Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14048,39%0,46
  • DOLAR

    42,67% 0,18
  • EURO

    50,08% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5854,78% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9291,43% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Çorlu'nun Altyapı Projeleri TESKİ ile Görüşüldü

EKONOMİ

İşte 2026 yılı doğal çiçek soğanlarının ihracat listesi

GÜNDEM

Bursa Nilüfer’de dirençli kent olma hedefinde bir adım daha atıldı

TEKNOLOJİ

Couchbase AI Services, kuruluşlara yapay zeka ajanları üzerinde kontrol sağlıyor

Tarih: 19.09.2022 13:15 Güncelleme: 19.09.2022 13:15
Emobilite şarj teknolojisinin geliştirilmesi için E-MOD kuruldu
Emobilite şarj teknolojisinin geliştirilmesi için enerji sektöründe faaliyet gösteren sektör liderlerin bir araya gelmesiyle Emobilite Operatörleri Derneği (E-MOD) kuruldu. Derneğin başlıca amacı ülke çapında elektrikli araç kullanımının artırılmasına ve elektrikli araç şarj istasyon ağı ve alt yapısının, elektrikli araç şarj hizmetinin gelişimine katkıda bulunmak olarak belirlendi.

Yapılan açıklamaya göre, Emobilite Operatörleri Derneği’nin elektrikli araç şarj istasyonu işletme ağı ve alt yapısının ve elektrikli araç şarj hizmetinin geliştirilmesi amacı kapsamında iklim değişikliği ve hava kirliliği problemlerinin önüne geçilmesi, karbon salınımının azaltılması adına faaliyetler yürütmek yer alıyor. Derneğin ilk Yönetim Kurulu Başkanı Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar olurken Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini ise Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak yürütecek. Derneğin kurucu üye şirketleri arasında Zebra Elektronik A.Ş (Voltrun) şirketini temsilen Berkay Somalı ve EVS Elektrikli Şarj Sistemleri A.Ş. (Sharznet) şirketini temsilen Tamer Şengönül bulunuyor.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Emobilite Operatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, ’’Ülkemizde emobilite ekosisteminin geliştirilmesi, sektörün hizmet standartlarının yükseltilmesi ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak adına çok önemli bir adım atarak sektör profesyonelleri olarak bir araya geldik ve Emobilite Operatörleri Derneği’ni hayata geçirdik. Ülkemizde emobilite sektörünün gelişimi sürdürülebilirlik, mega trendler ışığında ve tüm paydaşların etkin katılımıyla ivme kazanacaktır. Bu anlamda değerli üyelerimizin katkılarıyla derneğimizin etkili çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

Emobilite Operatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Ak, ’’Tüm dünyada elektrikli araç ekosistem yatırımlarının ivmelendiği tarihi bir dönüşüme tanıklık ettiğimiz bir dönem içindeyiz. Başarılı bir dönüşümün ise çok paydaşlı yaklaşım ile gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Dernek olarak ortaya koyacağımız katma değer ve paydaş temelli iletişim yaklaşımı ile elektrikli araç ekosisteminin ülkemizde de gelişmesine ve dünya ülkeleri ile paralel büyümesine katkıda bulunmak istiyoruz’’ dedi.

Yeni çağda elektrikli araçlara dikkat çeken Emobilite Operatörleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Şengönül, ’’ Otomobil dünyasında 100 yıllık fosil yakıt dönemi biterken elektrikli araçlarla başlayan yeni çağda ülkemizin en önde gelen ülkeler arasında yer alması için bugün beraber dayanışma ile çalışma günüdür’’ diye konuştu.

Emobilite Operatörleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Somalı ise şöyle konuştu: ’’Emobilite operatörleri olarak, elektrikli araçların gelişimindeki en önemli faktör olan şarj ağı altyapısını dünya standartlarında ülkemizde oluşturmak için, dernek çatısı altında güç birliği yaptık. Lisans sahibi tüm şarj ağı işletmecisi şirketlerimizi katkıda bulunmaya davet ediyoruz.’’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti