Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,93% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7053,58% 2,25
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Spor Los Angeles'e göz kırptı

YEREL YÖNETİMLER

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, Atık Su Arıtma Tesisinde İncelemelerde Bulundu

YEREL YÖNETİMLER

Şuhut'ta Ramazan Öncesi Market Denetimleri Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, İlçe Müftüsü Üney'i Ziyaret Etti

Tarih: 27.10.2023 13:58 Güncelleme: 28.10.2023 01:02
Erkeklerde görülen meme kanserinin hayati tehlikesi yüksek

En sık görülen kanser türlerinden olan meme kanseri ile ilgili merak edilenleri paylaşan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Çolak, bu kanser türünün kadınlarda görülme oranı yüksek olsa da erkeklerde çok daha agresif ve hayati tehlikesinin yüksek olduğunu belirtti. 
Her hastalıkta olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis hayat kurtarıyor. Teşhis ve tedavide gecikilmemesi için her kadının özellikle kırk yaşından sonra yılda bir kez doktor kontrollünden geçmesi gerektiğini kaydeden BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesinden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Çolak, meme kanserine karşı erkekleri de uyardı. İleri yaş grubundaki erkeklerde milyonda bir de olsa meme kanseri görüldüğünü söyleyen Çolak, “Erkeklerde de meme kanseri görülüyor. Onlarda görülme oranı milyonda bir. Erkeklerde görülen meme kanseri kadınlardan farklı olarak çok daha agresif ve çok daha hayati tehlike oluşturan bir durum. Genelde yaşlı erkeklerde görülüyor. Bu nedenle yaşlı erkeklerin ele gelen bir kitle hissettiklerinde hemen doktora başvurmalarını öneriyorum” dedi. 
Meme kanserinin özellikle sanayileşmiş kentlerde fazla oranda görüldüğüne dikkat çeken Çolak, “Önceden meme kanserini erken dönemde teşhis edemiyorduk. Günümüzde doktor kontrollerinin yapılması, erken tanı yöntemleri ile erken teşhis mümkün. Böylece önceden son evrede öğrendiğimiz meme kanserlerini daha erken evrede görebiliyoruz. Bu bakımdan günümüzde meme kanserinde bir artış olduğuna dair bir algı var. Eskiden de bu kanser görülüyordu ancak teşhisi pek yapılamıyordu. Günümüz de ise daha kolay teşhis edilebiliyor. Bu da meme kanserinde bir artış olduğuyla ilgili bir algı oluşturuyor” diye konuştu. 
Erken teşhis için doktor kontrolü şart 
Kişinin kendini muayene ederek memede bir kitle saptamasının çok olası gözükmediğini ve dolayısıyla mutlaka doktor kontrolü gerektiğini kaydeden Çolak, “Elle kontrol daha çok doktor kontrolünden uzak olan kişiler için geçerli. Kırk yaşından sonra her yıl bir kere olmak üzere doktor kontrolü öneriyoruz. Elle meme muayenesi önemli. Ancak doktor kontrolleri çok daha önemli. Çünkü memede bir santim ya da üzerinde ele gelen bir kitle varsa kanserin ilerlemiş olma ihtimali çok yüksek. Bu bakımdan yıllık kanser taramalarını yaptırmak gerekli” şeklinde konuştu. 
“Erken teşhisle birlikte cerrahi işlemler de azaldı” 
Meme kanserinde uygulanan tedavilerden de bahseden Çolak, “Günümüzde memenin cerrahi ya da onkolojik tedavisinde 20 öncesine göre oldukça değişiklikler mevcut. Önceden kanserli memeyi tamamen alıp, koltuk altını temizlerken, günümüzde daha az cerrahi içeren tedaviler, daha yüksek kemoterapi tedavileri ve daha iyi sonuçlar elde edebiliyoruz. Bunların hepsi erken tarama ve yıllık gerekli olan kontroller sayesinde gerçekleşiyor. Bu nedenle genetik olarak meme kanseri riski taşıyan insanların kırk yaşından önce mutlaka kontrollere başlamaları gerekiyor. Risk oranı düşük kadıların ise kırk yaşından sonra düzenli olarak kontrollerini yaptırmalarını öneriyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı. 
 

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti