Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Arifiye Fatih Mahallesi Nazım İmar Planı Değişikliği Onaylandı

YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de Zabıta Ekipleri Market Denetimlerini Yoğunlaştırdı

YEREL YÖNETİMLER

Büyükkılıç ve Akar, ASKON Kayseri Şubesini Ziyaret Etti

GÜNDEM

Yeşeren Okullar Projesi ile fidanlar toprakla buluşuyor

Tarih: 26.03.2022 15:20 Güncelleme: 26.03.2022 15:20
Emekli Tuğgeneral Özgür Tör:

Emekli Tuğgeneral Özgür Tör, İstanbul’da yaşanabilecek mayın tehlikesi konusunda uyardı. Tör, "Kaç mayın döşendi, bunların kaçı serseri mayın gibi serbest kaldı. Kalan kaç tane ise hepsinin bulunması lazım. Bulunmadığı takdirde Karadenizin’de herhangi bir yüzen cisim için tehlike oluşturur" dedi.
Rusya ile yaşanan gerginlik nedeniyle Ukrayna tarafından döşenen mayınlardan birinin Karadeniz İstanbul Boğazı girişinde görüldüğü iddia edilmiş, konuyla ilgili Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlık ekipler inceleme başlattı.
İstanbul’da yaşanabilecek mayın tehdidi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Emekli Tuğgeneral Özgür Tör, "Halkımızın panik yapmaması lazım. Deniz Kuvvetlerimiz ufacık bir şüphede dahi hemen tespit ettiler. Dolayısıyla İstanbul boğazında şu olur bu olur gibi bir panik yapmaya gerek yok" dedi.
Sabah görülen mayın benzeri cismin incelendiğini belirten Tör, "Bu mayın o mayınlardan mıdır. Olma ihtimali var. Ne zaman bunların kopup geldiğini bilmiyoruz. Oradan çıkan çok fazla su akıntısının olduğunu ve bizim boğaza doğru inme olduğu için bunlardan biri olabilir. Bu tabii incelemeden sonra belli olacak. Geçmişte de bazen çok daha eski zamanlarda kullanılan mayınlar da bulunabiliyordu. İnceleme sonrası mutlaka kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.
Mayını döşeyen ülkenin bu konuda asıl sorumlu olduğunu söyleyen Tör, "Uluslararası hukuk anlamında böyle bir şeye kalkışanın bunun yan etkilerini değerlendirmesi lazım. Savaşın haklılığı kadar savaşın hukuka uygunluğu da çok önemlidir. Mayın incelendikten sonra bu mayının Odesa’dan kopanlarla ayın olması gibi bir kanaat oluşursak, o zaman bunla ilgili arama gayretleri daha da hızlanacaktır. Çünkü 480 mayından bahsediliyor. Bunun kaç tanesi koptu, kaçı gelecek. Bununla ilgili arama çalışmaları devam edecektir" şeklinde konuştu.
Mayınların imha süreci ile ilgili de bilgi veren Tör, "Öncelikle incelenecektir. Bir patlayıcı ile etkisiz hale getirilebilir. Bununla ilgili patlayıcı uzmanları bunu patlatmadan da etkisiz hale getirebilirler. Ne kadar etkilidir, cinsi nedir, menşei nedir çıkartabilirler. İlla patlatarak imha etmelerine gerek yok. Çeşitli malzemelerle bunu açarlar ve araştırırlar" açıklamalarında bulundu.
Tör, tüm Karadeniz’de ve komşu denizlerde yaşanabilecek mayın tehlikesine de işaret ederek şunları söyledi:
"Uluslararası hukuka göre böyle bir mayını döşenmesi durumunda en azından bunun buradan kopmasından sonra kendi kendine etsizi hale getirecek sistem, ya da bir sensörleme sistemi lazım. Böyle serseri mayın gibi bütün Karadeniz’de dip akıntısıyla bir yere gidebilir. Böyle bir tehdit dünyanın etrafından böyle bir şey olduğunu düşünebilir misiniz. ABD’nin, Çin’in, İngiltere’nin böyle mayınlı alandan geçmesini kimse kabul etmez. Dolayısıyla biz de kabul etmiyoruz. Hukuki sorumluluk bu mayını döşeyenindir. Bunu unutmayalım"
Mayın arama çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Tör, "Kaç mayın döşendi, bunların kaçı serseri mayın gibi serbest kaldı. Kalan kaç tane ise hepsinin bulunması lazım. Bulunmadığı takdirde Karadenizin’de herhangi bir yüzen cisim için tehlike oluşturur. Mayının en büyük özelliği sabırlı silahtır. 30 kiloluk bur patlayıcıdan, bir gemiyi batıracak güçten bahsediyoruz. Son mayın kalana kadar temizlenmesi lazım" dedi.

Emekli Tuğgeneral Özgür Tör, İstanbul'da yaşanabilecek mayın tehlikesi konusunda uyardı. Tör, "Kaç mayın döşendi, bunların kaçı serseri mayın gibi serbest kaldı. Kalan kaç tane ise hepsinin bulunması lazım. Bulunmadığı takdirde Karadenizin'de herhangi bir yüzen cisim için tehlike oluşturur" dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti