Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,54% -0,05
  • EURO

    49,54% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5730,81% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İstanbul Bakırköy'de “Çirkin” galası

GÜNDEM

Türkiye’nin ilk yurtdışı ışın demeti hattı ID11R-TXPES açıldı

YEREL YÖNETİMLER

Nizip'e 150 Milyon TL'lik Kültür Merkezi Açıldı

GÜNDEM

Mersin'de Kadın ve Çocuk Atölyesi çalışmalarını sürdürüyor

Tarih: 04.11.2021 15:38 Güncelleme: 04.11.2021 15:38
Emre Aşık’ı öldürmeye teşebbüs davasında karar açıklandı
Eski milli futbolcu Emre Aşık’ı öldürmeyi planladığı gerekçesiyle eski eşi Yağmur Sarnıç’ın da bulunduğu 3 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti Yağmur Sarnıç ve diğer 2 sanığın beraatine karar verdi.
Eski milli futbolcu Emre Aşık’ı öldürmeyi planladığı gerekçesiyle eski eşi Yağmur Sarnıç ve tetikçi olduğu iddia edilen Erdi Sungur ile diğer sanık Baycan Şenürek’in yargılandığı davada karar açıklandı.
Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Emre Aşık ve avukatı Funda Sadıkahmet Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nden talimatla katıldı. Düzce’de görülen duruşmaya ise Yağmur Sarnıç katılmadı. Sanık Baycan Şenürek ise SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) sistemi ile duruşmada hazır edildi.

"Birileri ölmeden yargının yerini bulmasını talep ediyorum"
Avukat Funda Sadıkahmet duruşmadaki beyanında sanık Erdi Sungur’un kendisini çocukları ile tehdit ettiğini söyleyerek "Erdi Sungur ’bana para vermezsen yarım bıraktığım işi tamamlayacağım’ dedi. ’Emre ile ikinizi aynı mezara koyacağım’ dedi. Ben dosya kapsamında sanıkların cezalandırılmalarını talep ediyorum. Ben bu davadan dolayı tehdit ediliyorum. Ben ya da müvekkilim öldükten sonra bunların hiçbir önemi yok. Sosyal medyada Erdi Sungur’un ’mermi adaletten hızlıdır’ gibi paylaşımları var. Birileri ölmeden yargının yerini bulmasını talep ediyorum" dedi.
Emre Aşık ise sanıkların cezalandırılmalarını talep ettiğini söyledi.

"Bir delil olsun bütün suçlamaları kabul edeceğim"
Sanık Baycan Şenürek savunmasında "Benim hiçbir kimseyle bir mesaj atmam telefon görüşmem yok. Kötü niyetli bir adam olsam her cumartesi kız arkadaşım olan Yağmur’un çocuklarını almaya Emre Aşık’ın evine gidiyoruz. Hiçbir zararım yok kimseye. Ben bu ülkeye her yıl 1 milyondan fazla vergi ödeyen insanım. Bir insanı bu kadar kolay suçlayamazsınız. Bir tane delil olsun bütün suçlamaları kabul edeceğim" şeklinde konuştu.
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçun unsurlarının oluşmadığını kaydederek sanıklar Baycan Şenürek, Yağmur Sarnıç ve Erdi Sungur’un ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

"Ölümle tehdit edildik ceza almaları için öldürülmemiz mi gerekiyor"
Duruşmanın bitmesinin ardından adliye önünde konuşan Emre Aşık’ın avukatı Funda Sadıkahmet, beraat kararını istinaf edeceklerini söyleyerek “Eylem her ne kadar teşebbüs aşamasında kalmış olsa da jandarma onların yolunu kesip yakalamasaydı müvekkilimizi öldürme ihtimalleri çok yüksekti. Adalet yerini bulacaktır. Bu son değil başlangıç. Öldürülmemiz mi gerekiyor ceza almaları için? Bu dava devam ederken ölümle tehdit edildik. Biz davamızın sonuna kadar arkasındayız” dedi.

"Bu eylemin planlanması cezasız kalıyor, bilmiyorum”
Emre Aşık ise “Bu kararı tabii ki istinaf edeceğiz. Burada avukatımın dediği gibi jandarma kontrolünde yakalanmaları ve ele geçirilen silahlar var. Bunlara rağmen ceza almıyorlar. Bu eylemin planlanması cezasız kalıyor, bilmiyorum” şeklinde konuştu.

İddianameden
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 25 Mart 2020’de Emre Aşık’ın boşandığı eşi Yağmur Sarnıç ve cezaevi firarisi Erdi Sungur’un jandarma ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçtığı anlatılmıştı. Yaşanan kovalamacanın ardından Yağmur Sarnıç ve Erdi Sungur yakalandığı da iddianamede belirtilmişti. İddianamede sanıkların müşteki Emre Aşık’ı öldürmek amacıyla silah temin ettikleri ve öldürdükten sonra gömmek amacıyla yer bulma çalışmaları yaptıkları belirtilmişti. Öte yandan iddianamede Baycan Şenürek’in de 2 sanığa yardım ettiği ifade edilmişti. Sanıkların eylemlerinin Emre Aşık’a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçu kapsamında olduğu da iddianamede açıklanarak 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti