Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Beylikdüzü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

ASAYİŞ

Başakşehir’de kamyonu yanan şoför: "Yemek yedim, döndüğümde arabanın alev aldığını gördüm"

KÜLTÜR SANAT

Mahalle sakinleri geleneği bozmadı, 23 Nisan coşkuyla kutlandı

GÜNDEM

Tuzla’nın sokakları binlerce insanı 23 Nisan coşkusunda buluşturdu

Erhan Vergili'den açıklamalar

Erhan Vergili

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili ile projeleri hakkında konuştuk.

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, Simashaber Yayın Koordinatörümüz Celalettin Küçük’e özel açıklamalarda bulundu. Saha çalışmalarıyla Gelecek Partisi’nin Sarıyer’de farkındalık yarattığına dikkat çeken Vergili, “İlçemizin ve vatandaşımızın dertleriyle dertleniyoruz” dedi.

1.5 yılı aşkın süredir Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı görevini yürüten Erhan Vergili, saha çalışmalarından vaatlere, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinden Gelecek Partisi’nin hedeflerine kadar çok özel açıklamalar yaptı.

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLUYOR, ACILARINI PAYLAŞIYORUZ”

Taziye evlerine pide ve ayran gönderdiklerini söyleyen Başkan Erhan Vergili, “Bazı durumlar vardır ki siyaset üstüdür. Bunların başında da cenazeler gelir. Makamlar, mevkiler gelir geçer. Önemli olan insanların kalbine dokunabilmek. Bu kapsamda Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak taziye evlerine pide ve ayran gönderiyoruz. Bizim kültürümüzde cenaze evinde aş pişmez. Taziye sahibinin komşuları yemek yapar ve o eve götürür. Biz de kendimizi Sarıyer ailesinin bir üyesi olarak gördüğümüz için yakınını kaybeden vatandaşlarımızın yanında oluyor, acılarını paylaşıyoruz” 

VERGİLİ’DEN HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI!

Hayırsever Sarıyerlilere çağrıda bulunan Vergili, “Bu uygulamanın daha da genişlemesini, hayırsever vatandaşlarımızın annesi, babası veya kaybettiği yakınlarının hayrı için kampanyaya destek olmalarını temenni ediyorum. Her yardım cennete bir basamaktır. Yapılacak pide ve ayran bağışı için (0212) 262 42 34 ve 0535 505 3750 numaralı hatları arayabilirler. Ödenecek ücret ile ilgili ilçe başkanlığımızla herhangi bir temasları olmayacak. Arayan vatandaşlarımızı mahallelerde bu işi yapan esnaflara yönlendireceğiz. Biz sadece kültürümüzü yaşatmak ve vatandaşlarımıza acılı gününde destek olmak istiyoruz” 

“GEREKSİZ HARCAMALARI KISARAK TÜM PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİREBİLİRİZ”

Açıkladığı vaatlerin gerçekçi olduğunu vurgulayan ve sorunların çözümüne yönelik olduğunu söyleyen Başkan Erhan Vergili, “Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak ocak ayı itibariyle kamuoyuna 30 tane vaat açıkladık. Bu da her gün 1 vaadimizi duyurduğumuz anlamına geliyor. Önümüzdeki süreçte de bu açıklamalar devam edecek. Sarıyer’in öz çocukları olan, yaşadıkları mahallelerin sorunlarını bilen, vatandaşın dertlerini dinleyen yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile birlikte yaptığımız istişareler neticesinde bu vaatleri açıklıyoruz. Bizim diğer siyasi partilerden bir farkımız da açıkladığımız vaatlerin hayalci değil, gerçekçi olmasıdır. Tutamayacağımız sözleri vermeyiz. Güzel bir planlama doğrultusunda, gereksiz harcamaları kısarak tüm projelerimizi hayata geçirebiliriz” 

“SARIYER’İN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASINA SAHİP ÇIKILMALI”

Sarıyer’in tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkılması gerektiğini belirten Vergili, “Bu kapsamda Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak Garipçe Kalesi, Rumeli Feneri Kalesi ve Rumeli Kavağı Kalesi başta olmak üzere tüm kalelerin ivedilikle restorasyonu yapacağız. ‘Bu projeyi nasıl yapacaksınız? Maliyetini nasıl karşılayacaksınız?’ gibi sorulara da cevap vermek isterim. Çünkü yıllardır Sarıyer’de iktidar olan CHP, ülkeyi 20 yıldır yöneten AK Parti bunu yapamadı. Peki biz nasıl yapacağız? Öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kalelerin Sarıyer Belediyesi’ne devrini isteyeceğiz. Kalelerin devrini aldıktan sonra restorasyon maliyetini en uygun seviyeye getirerek gerekli çalışmaları yapacağız. Akabinde kaleye yakın ve uygun bir bölgeye belediyenin sosyal tesisini inşa edeceğiz. Tesisten gelen gelirler ile hem restorasyon maliyetini karşılayacağız hem de belediyemize ek gelir kazandırmış olacağız. Bunların yanı sıra bölge esnafı da bu projenin sonunda gelir elde ederken, işsiz gençlerimize de istihdam sağlamış olacağız”

“HADDİNDEN FAZLA OLAN TÜM HARCAMALARA SON VERECEĞİZ”

Gereksiz harcamaları kaldıracaklarını ve tasarrufa gideceklerini belirten Vergili, “Belediyemizin makam ve hizmet için kiraladığı araçları kamuya kazandıracağız. Sayısını fazla ve gereksiz gördüğümüz araçları bir daha kiralamayacağız. Makam aracından çöp kamyonuna kadar tüm araçları satın alacağız. Bu sayede her yıl kira ödemekten kurtulacağız ve belediyenin en büyük gider kalemlerinden biri olan araç kiralama tartışmalarına son vereceğiz. Araçların satın alınması yalnızca tasarruf tedbirleri açısından değerlendirilmemeli. Açıkladığımız vaatler arasında kalelerin restorasyonları gibi giderleri karşılanamayacak olan projelerimizin de finansmanını kendi bütçemizden amorti edeceğiz. Ayrıca tasarruf tedbirlerini sadece araç kiralama üzerinden görmemek lazım. Belediye içerisinde olmaması gereken veya haddinden fazla olan tüm harcamalara son vereceğiz” 

“GENÇLERİMİZİN SESİNE KULAK VERDİK”

Belediyenin kullanılmayan binalarının öğrenci yurduna çevrileceğini söyleyen Vergili, “Türkiye’nin ve Sarıyer’in en büyük sorunlarından biri de yurt eksikliği. İlçemizde 9 tane yüksekokul, burada eğitim alan 50 bini aşkın öğrenci var. Bu öğrencilerin gerek pandemi gerekse fahiş fiyatlar nedeniyle ev kiralayamıyor. Birçoğu da kalacak yurt bulamıyor. Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak gençlerimizin sesine kulak verdik. Bu kapsamda Sarıyer Belediyesi’ne ait atıl vaziyetteki binalar arasında uygun olanların restorasyonunu yapıp öğrenci yurduna çevirmeyi vaat ediyoruz. Belediyenin iştirak şirketi bu yurdun işletilmesini sağlayacak. Kar amacı gütmeden, yalnızca görevli personelin ve diğer giderlerin maliyeti karşılanacak şekilde cüzi miktarlara öğrenciler kalabilecek. Bu sayede hem öğrenciler mağdur olmayacak, hem iş istihdamı sağlanacak, hem de binalarımız çürümekten kurtulacak” .

“YETKİLİLERE BU KONUDA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”

Yetkililere çağrıda bulunan Vergili, “1899 yılında Osmanlı padişahı II. Abdülhamid'in emriyle kurulan ve Türkiye'nin ilk çocuk hastanesi olan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Seyrantepe'ye taşındıktan sonra bu özelliğini kaybetmek üzere. Yeni adıyla Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuk ve yetişkinlerin tedavi için bekledikleri ortam her ne kadar ayrı olsa da yetişkin bireyler doktora gitmek için çocukların bulunduğu alanı kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu durum özellikle Covid-19 pandemisi nedeniyle büyük bir risk taşıyor. Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak yetkililere çağrıda bulunuyoruz! İsmail Akgün Devlet Hastanesi'nin sadece 0-10 yaş arası çocuklara hizmet verecek şekilde çocuk hastanesi yapılmalı. Acil müdahaleler için kullanılan ve neredeyse atıl vaziyette bulunan binanın, çocuk hastanesi olarak hizmet vermesi hem yavrularımız, hem ebeveynler hem de esnafımız için elzemdir. Siyasi kimliğimi bir kenara bırakıp, bir baba olarak yetkililere bu konuda çağrıda bulunuyorum” 

“MİLLETİMİZİN HAYRINA OLAN ÇALIŞMALARI DA DESTEKLERİZ”

Vergili, “Şuan da muhalefet partisinin bir ilçe başkanı olarak değil, Sarıyer’in evladı, Sarıyer aşığı, bir vatandaş olarak çağrıda bulunuyorum. Kısır döngüye giren kavgalarınızı, çekişmelerinizi, halaylarınızı, zurnalarınızı, kavallarınızı bir kenara bırakın. Sadece Sarıyer’e hizmet etmek için birbirinizle yarışın. Biz iktidara gelirsek daha iyisini yaparız diyoruz. Fakat bizim için en önemli şey ilçemize yapılacak olan hizmettir. Sarıyer için bir çivi çakandan Allah razı olsun der, milletimizin hayrına olan çalışmaları da destekleriz” 

“TURBAN TESİSİ SARIYERLİLERE AÇILMALI”

Turban Tesisi’nin, Sarıyer Belediyesi’nin en önemli tesislerinden biri olduğunu kaydeden Vergili, “Hem otel olarak kullanılıyor, hem de misafirler ağırlanıyor. Sarıyerli vatandaşlarımız yılın belirli aylarında bu tesisten yararlanmalı. Dolayısıyla tesis halkımıza açılmalı. Gelecek Partisi olarak yerel seçimlerde belediyeyi kazanmamız halinde Turban Tesisi gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra çok cüzi miktarlara halkımızın hizmetine sunacağız. Daha öncede bahsettiğim gibi biz halkımıza hizmet ederken belediyeyi zarara uğratamayız. Vatandaşımızın bütçesini zorlamadan ve projelerin maliyetlerini karşılayacak sistemi kurmak istiyoruz. Diğer yandan bu tesisten öncelikle Sarıyerliler yararlanacak. Burada ayrım yapmak söz konusu olamaz. Fakat bizim amacımız Sarıyerlilere hizmet etmekse önceliğimiz de Sarıyerli vatandaşlarımız olmalı. Fakat tesisin doluluk oranına göre ilçe dışından gelen vatandaşlarımızı da dışarıda bırakacak halimiz yok” 

HER MAHALLEYE KREŞ İMKANI

Her mahalleye kreş açmayı hedeflediklerini söyleyen Vergili, “Sarıyer Belediyesi’nin hemen hemen her mahallede yeri var. Gelecek Partisi olarak her mahalleye kreş açma vaadinde bulunuyoruz. Ev ekonomisine katkı sunmak isteyen annelerin, çocuğunun sosyalleşmesini isteyen ailelerin güvenle bırakabilecekleri kreşler açacağız. Bu sayede hem kadınlar da iş hayatına girebilecek, hem yavrularımız eğlenirken öğrenecek, hem de çocuk gelişimi okuyan gençlerimize iş istihdamı sağlayacağız. Eğer bir mahallede belediyenin yeri yoksa bu kez de Milli Eğitim ile temasa geçip okullardaki kreşlere destek vererek daha fazla çocuğun kreşten faydalanmasına imkan vereceğiz” 

GRUBU BULUNAN PARTİLERDEN BAŞKAN YARDIMCISI

Vergili, “Sarıyer Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerden birer temsilciyi belediye başkan yardımcılığı görevine getireceğiz. Cep mi yoksa hizmet mi konusunda biz Sarıyer’e hizmet etmeyi seçtik. İlçemize yapacağımız eserlerde hizmetin ortakları olsun istiyoruz. Ben yaptım değil, biz yaptık demek istiyoruz. Siyaset gelir geçer. Çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en büyük miras Sarıyer’e hizmet etmek olmalı. Madem halkımız diğer siyasi partilerin meclis üyelerini de meclise gönderdi o zaman onların da yapılan hizmetlerde imzası olsun. Onlar da torunlarına bu hizmeti biz yaptık diyebilsin. Ayrıca farklı görüşlerden, istişareden daha güzel bir fikir de çıkabilir. Bizim göremediğimizi onlar, onların göremediğini de biz görebiliriz. Demokrasiyi bu sayede geliştirebiliriz” 

“BİZ BAHANE ÜRETMEYİZ, ÇÖZÜM ODAKLIYIZ”

Spor kulüplerinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Vergili, “2022’nin Ocak ayı itibariyle bunları söylüyoruz. Seçimlere 2 yıl daha var. Ülkenin ekonomi durumu ve enflasyonun ne olacağı bilinmiyor. Şuan ki tabloya göre Gelecek Partisi olarak belediyeyi biz yönetseydik her spor kulübüne 25 bin TL destekte bulunacaktık. Bunu sadece futbol olarak düşünmemek lazım. Voleybol, basketbol, güreş, karate gibi spor dalları da desteklenmeli. Tabi bu desteği spor kulübünün faaliyetleri, büyüklüğü göz önünde bulundurulacak. Ayni yardımlar da artırılarak devam edecek. Bunların yanı sıra Sarıyer’e su sporları kulübü kuracağız. Ya Rumeli Feneri’nde ya da Kısırkaya’da bir yerin restorasyonunu yaparak sörf, kano, yelkenli gibi tüm spor imkanları hayata geçirilecek. Marmaracık Gençlik Kampı bunun için uygun bir yerdi. Fakat İBB’den alındı. Biz iktidara geldiğimizde o kampın Sarıyer Belediyesi’ne devrini isteyeceğiz. Eğer bu talebimiz karşılanmazsa bizim belediye tarafından işletilmesi yönünde isteğimiz olacak. Fakat bu da geri çevrilirse tüm detayları halkımızla paylaşıp, takdiri halkımıza bırakacağız. Hemen akabinde de başka ir yer tespit edip orada projemizi hayata geçireceğiz. Biz bahane üretmeyiz, çözüm odaklıyız” 

FIRINCILARA UN DESTEĞİ

Alım gücü olmayan vatandaşlar için de projelerinin olduğunu belirten Vergili, “Sarıyer Belediyesi olarak bir fırın sistemi kuramayacağımıza göre fırıncı esnafımızla koordineli çalışabiliriz. Ne onları ne de halkımızı üzmemek kaydıyla bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu kapsamda mahalle nüfusuna ve fırının kapasitesine göre Sarıyer’deki tüm fırınlara her ay 25 ile 50 çuval arasında un vereceğiz. Bu unlar ile fırınlarda belediye destekli 250 tane askıda ekmek olacak. Ayrıca un desteği ile ekmek zamlarının önüne geçip, ekmek fiyatını minimum seviyeye indirmek istiyoruz”

EVLENECEK ÇİFTLERE BEYAZ EŞYA MÜJDESİ

Vergili sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllar önce bir kereliğine mahsus evlenecek çiftlere beyaz eşya desteği verilmişti. Fakat devamı getirilmedi. Gelecek Partisi olarak gençlerimizin yanında olacağız ve beyaz eşya desteği vereceğiz. Bunu yaparken de bazı kriterler olacak. Gençlerimiz aileleriyle birlikte en az 3 yıl Sarıyer’de ikamet etmek zorunda. Ayrıca alınacak beyaz eşyalar mahalle esnafından temin edilecek. AVM’lere gidip beyaz eşya alınamayacak. Buradaki amacımız ise mahalle esnafımıza da destek olmak.”

“TEŞKİLATLARIMIZIN İSİMLERİ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILACAK”

Zorluklarla mücadele ettiklerini ifade eden Vergili, “Türkiye’nin geleceği için Gelecek Partisi’nde mücadele veren kadroların hepsi korkuya, baskıya ve tabiri caizse akıntıya karşı kürek çekiyor. 20 yıl önce kurulan partinin kuruluşu ile Gelecek Partisi’nin kuruluşu arasında çok büyük farklar var. Partimizin kadrolarında yer alan ve ülkenin değişimi için mücadele veren teşkilatlarımızın isimleri tarihe altın harflerle yazılacak” 

"GELECEK PARTİSİ ÜLKESİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN İNSANLARIN PARTİSİDİR"

Sarıyer Belediye Meclisi’nde zaman zaman polemikler yaşandığına dikkat çeken Vergili, "Biz bu polemiklerin içinde olmak istemiyoruz. Gelecek Partisi olarak tartışmaların içinde olacak olsaydık partimizin kurulmasına gerek yoktu. Mevcut siyasi partilerde vatana ve millete hizmet etmeye devam ederdik. Fakat partimiz siyasete yeni bir soluk, üslup getirdi. Gelecek Partisi kırıcı sözler değil, birleştirici ve yapıcı bir söylemle siyaset yapıyor. Gelecek Partisi, kaybolan dostlukları tek çatı altında toplayan, farklı inanca sahip insanlara hitap eden, ülkesine hizmet etmek için gece gündüz çalışan insanların partisidir" 

"ŞİMDİLİK KISITLI İMKÂNLARIMIZLA SADECE ÖNERİLERDE BULUNUYORUZ"

Vergili, "Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ülke genelinde, İl Başkanımız İsa Mesih Şahin İstanbul genelinde, ilçe başkanları da ilçelerindeki sorunları dile getiriyor. Yeni kurulan bir parti olarak elimizde devletin gücü olmadığı için kısıtlı imkânlarımızla sadece önerilerde bulunuyoruz. İmkân olsa da öğrencilerimizin ve halkımızın sorunlarını çözebilsek. Bizim gibi millete hizmet aşkıyla çalışanların makam hırsı olamaz. Biz bu yetkilere halkın refahını artırmak için talibiz. Eğer vatandaşımızın sesine ses, derdine derman olabiliyorsak ne mutlu bize" 

"HALKIMIZIN GÖNLÜNDEKİ BARAJI AŞTIK"

Olası bir erken seçime hazır olduklarını söyleyen Vergili, "Kamuoyundan aldığımız sinyaller ve iktidarın yaptıklarını göz önünde bulundurduğumuzda 2022 yılının ilk 6 ayı içerisinde erken seçim olabileceğini düşünüyorum. Çalışmalarımızı yarın seçim olacakmış gibi sürdürüyoruz. Hem ülke genelinde hem de Sarıyer’de iktidara hazır bir Gelecek Partisi var. Türkiye tarihinde profesör unvanlı 2 kişi başbakanlık yaptı. Biri rahmetli Necmettin Erbakan, diğeri de Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu. Bu sadece bizim için değil, Türkiye için de gurur kaynağı. Ülkesine çeşitli kademelerde hizmet eden, çok önemli projeleri hayata geçiren Genel Başkanımızın önderliğinde halkımızın sorunlarını çözmek için geliyoruz. Yaptığımız saha çalışmalarında halkın gönlünün kırıldığını görüyoruz. Kırılan gönlü tamir etmek iktidar açısından pek mümkün gözükmüyor. Gelecek Partisi baraj sorunu yaşamaz. İster mevcut yüzde 10 barajı olsun ister de düşsün. Biz halkımızın gönlündeki barajı aştık" 

"SARIYER’İ HAK ETTİĞİ NOKTAYA TAŞIYALIM"

Vergili, sözlerini şöyle tamamladı: “Sarıyerli hemşerilerimizin Boğaz’ın incisi Sarıyer’de huzurlu, sağlıklı ve kardeşçe yaşamalarını temenni ediyorum. Bu yüzden Gelecek Partisi olarak, geleceğin çınarlarını Sarıyer’de ekiyoruz. Bunu yaparken de komşumuzun tarlası değil, tarla ortak diyerek hep beraber o tarlayı işleyelim. Sarıyer’i hak ettiği noktaya taşıyalım. Biz birlikte olursak kalkınırız, çok daha güçlü oluruz. Türkiye’de tahsis edeceğim birlik ve beraberliğin ateşini Sarıyer’den yakalım.”


Haber Kaynak : Simashaber Özel

Anahtar Kelimeler: Erhan Vergili' açıklamalar

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti