Meridyen Eğitim Kurumları
13.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:48
  • GÜNEŞ 07:13
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:34
  • BIST 100

    16135,96%-0,93
  • DOLAR

    44,19% 0,16
  • EURO

    50,77% -0,32
  • GRAM ALTIN

    7231,07% 0,36
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65
Meridyen Eğitim Kurumları
EĞİTİM

Eskişehir’de öğrencilerden anlamlı talep

GÜNDEM

Ticaret'ten kadın kooperatiflerine barkod katkısı

GÜNDEM

Çorum'da 3.869 çocuğa bayramlık desteği

EĞİTİM

YÖK Başkanı Özvar: 2,4 milyon aday YKS’ye başvurdu

Tarih: 12.03.2024 15:34 Güncelleme: 12.03.2024 18:24
“Dünyanın en değerli şirketleri bilişimciler, en zenginleri yazılımcılar olacak”

Geleceğin Bilişim Teknolojilerinin ele alındığı Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) bu yıl İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde düzenlendi. 20’ncisi düzenlenen Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nde konuşan Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Cevizci, “Dünyanın en değerli 10 şirketinden 8’i bilişim şirketidir. Dünyanın en zengin 10 kişisinden 9’u yazılımcıdır. Yarın belki de bu rakamlar yüzde 100 bilişimci olacak” dedi. 
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde, her yıl düzenlenen Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nin 20’ncisi gerçekleşti. 2 gün süren ve bilgisayar mühendisliği öğrencilerini ve sektörünü bir araya getiren kongre sayesinde öğrenciler, fikirlerini paylaşma, projeleri sunma ve mühendislik alanında uzmanlaşmış kişilerle etkileşimde bulunma gibi yeni teknolojiler, yenilikçi fikirler, sürdürebilir çözümler konusunda deneyimlerini geliştirme fırsatı buldu. İGÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 20. BİLMÖK Organizasyon Komitesi Başkanı Bahadır Duman’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik ‘Geleceğin Bilişim Teknolojileri’ ana temasıyla ilerlerken; “Bilgisayarın Dünü, Bugünü, Yarını”, “Yapay Zekâ ve Geleceği”, “İnternet Yazılımında Çok Dilli Stratejileri” gibi birçok konu alanında uzman kişiler tarafından ele alındı. Etkinliğe; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necmettin Maraşlı, Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu ve Prof. Dr. Arda Öztürkcan da katılım sağladı. 
“Günümüzün en güncel, en değişken ve en dinamik disiplinini temsil ediyoruz” 
Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Cevizci, “Çok güzel ve anlamlı bir organizasyon. Bu organizasyonu düzenleyen genç meslektaş adaylarıma ve destekleyen değerli hocalarım ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum. Günümüzün en güncel, en değişken ve en dinamik disiplinini temsil ediyoruz. Dünyanın en değerli 10 şirketinden 8’i bilişim şirketidir. Dünyanın en zengin 10 kişisinden 9’u yazılımcıdır. Yarın belki de bu rakamlar yüzde 100 bilişimci olacak. Böyle bir durum varken önümüzde; yapay zekâ, blockchain, otonom cihazlar, güvenlik gibi son derece zor, sıkıntılı, başa çıkmamız gereken konular var. Bu konuların siz meslektaş adaylarımız tarafından ele alınması çok anlamlı” açıklaması yaptı. 
“Teknolojilerin sağladığı ilerlemeler bilimin yüzünü değiştirecek” 
Kongrenin, yeni bilgisayar mühendisliği neslinin önemli bir buluşma noktası olduğunu söyleyen Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdulsamet Haşıloğlu açılış konuşmasında ise şunları söyledi: 
“Bilgisayar mühendisliği ve hesaplama tabanlı teknolojiler bilim ve teknolojinin sınırlarını zorlamakta ve bilimsel araştırmaları, büyük veri analizlerini ve karmaşık problem çözme yeteneklerini yeni seviyelere taşıdığı açıktır. Bu teknolojilerin sağladığı ilerlemeler, gelecek nesiller için bilimin yüzünü değiştirecek ve insanlığın karşılaştığı en büyük en zor problemlere yenilikçi çözümler sunacak potansiyele sahiptir. Bilgisayar mühendisliği sürekli yeniliklerin, değişimin yaşandığı bir alan olarak bize sadece mevcut teknolojilerle çalışmayı değil, aynı zamanda gelecek teknolojilerini de şekillendirme görevini veriyor. Bu sebeple bu kongre, bilgisayar mühendisliği genç nesillerin geleceğe yön verecek yeni fikirler ve vizyonlar geliştirmek üzere bir araya geldiğimiz önemli bir buluşma noktasıdır.” 
“Büyük veri analitiği, siber akademi gibi önemli konular konuşulacak” 
İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı ise şunları söyledi: 
“Destek veren bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu kongrede bilişim teknolojileri içerisinde; yapay zekâ, büyük veri analitiği, siber akademi ve akıllı şehirler gibi birçok önemli konularda bilgi alışverişinde bulunacaksınız. Burası öğrenciler ile bilim insanları arasındaki dinamik olacak.” 
 

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti