini yapacağım" 
27 yaşındaki futbolcu, İspanya dışında ilk senesi olacağını hatırlatarak, "Oyuncular nereye giderse gitsinler oraya alışmaları gerekiyor. Yapmanız gereken işinize konsantre olmanız. Saha aynı. Ben de elimden gelenin en iyisini yapacağım. Buraya gelmeden önce bazı oyuncularla konuşmuştum. Fenerbahçe’nin çok büyük bir takım olduğunu, her zaman kazanmak istediğini, kaybetmeyi asla sevmediğini söylediler. Bu da benim çok hoşuma gitti. Ailemle, menajerimle görüştüm, kesinlikle gelmek istediğimi söyledim" diye konuştu. 

"Büyük takımlarda her zaman rekabet olur" 
Takım içindeki rekabete hazır olduğunu belirten Faslı futbolcu, "Oyuncular arasında rekabet olacak ama büyük takımlarda her zaman rekabet olur. Son karar hocanındır. Daha önce oynadığım takımlarda benimle aynı pozisyonda oynayan oyuncularla problem yaşamadım. Onlar benim takım arkadaşım. Umarım birlikte çok fazla gol atarız. Önemli olan takımın kazanması. Aynı hedef doğrultusunda birlikte yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Acun Ilıcalı: "Ferdi’nin Avrupa’da değeri 30 milyon Euro’nun üzerine çıktı, çok ciddi teklifler de var" 
Türkiye’de futbolcularına en çok talep gelen kulübün Fenerbahçe olduğunu aktaran Acun Ilıcalı, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Fenerbahçemiz, Türkiye’de oyuncularına en çok talepte bulunulan kulüptür. Transfer teklifleri o kadar çok ki bugün istesek takımın tamamını satabiliriz. 100 puan toplamış, puan rekoru kırmış ve mükemmel bir başarı sağlamış performans olarak ve bence başka etkenlerden dolayı da şampiyonluğu engellenmiş bir takımın oyuncularını yollamalı mıyız? Ferdi’nin, Avrupa’da değeri 30 milyon Euro’nun üzerine çıktı, çok ciddi teklifler de var. Ancak bu konuda yönetim olarak başkanımız önderliğinde çok aklımızın almayacağı bir teklif gelmediği sürece oyuncu satmayacağız. Ferdi’ye gelen 30 milyon teklif ya da o civarlarda olan teklifler bizim için normal ve bizi heyecanlandırmıyor. Fenerbahçe’nin kadrosundaki üç 9 numara da kendi milli takımında oynuyor. Fenerbahçe tarihinde böyle üç 9 numara görmedim. Üç marka 9 numara kulübümüzde. Futbolcularımızı satmadan bu kadroyu en üst seviyeye taşıma hedefini başardık. Çok üst düzey oyuncularımız var. Birlik ve beraberlikle bu seneyi şampiyonlukla sonuçlandıracağız. Herkesin desteklemesini rica ediyorum." 
 



Cuma 29.3 ° / 24.6 °
Cumartesi 27.7 ° / 22.4 °
Pazar 30.8 ° / 23.2 °
  • BIST 100

    10871,48%-1,09
  • DOLAR

    33,01% 0,64
  • EURO

    35,91% 0,96
  • GRAM ALTIN

    2503,26% -1,01
  • Ç. ALTIN

    4084,41% -1,29
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun