Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16639,64%2,35
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    52,07% 0,38
  • GRAM ALTIN

    7708,96% 2,75
  • Ç. ALTIN

    12794,92% 5,28
Meridyen Eğitim Kurumları
TEKNOLOJİ

İnovasyon atletizmle buluşuyor: Huawei ve Eliud Kipchoge yeni nesil koşu saatini tanıttı

GÜNDEM

TÜRSAB Güney Marmara'dan Kıbrıs'a turizm çıkarması!

YEREL YÖNETİMLER

Şehitkamil Belediyesi İhtiyaç Sahiplerine Tekerlekli Sandalye Desteğini Evlerinde Ulaştırdı

GÜNDEM

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev Beştepe'de

Tarih: 11.06.2020 14:17 Güncelleme: 11.06.2020 14:17
Ekonomik normalleşme için kaynak yaratmaya çalışıyoruz

Merkezi hükümetin katkısının zorunluluk olduğunu; ancak henüz tek liralık adım atılmadığını açıkladılar. Başkanlar, “acilen alınması gereken tedbirler olduğuna inanmaktayız” dediler. 11 Büyükşehir Başkanı, normalleşme süresinde alınması gereken tedbirlerin ihmalinin ciddi risk oluşturacağının da altını çizerek, yurttaşları da “uyulmayan kuralların tehlikeyi büyütebileceği” konusunda uyardılar.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, bugünkü buluşmalarının ardından şu açıklamayı yaptılar:

Büyükşehir belediye başkanlarımız ile ortak gerçekleştirdiğimiz rutin dayanışma odaklı bugünkü toplantımızda, normalleşme süreci konusunda görüş alışverişinde bulunurken, eş zamanlı olarak alınması gereken tedbirler üzerinde de durduk.

Ancak, uyarmak isteriz ki, alınması gereken bazı tedbirlerin ihmal edilmesi veya alınmaması ciddi bir risktir. Aynı şekilde uyulmayan kuralların tehlikeyi büyütebileceğinin de altını çizmek ve yurttaşlarımızı uyarmak isteriz.

Salgın sürecinin turizmden spora, kültür sanattan sanayiye her alanda olumsuz etkileri oldu. Bu etkilerin en aza indirilmesi konusunda belediyeler olarak hayata geçirdiğimiz, planladığımız önlemleri değerlendirip bunların ışığında dayanışma ve işbirliğimizi daha da geliştirme kararı aldık.

30 Nisan günü yaptığımız toplantıda, Türkiye Belediyeler Birliği’nden (TBB), Sayın Cumhurbaşkanı ile Bakanlar Kurulu üyelerinin de katıldığı bir toplantının acilen yapılması için girişimde bulunmasını talep etme kararı almıştık. Bu kararımızı toplantının hemen ardından, TBB’ye yazılı olarak ilettik. Üzülerek belirtmek isteriz ki, üyesi olduğumuz bu kuruluşumuzun yönetimi, talebimizin gereğini yerine getirmek bir yana, hiçbir dönüş dahi yapmamıştır. Bunu kınadığımızı, belediyecilik anlayışı ve yönetim tarzı açısından büyük bir sorun olarak gördüğümüzü belirtmek durumundayız.

Pandemi sürecinin zorlukları, yarattığı kaynak daralmasının büyük etkilerine rağmen, yerel yönetimlere şu ana kadar tek bir liralık katkı sağlanmamış, bu yönde bir işaret de verilmemiştir. Bu durum, yerel yönetimleri ekonomik olarak tehdit eden bir süreçtir. Bütün bu sıkıntılara rağmen, yerel yönetimler olarak esnafımıza, uğradıkları kayıpların hiç değilse bir bölümünü telafi edebilmeleri için kiralarda kolaylık başta olmak üzere birçok alanda destek verdik. Bu konularda yeni adımların atılması noktasında da kararlı davranacağız.

Kentlerimizin ekonomide de normale dönebilmesi, esnafımız başta olmak üzere tüm sektörlerin daha güçlü adımlar atabilmesi için bizler bütün imkânları zorlayarak kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Ancak buna rağmen İller Bankası gelirleri başta olmak üzere, merkezi hükümetin katkıları zorunluluk arz etmektedir. Alınan önlemlerin maliyeti, kesilen gelirler nedeniyle daralan, ciddi açık vermekte olan bütçelerin rahatlatılması için de Merkezi Hükümetin, hem de acilen atması gereken adımlar olduğuna inanmaktayız. Bu adımların bir an önce atılması için çağrımızı yeniden yapıyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”

Haber Kaynak : Simashaber Merkezi
Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti