Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Çiğli'de yaz öncesi yoğun mesai

SPOR

Konya Karatay'da başarılı sporcular makamda

GÜNDEM

450 bin GSM hattını dolandırdılar! Antalya merkezli 13 ildeki büyük vurguna 139 gözaltı!

YEREL YÖNETİMLER

Iğdır’da 23 Nisan Coşkusu! Çocuk Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Tarih: 07.12.2024 09:47
Eşbaşkanlardan Van halkına çağrı: Herkes adalete ve hukuka sahip çıksın

Yargıtay’ın mazbata kararına ilişkin Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’ın katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasına yüzlerce kişi katıldı. Açıklamada konuşan Eşbaşkanlar, “Van halkına sesleniyoruz; Sizin emeğinizin olduğu bu kurumları asla ve asla teslim etmeyeceğiz. Sizlerin de bu mücadele karşısında kenetlenmeye davet ediyoruz. Herkes adalete ve hukuka sahip çıksın” dedi.

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesine ilişkin Yargıtay tarafından alınan karara dair, DEM Parti Van İl Örgütü kitlesel bir basın açıklaması düzenledi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kent Meydanı önünde düzenlenen açıklamaya, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, 13 belediye Eşbaşkanı ve meclis üyeleri, Van Milletvekili Zülküf Uçar ve Mahmut Dindar, DEM Parti ve DBP il ve ilçe eşbaşkanları ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamada sık sık “Mazbata gaspına hayır”, “Qayyim talan e berxwedan jiyan e”, “Neslihan, Abdullah başkan irademizdir” sloganları atıldı.

‘Van halkının iradesi Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal’dir’

Açıklamada ilk olarak konuşan DEM Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, 31 Mart seçimlerinde Van halkının, iradesine sahip çıkarak Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’ı seçtiğini hatırlatarak, “İktidar, Abdullah Zeydan aleyhine yeni bir hukuksuz süreci devreye koydu. Abdullah Zeydan’ın memnu hakları iade edilirken her şey hukuki bir şekilde yürümüştür. Bu noktada verilen karar da belediye eşbaşkanı adayı olabileceğini ortaya koymuştur ve Abdullah Zeydan ile Neslihan Şedal, Van halkının iradesi olarak seçilmiştir. Van halkının iradesi Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal’dir” dedi.

‘Saldırılarınızı bertaraf edene kadar sokaklarda direneceğiz’

Ardından konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, kitleden sık sık “Neslihan Şedal, Abdullah Zeydan onurumuzdur” sloganlarına atfen, “Asıl direnişçi Van halkı, Vanlı kadınlar bizim onurumuzdur” dedi. Neslihan Şedal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizler de biliyorsunuz gaspçılar talancılar, değerlerimize, dilimize, kültürümüze ve kazanımlarımıza yeniden göz dikmiş durumda. Sizler de biliyorsunuz ki AKP’nin kutuplaştırıcı siyasette ve savaştaki ısrarı halkın kazanımlarının gaspına göz dikmiş durumda. Tekçilik üzerinden kendini var olan den AKP-MHP iktidarı Kürt halkının özgür yaşam isteğini yok saymakta ve savaş iktidarında ısrar etmektedir. Biz onları Roboski’den, Zilan katliamından, 33 kurşundan, bedenlerimizi yerlerde sürüklemelerinden tanıyoruz. Annelerimizin bedeni bir hafta sokakta bekletilirken iyi biliyoruz onları. Onlar bizim öncülerimizi tecrit ederken, idam ederken bunları iyi tuttuk hafızamızda. Çünkü bunlar karşısında mücadelemizi yükselttik”

Kadınların Kürt düşmanlarının politikaları karşısında direndiğini vurgulayan Şedal, “İrade gaspına karşı bugün yine alanlarda direnişlerini yükseltecekler. Vanlı kadınların, gençlerin onlara teslim edeceği kazanımları yoktur. Kim bize, kazanımlarımıza saldırıda bulunursa Kürt halkının ‘Jin jiyan azadî’ felsefesinin öncülüğünü yapan Kürt kadınlarına çarpacaktır. AKP’ye sesleniyoruz; sizin yaptığınız gasptır, talandır, hukuksuzluktur. Kürt halkının büyük bir emekle ortaya koyduğu iradeyi gasp edemeyeceksiniz . Saldırılarınızı bertaraf edene kadar bu sokaklarda direnişimize devam edeceğiz. Devletin tüm gücünü arkasına alarak seçimi kazanmaya çalışan AKP’nin bugün yine gözü Van’da. Seçimden önce de gözleri Van’daydı, Miks’teydi. O zaman başaramadılar, bugün de başaramayacaklar. Meşru olan halkın seçilmiş eşbaşkanlarıdır. Van halkı onuruna sahip çıkacaktır. Van halkına sesleniyoruz; Sizin emeğinizin olduğu bu kurumları asla ve asla teslim etmeyeceğiz. Sizlerin de bu mücadele karşısında kenetlenmeye davet ediyoruz” dedi.

 ‘Kürt halkının iradesine çökmeye çalışıyorlar’

Açıklamada son olarak konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, 31 Mart seçimlerinde AKP adaylarının devletin tüm imkanlarına rağmen kazanamadığını ve şimdi yine halkın iradesine göz koyduğunu ifade ederek, “Van halkı hem belediyelerini kayyım gaspından kurtarmak hem de son yıllarda doruğa ulaşan zulümlere, adaletsizliklere karşı bir irade ortaya koydu. Ve Van’daki 14 belediyenin 14’ünü de partisine kazandırdı. Bu duruşuyla Van halkı her zaman iradesini koruyacağını herkese gösterdi. Bizler hükümetin bu hırsızlık ve yolsuzluk düzeni olan kayyım düzenine karşı durmalarını beklerken, bu hırsızlık düzenini ortadan kaldıracağını umut ederken, seçim günü sandıkta demokrasi yoluyla baş edemediğini yargı tuzağıyla bir daha alt etmeye çalıştığına şahit olduk. Van halkı yeniden iradesiyle, demokrasiyi, adaleti onurlu bir şekilde savundu. Van halkı büyük bir dayanışmaya sebep oldu. Türkiye’de bizden vicdan sahibi herkes mazbata gaspına karşı Van halkının yanında durdu. Yargı kumpasıyla halkın iradesine çökmeye çalışan iktidara neredeyse 85 milyon yurttaş mesaj verdi ve YSK de olması gereken bir karar verdi. Bizler bu sürecin kapandığını düşünürken, iktidarın yargı sopasıyla halkın iradesini artık gasp etmeyeceğini düşünürken, toplumsal barışın sağlanması adına halkın iradesine saygı göstermesini beklerken, tüm bu süreçlerden dersler çıkarmadan yeniden Türkiye halklarının Kürt halkının iradesine çökmeye çalıştığını gördük” dedi.

‘Herkes adalete ve hukuka sahip çıksın!’

“Eğer halkımız kayyımın hırsız olmadığına inansaydı Van’da 14 belediyenin 14’ünü bize teslim etmezdi” diyen Eşbaşkan Zeydan, şöyle devam etti: “Hala demokratik tepkiden ders çıkaramayan varsa, hala ‘Van halkının iradesine el koyacağız’ diye düşünen varsa büyük yanılacaklar. Bizim de bir onurumuz var, bu halkın bir haysiyeti var. Asla kabul etmeyeceğiz. Van’daki kadınlar, gençler kabul etmeyecek, bizler kabul etmeyeceğiz. Halkımız vefalı ve onurlu bir halktır. Nasıl ki Van halkı bizim irade ve onurumuzu korumuşsa bizler de halkımızın iradesini, onurunu koruyacağız, ne pahasına olursa olsun demokrasiyi savunacağız. 8 yıllık kayyım düzeninde yapılan hırsızlıklar ortadadır. Halkın buna rıza göstereceğini zannediyorsanız asla rıza göstermeyeceğiz. 3-4 ayda maddi olarak her koldan elimizi kolumuzu bağlamanıza rağmen birçok şey yaptık. 5 kuruş para yokken yıllardır yolları yapılmayan, yola hasret, suya hasret halka hizmet verdik. İnsanlar onuru ve haysiyeti için yaşar. Neden sandık kuruyorsunuz? Eğer ‘Kürtler bu ülkenin vatandaşı değil, seçme ve seçilme hakkı yoktur’ diyorsanız çıkın mertçe söyleyin. Buradan 85 milyon halkımıza sesleniyoruz; bu kayyım düzeni bir hırsızlık ve yolsuzluk düzenidir. Diğer tüm gerekçeler yalandır, iftiradır. Herkes adalete ve hukuka sahip çıksın” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açıklama alkış ve sloganlarla son buldu.



Van,Van Belediyesi
belediye365.com

Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 30 22 2 6 47 72
3.Samsunspor 31 15 10 6 8 51
4.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 30 12 12 6 0 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Alanyaspor 30 9 14 7 -10 34
16.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 30 22 2 6 47 72
3.Samsunspor 31 15 10 6 8 51
4.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 30 12 12 6 0 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Alanyaspor 30 9 14 7 -10 34
16.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti