Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,25% 0,68
  • GRAM ALTIN

    6942,24% 1,54
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Sir Ivan'dan 21. Yüzyılın Barış Marşı: "Love Is The Piece"

DÜNYA

Masar Destinasyonu, sürdürülebilirliğe bağlılığını teyit ederek topluluklar için LEED Altın Sertifikası aldı

GÜNDEM

Balıkesir Sındırgı’da 5,1'lik deprem!

YEREL YÖNETİMLER

Kepez'de Ritim Kepez Kadın Grubu için başvurular başladı

Tarih: 02.02.2023 12:19 Güncelleme: 06.02.2023 14:33
Eşinin kanser tedavisi için para biriktiren adam dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Sarıyer’de eşinin kanser tedavisi için para biriktiren Şevket Elmas, kendilerini banka personeli olarak tanıtan şahıslarca cep telefon numarası kopyalandığı ve banka hesabından para çekildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 
Sarıyer’de eşi Zarife Elmas’ın kanser tedavisi için para biriktiren 55 yaşındaki Şevket Elmas, kendilerini banka personeli olarak tanıtan şahıslarca cep telefon numarası kopyalanıp usulsüz bir şekilde başka bir telefona yönlendirilmek suretiyle banka hesabından 100 bin TL kredi çekildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, mağdur Elmas’ın 24 Haziran 2021’de telefon hattının dolandırıcılar tarafından bilmediği bir yöntemle kopyalandığı, başka bir numaraya yönlendirildiği ve o gün eşinin ablasının oğlu tarafından kendisi arandığında ‘Jale’ isminde başka birinin telefonu açtığının belirtildiği aktarıldı. 
Suç duyurusu dilekçesinde, bunun üzerine zarara uğramak istemeyen mağdurun, bankaları arayarak hesaplarının acilen kapatılması talebinde bulunduğu ancak bir hesabından 93 bin TL’ye yakın paranın H.A. adlı şahsa internet bankacılığı üzerinden gönderildiğinin tespit ettiği aktarıldı. Dilekçede ayrıca, mağdur Elmas’ın söz konusu para transferleri, banka kredisi çekimi ve kredi tutarının kendi hesabından başka hesaba gönderilmesine ilişkin işlemlerin onayı için hiçbir suretle bankalar tarafından kendisiyle herhangi bir görüşme geçmediği de kaydedildi. 

"Tedavi için biriktirmiştik parayı, başkaları alıp götürdü" 
Konuya ilişkin mağdur olan Şevket Elmas açıklamasında "Sabah saatlerinde beni telefonla aradılar, yarım saat kadar beni telefonda beklettiler. Hesaplarımı araştırdığımda dolandırıldığımı hissettim. Eşimin kanser tedavisi için para biriktirmiştim, o arada dolandırmışlar beni. Çok mağdur oldum, eşimden, dostumdan, arkadaşlarımdan para almak zorunda kaldım eşimin tedavisi için. Banka personeli olarak tanıttılar kendilerini, benim üzerime kredi çekmişler. Zor durumdayız, paramızı aldılar. Türk yargısına güveniyorum. Tedavi için biriktirmiştik parayı, başkaları alıp götürdü" dedi. 

"Mobil uygulamadan müvekkilin eşinin kanser tedavisi için biriktirmiş olduğu tüm parayı kendilerine transfer ediyorlar" 
Mağdur Elmas’ın avukatı Dilek Yüksel ise ‘’Müvekkili banka personeliyiz diye arayıp bekletiyorlar telefonda, beklettikten sonra kapatıyorlar telefonu. Daha sonra müvekkilin yeğeni arıyor, ‘abi senin telefonun nerede, kim açıyor’ diye soruyor. Müvekkilim öğreniyor ki telefon yönlendirilmiş. Öğrendiğimize göre müvekkilin telefonundaki mobil uygulamaya erişim sağlıyorlar, bir bankanın mobil uygulamasından müvekkil adına kredi çekip kendilerine transfer ediyorlar. Diğer bankanın mobil uygulamasından da müvekkilin eşinin kanser tedavisi için biriktirmiş olduğu tüm parayı kendilerine transfer ediyorlar. Her 2 bankaya da dava açtık, birine açtığımız davayı kazandık diğerine yargılama devam ediyor. Sanık hakkında da suç duyurusunda bulunduk soruşturma devam ediyor. Bir bankadan müvekkil adına 100 bin TL kredi çekiyorlar kendilerine transfer ediyorlar, diğer bankadan da müvekkil adına müvekkilin biriktirmiş olduğu tüm parayı kendilerine transfer ediyorlar’’ ifadelerini kullandı. 
 

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti