Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
EKONOMİ

AK Parti protokolünden ASKON Kayseri'ye ziyaret

YEREL YÖNETİMLER

Şehitkamil Belediye Başkanı Kuzeyşehir'de Vatandaş ve Esnafı Dinledi

YEREL YÖNETİMLER

Konya'da Marangozlar Köprülü Kavşağı İnşaatında Son Aşamaya Gelindi

YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de Kadın Muhtarlarla 5 Aralık Buluşması

Tarih: 11.10.2020 21:23 Güncelleme: 11.10.2020 21:23
Ebrar Efkan Bilgiç: “Galatasaray, FIFA’dan ceza almaz”
Galatasaray’ın futbolcu maaşlarında yaptığı indirim açıklamasının ardından Belhanda ve Feghouli’nin FIFA’ya başvuruda bulunduğu iddia edilmişti. Spor Hukuku Uzmanı Avukat Ebrar Efkan Bilgiç, Galatasaray’ın gelirine oranla indirim yapması durumunda FIFA’dan ceza almayacağını ifade etti.
Galatasaray Kulübü geçtiğimiz günlerde bir açıklamada bulunmuş ve oyuncuların maaşlarında yüzde 15’lik indirime gidildiğini ifade etmişti. Bu gelişmenin üzerine Feghouli ve Belhanda’nın da kulübü FIFA’ya şikayet ettiği iddiaları ortaya atılmıştı. Spor Hukuku Uzmanı Avukat Ebrar Efkan Bilgiç, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede FIFA’nın pandemi nedeniyle yayınladığı metne dikkat çekti. Oyuncuların FIFA’ya başvurabileceğini söyleyen Bilgiç, “Bunda engel yok. Ancak FIFA’nın yayınladığı bir tavsiye metni vardı. Oyuncularla kulüpler iyi niyet çerçevesinde karşılıklı otursunlar ve indirim konusunda uzlaşma zemini arasınlar deniliyordu metinde. Her iki taraf da bunu iyi niyet çerçevesinde yapmalı. Eğer bir maaş indirimi gerçekleşecekse, gözetilmesi gereken kıstaslar var. Birincisi takım gelirlerinin ne kadar düştüğü, ikincisi oyuncunun maaşının takım bütçesine oranı hesaplanmalı. Örneğin Belhanda’dan yüzde 15 indirim yapıyorsan, Falcao’dan yüzde 10 yapamazsın gibi oranları olmalı. Anlaşma zemininin tamamının yazılı olması gerekiyor. Aslında futbolcunun cevabının da yazılı olması gerekiyor. Futbolcunun kayıtsız kalması, indirimi kabul etmesi ya da etmemesi anlamına gelmiyor. Eğer bu indirimi futbolcu kabul etmezse, kulüpler her futbolcuya eşit indirim yapmalı. Herkes sanıyor ki, bu indirimi kulüp yapınca futbolcu direkt FIFA’ya gidecek ve FIFA’ya gittiğinde haklı olacak. Ancak buradaki durum daha farklı. Çünkü FIFA, dosya önüne geldiği zaman kulübün yaklaşımının iyi niyetli olup olmadığına bakacak. Pandemi öncesinde kulübün geliri ve oyuncunun maaşına bakılıp, ardından da pandeminin ardından kulübün gelirinin kıyaslamasına bakılarak bu oranlama yapılacak. Kulüpler indirim talebinde bulunurken futbolcuya da kulübün gelir giderini sunmak zorundalar ve neden indirim yaptığını izah etmek zorunda” ifadelerini kullandı.

“FIFA en fazla aradaki farkın ödenmesine karar verebilir”
Kulüplerin anlaşma yapmayan oyuncuya gereken ödemesini yapması gerektiğini söyleyen Avukat Ebrar Efkan Bilgiç, “Kulüpler ‘Anlaşmayan oyuncuya ödeme yapmıyoruz’ diyemezler. Kulüp yüzde 15 teklifle giderse ancak futbolcu kabul etmezse, kulüp ücretin kalan yüzde 85’ini ödemek zorunda. Ancak yüzde 15’lik kısım için oyuncu FIFA’ya giderse, “Bu indirim neye göre yapıldı. Bütün oyunculara bu indirim yapıldı mı? Her 2 futbolcu 2,5 milyon Euro alıyorsa, neden birinden 500 bin Euro, diğerinden 1 milyon Euro indirim istedin” gibi sorular sorarlar. Galatasaray’ın yaptığı açıklamaya baktığımızda, kulüp doğru olanı yapmış gibi görünüyor. Tabii ki içeride oyuncularla yapılan yazışmaları tam olarak bilmiyorum. İyi niyet gösterip gelirlerin düştüğü yazılı olarak gösterildiyse, kulüp doğru yapmış. Futbolcuların FIFA’ya başvurması halinde, burada FIFA durumu inceleyip gelir ve gidere bakarak “Yüzde 15 indirim fazla olmuş, yüzde 10 yapmanız gerekirdi” diyerek aradaki yüzde 5’lik farkın ödenmesine de hükmedebilir. Böyle bir esneklik de var. Bunun dışında mesela yüzde 5 indirimi kabul etmeyen bir futbolcu olursa, FIFA incelemeyi yaparak “Zaten kulüp gelirleri yüzde 10 düşmüş, sen yüzde 5 indirimi kabul etmemişsin” diyerek yüzde 10 indirime de karar verebilir. FIFA, kulübün tavsiyelere riayet ettiğini görürse transfer yasağı veya tazminat gibi bir karar vermez. Ben böyle bir kararın çıkacağını düşünmüyorum. FIFA’nın burada vereceği en büyük karar, eğer gelir ve indirim talebi arasında yüzdelik fark çıkarsa, aradaki yüzdelik farkın ödenmesi olur” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti