Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

İLAN

YEREL YÖNETİMLER

MAHALLELERİMİZ İÇİN ORTAK ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

YEREL YÖNETİMLER

ÜNİVERSİTE GÜVENLİĞİNDE YENİ ÖNLEM VE DÜZENLEMELER DEĞERLENDİRİLDİ

YEREL YÖNETİMLER

Kepez’de Bahar ve Aşk Şarkıları Konseri

Felsefe Hakikate Sahip Olmadan Hakikatin Peşinde Koşmaktır

Felsefe Hakikate Sahip Olmadan Hakikatin Peşinde Koşmaktır

Sarıyer Belediyesi Felsefe Günleri’nin bu haftaki konuğu olan Prof. Dr. Harun Tepe, “Hakikatin Ölümü Neyin Sonudur?” başlıklı söyleşisiyle kendisini dinlemeye gelen Sarıyerliler için unutulmaz bir sunum gerçekleştirdi.

 Modern ve postmodern düşüncenin hakikat üzerindeki etkilerinin her yönüyle irdelendiği söyleşide Prof. Dr. Tepe kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen Felsefe Günleri kapsamında, bu hafta Prof. Dr. Harun Tepe’nin katılımıyla “Hakikatin Ölümü Neyin Sonudur?” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Felsefe, özgürlük, insan hakları ve bilgi kuramı gibi konularda önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Tepe, konuşmasında özellikle hakikat kavramının çağımızdaki dönüşümüne odaklandı.

“ÇOĞUNLUĞUN İNANDIĞI ŞEY DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİYOR ”

Söyleşide, göreli ve göreli olmayan bilgi kavramları tartışılırken, gerçeklik anlayışının tarihsel ve felsefi temellerine değinildi. Modern ve postmodern düşüncenin hakikat üzerindeki etkilerini ele alan Prof. Dr. Tepe, bilginin kesinlik kazanmasının doğruluk ve yanlışlık kavramlarıyla nasıl bir ilişki içinde olduğunu irdeledi. Postmodern gerçeklik anlayışının bilgiye dair şüpheciliği artırdığına dikkat çeken Tepe, bunun bireysel ve toplumsal düşünme biçimlerine yansımalarını değerlendirdi. Özellikle günümüz insanının çoğunluğun savunduğu şeyi doğru olarak kabul etme eğilimde olduğunu, çoğunluk inanıyor diye o şeyin doğru olarak kabul edilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Tepe, bu yaklaşımın da doğru kavramını tartışılır hale getirdiğini ifade etti. 

KATILIMCILARIN İLGİSİ YOĞUN OLDU

Ayrıca, hakikatin ölümü tartışmasının sadece bir felsefi mesele olmadığı, aynı zamanda siyasetten bilime, sanattan gündelik yaşama kadar geniş bir yelpazede etkileri olduğu vurgulandı. Günümüz dünyasında bilginin nasıl üretildiği, doğruluğunun nasıl sınandığı ve toplumların hakikati nasıl algıladığı üzerine önemli tespitlerde bulunan Prof. Dr. Tepe, katılımcılardan gelen sorulara da yanıt verdi. Son olarak sözlerini,  “Bilgi güçtür ve güce sahip olan gerçekliğe sahip olur. Felsefe ise hakikate sahip olmadan hakikatin peşinde gitmektir. Felsefe, hakikati aramaktır.” sözleriyle tamamlayan Prof. Dr. Tepe’ye Sarıyer Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Filiz Coşkun, çiçek takdim ederek, etkinliğe katkıları dolayısıyla teşekkür etti. 


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

LÖSEV RAMAZAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Belediyenin Çalışmalarından Memnunmusunuz?


Evet 98 Kişi
% 69,01
Hayır 44 Kişi
% 30,98
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV RAMAZAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 23 20 0 3 36 63
2.Fenerbahçe 23 18 2 3 37 57
3.Samsunspor 23 14 5 4 14 46
4.Eyüpspor 23 11 5 7 14 40
5.Beşiktaş 22 10 4 8 11 38
6.Göztepe 22 10 7 5 13 35
7.İstanbul Başakşehir 23 9 8 6 8 33
8.Kasımpaşa 23 7 6 10 -4 31
9.Trabzonspor 22 7 7 8 10 29
10.Gazişehir Gaziantep 22 8 9 5 -2 29
11.Alanyaspor 23 7 9 7 -6 28
12.Rizespor 23 8 12 3 -12 27
13.Antalyaspor 23 7 10 6 -16 27
14.Konyaspor 23 6 11 6 -8 24
15.Sivasspor 23 6 12 5 -12 23
16.Kayserispor 22 4 9 9 -19 21
17.Bodrum FK 23 5 13 5 -13 20
18.Hatayspor 23 2 14 7 -18 13
19.Adana Demirspor 23 2 18 3 -33 3
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti